کد خبر: 3823393
تاریخ انتشار : ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۸
مجید مظفری:

تبلور سریال‌سازی ترکی در آثار کارگردان ایرانی جای تأسف دارد

گروه هنر ــ یک بازیگر سینما و تلویزیون درباره تقلید کورکورانه فیلم‌سازان ایرانی از سریال‌های ترکی اظهار کرد: حضور من در سریال ممنوعه بر اثر اشتباهی بود که در انتخابم داشتم و در ادامه دیدم که فعالیت در این گروه فقط اظهار تأسف برایم به جای گذاشت.

مجید مظفری، بازیگر سینما و تلویزیون در گفت‌‌وگو با خبرنگار ایکنا درباره حضورش در سریال «نهنگ آبی» اظهار کرد: از ایفای نقش در این سریال کمال رضایت را دارم، زیرا با حضور سعید ملکان به عنوان تهیه‌کننده و فریدون جیرانی به عنوان کارگردان می‌شد پیش‌بینی کرد که با یک مجموعه خوب رو‌به‌رو هستیم، البته پیش از این‌که بخواهم درباره نهنگ آبی سخن بگویم نیاز است اول به بحث ممنوعه بپردازم. 

وی افزود: حضورم در ممنوعه مرا نسبت به سریال‌های نمایش خانگی بدبین کرد و از این تجربه به هیچ وجه راضی نیستم، برای همین اواسط کار، قراردادم را با این مجموعه فسخ کردم و برای ادامه این مجموعه دیگر حاضر به همکاری نشدم. زیرا این اثر نگاهی انتزاعی و تجاری به مفاهیم داشت. برخی شخصیت‌ها در ممنوعه بدون این‌که سناریو به آن نیاز داشته باشد وارد قصه می‌شدند تا فروش اثر را تضمین کنند. مطلب دیگر این‌که ممنوعه سبک زندگی را رواج می‌داد که  در کشور ما مرسوم نیست.
 
تقلیدی ضعیف از سریال‌های ترکی
این بازیگر ادامه داد: برخی مواقع آثار فاخر دیگر کشورها را تماشا می‌کنیم و درصدد آن برمی‌آییم تا مشابه آن‌ها را بسازیم و این الگوبرداری صحیح است اما این سریال تقلیدی ناشیانه از سریال‌های ترکی است به همین دلیل نتیجه مطلوبی در پی ندارد. در ضمن آنچه به‌عنوان ادبیات شفاهی در این اثر می‌دیدیم حداقل برای من آشنا نبود. به‌هرحال وقتی این تجربه را پشت سر گذاشتم دوست داشتم کاری را انجام دهم که تجربه ناخوشایند ممنوعه را برایم کمرنگ کند، پس وقتی نهنگ آبی پیشنهاد شد آن را پذیرفتم و از این اقدام هم بسیار خرسندم.

بازیگر «سگ‌کشی» تأکید کرد: جالب است بدانید با عموم بازیگران این مجموعه از قبل همکاری نداشتم، اما درباره همه آن‌ها ازجمله عوامل این اثر اطلاعات کافی داشتم و می‌دانستم این سریال می‌تواند اتفاق خوبی برایم در حوزه نمایش خانگی باشد. وفاق و یک دلی بود که بین تمام عوامل وجود یکی دیگر از عواملی بود سبب موفقیت این اثر بود و قصه این اثر هم تکراری نبود و پیش‌تر در فیلم دیگری روایت نشده بود. 
 
 
«نهنگ آبی» را برای فراموش کردن «ممنوعه» بازی کردم / جدایی لیلا حاتمی به من ارتباطی ندارد
وی با بیان این‌که در نهنگ آبی نقشی جدیدی را تجربه می‌کند، گفت: همیشه من در نقش‌هایی ظاهر شده‌ام که پر جنب‌وجوش‌اند، اما برای اولین بار در این مجموعه من نقش فردی را بازی می‌کنم که روی ویلچر است و در ادامه با تلاش از روی صندلی چرخ‌دار بلند شده و با عصا راه می‌رود و تاکنون تجربه ایفای نقش در این زمینه را نداشتم، برای همین هم از بازی در آن رضایت کامل دارم به‌ویژه که مردم با اظهارنظر خود از بازی من استقبال کرده‌اند. 

مظفری در پاسخ به برخی انتقادات که نهنگ آبی را اثری مغایر با سبک زندگی ایرانی – اسلامی می‌دانند، اظهار کرد: شاید برخی از ابزارآلاتی که در مجموعه استفاده شده چندان ایرانی نباشد، اما این به معنای غربی بودن آن‌ها نیست. مثلاً در اثر جیرانی، موضوع فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی مطرح است. این فن‌آوری، وسیله‌ای است که می‌توان از آن در جهت بهتر شدن سبک زندگی استفاده کرد، اما آنچه امروز می‌بینیم، گواه این امر نیست، چون این شبکه‌ها سبک زندگی مخاطبان را تحت تأثیر قرار داده‌اند، پرداختن به همین موضوع از نگاه من اشاعه سبک زندگی نرمال است. 

بازیگر فیلم سینمایی «کشتی آنجلیکا» درباره برخی حواشی پیش‌آمده در نهنگ آبی و جدا شدن لیلا حاتمی از این سریال گفت: بازیگری که با یک مجموعه قرارداد امضا می‌کند در وهله اول وقتی ایفای نقش را قبول می‌کند باید به کارگردان و نویسنده کار اعتماد کند به‌ویژه که چنین پروژه‌هایی معمولاً فیلم‌نامه کامل آن به مرور تکمیل می‌شود. برای مثال وقتی این نقش به من پیشنهاد شد می‌دانستم قرار است نقشی را بازی کنم که تاکنون آن را تجربه نکرده‌ بودم، اما کارگردان به من اطمینان داد در طول فیلم‌برداری شخصیت کامل‌تر شود. من هم به این سخن اعتماد کردم و البته پشیمان نیستم. درباره جدایی لیلا حاتمی نیز، چون از موضوع مطلع نیستم و درباره آن کنجکاوی نکرده‌ام. اتفاقی که افتاد مسئله‌ای بین کارگردان، تهیه‌کننده و بازیگر است که به من ارتباطی ندارد.

قرار نیست تمام آثار نمایشی، دینی باشد
وی در پاسخ به این سؤال که چرا در نهنگ آبی معنا و شاخصه دینی آن‌چنان‌که باید وجود ندارد، بیان کرد: قرار نیست در تمام‌ آثار نمایشی شاخص‌های دینی به شکل عیان یا پنهان مورد توجه قرار گیرد، زیرا وقتی فیلم‌نامه چنین امری را طلب نمی‌کند، چرا باید چنین موضوعاتی را به هر قیمتی در اثر وارد کرد، همچنین باید در نظر داشت استفاده سطحی از مفاهیم دینی در حقیقت ضربه زدن به آن معناست.
مظفری یادآور شد: شخصیت اول این سریال که ساعد سهیلی آن را بازی می‌کند پدری دارد که روی ویلچر است و من نقش او را بازی می‌کنم. این فرزند همه تلاشش را می‌کند تا پدرش را درمان کند و این پدر دلبستگی فراوانی به فرزندش دارد.از نظر شما آیا این رابطه متکی به ارزش‌های دینی و عرفی نیست؟
 
«نهنگ آبی» را برای فراموش کردن «ممنوعه» بازی کردم / جدایی لیلا حاتمی به من ارتباطی ندارد
بازیگر سریال «سفر سبز» درباره کیفیت اثر فریدون جیرانی هم تصریح کرد: درجه کیفی کار جیرانی کاملاً مشخص است. من نیز با توجه به همین سابقه بازی در این اثر را پذیرفتم، در آثار این فیلمساز کیفیتی لحاظ می‌شود که از فرهنگ و ادبیات ما دور نیست.

وی در پایان این گفت‌و‌گو درباره بازخورد مردمی نهنگ آبی گفت: در ابتدای پخش این سریال اظهارنظر‌ها متفاوت بود و همه درباره پایان آن صحبت می‌کردند، اما هر اندازه که قصه جلو رفت تماشاگر با آن ارتباط بیشتری برقرار کرد و حالا پس از گذر مدت‌ها از پخش این سریال‌ می‌توان گفت نظرات تقریبا مثبت است.
 
گفت‌و‌گو از داود کنشلو
انتهای پیام
captcha