زهره الهیان، عضو کمیته سلامت معنوی فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران، در گفتوگو با ایکنا؛ با بیان اینکه ماه مبارک رمضان نقطه عطفی در زندگی مسلمانان است، اظهار کرد: برای دستیابی به سلامت معنوی، این ماه فرصت مغتنمی را در اختیار مردم قرار میدهد تا توجه به ابعاد روحانی و معنوی خود را افزایش دهند و با عمل به دستورات و احکام روزهداری، این بعد از سلامت را در خود تقویت کنند.
وی افزود: انسان ابعاد مختلفی دارد و علاوه بر سلامت جسمی، سلامت روحی او نیز حائز اهمیت است و بدون آن، سلامت جسمی نمیتواند کلیت سلامت را شامل شود. بر همین اساس سلامت معنوی جایگاه ویژهای در تبیین مبانی نظری و عملی سلامت دارد.
الهیان ادامه داد: با توجه به مباحث معرفتشناختی ابعاد وجودی انسان، برنامهریزان سلامت در جهان چندسالی است که کلیت و تمامی ابعاد سلامت و به طور اخص سلامت معنوی را مورد نظر قرار دادهاند؛ هرچند آنها الگوهای خاص خود را در این زمینه دارند و در جایگاه کشور اسلامی نیازمند الگوی خاص دینی و بومی خود هستیم.
وی با بیان اینکه بهکارگیری الگوهای معنوی در افراد موجب افزایش رضایت از زندگی میشود، گفت: در این راستا باید الگوی سلامت معنوی را جدی بگیریم و در ایامی که از آن به عنوان معنویترین ماه سال یاد میشود، درصدد ترویج الگوهای سلامت معنوی باشیم.
الهیان با بیان اینکه سلامت معنوی انسان را از آسیبهای اجتماعی دور میکند، بیان کرد: دستاندرکاران حوزه فرهنگ و دین باید برنامهریزیهای مختلفی در طول سال و به طور خاص در ماه مبارک رمضان برای ترویج سلامت معنوی داشته باشند و زمینههایی را در جامعه برای مردم فراهم کنند تا به دور از آسیبهای اجتماعی و اقتصادی به تقویت این بعد از سلامت خود بپردازند.
وی یادآور شد: تقویت بعد معنوی سلامت بر دیگر ابعاد سلامت نیز تأثیر میگذارد؛ فردی که سلامت معنوی بالایی دارد از سلامت روحی و اجتماعی مناسبی نیز برخوردار است و درصدد مراقبت از سبک زندگی خود برمیآید تا مبادا تأثیر سویی بر سلامت جسمیاش بگذارد.
انتهای پیام