کد خبر: 3823781
تاریخ انتشار : ۱۱ تير ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۵
نقدی بر یک نشست خبری/

فرصت هم‌اندیشی یا مجال ارائه گزارش

گروه جامعه ــ تا زمانی که مسئولان در هر زمینه‌ای به انجام فعالیت‌های معمول خود مشغول و دغدغه آنان ارائه گزارش فعالیت باشد و از حال و روز مردم کف جامعه آگاه نباشند، برنامه‌های گرامیداشت هیچ هفته و دهه‌ای مؤثر واقع نشده و هدف فرهنگ‌سازی محقق نمی‌شود.

به گزارش خبرنگار ایکنا؛ نشست خبری هفته عفاف و حجاب امروز، 11 تیرماه، با حضور مینو اصلانی، مسئول بسیج جامعه زنان کشور و جمعی از خبرنگاران در پاتوق خبر خبرگزاری بسیج برگزار و از نماهنگ «حجاب، ميراث كهن» و مجموعه كميک موشن «تجربه آرامش» و سرود رونمایی به عمل آمد.

اصلانی به تبیین برنامه‌های هفته عفاف و حجاب که از 15 تیرماه، با شعار «حجاب؛ میراث ایرانی، گرایش جهانی» آغاز می‌شود و تا 21 تیرماه، ادامه دارد اشاره و اسامی در نظر گرفته شده برای این هفته را به ترتیب؛‌ «حجاب و عفاف؛ فریضه الهی و سیره فاطمی»، «حجاب و عفاف؛ تجلی فطرت، تاج بندگی»، «حجاب و عفاف؛ حقوق شهروندی، احترام به قانون»،‌ «حجاب و عفاف؛ تکریم خویشتن، احترام به آزادی»،‌ «حجاب وعفاف، اخلاق مداری، خانواده سالم»، «عفاف و حجاب میراث ایرانی، گرایش جهانی»، «حجاب و عفاف، امنیت اجتماعی، وصیت شهیدان» اعلام کرد.

اصلانی مهمترین پیامد حجاب را ایجاد نشاط و آرامش در خانواده دانست و گفت: حجاب جزو مترقی‌ترین قوانین انقلاب اسلامی و مطابق با فطرت انسانی  است، بسیج جامعه زنان کشور درصدد است الگوی زن باحجاب را به عنوان الگوی مترقی به جهان معرفی کند.

اصلانی به برگزاری برنامه‌های گرامیداشت عفاف و حجاب در بیش از 20 هزار پایگاه مقاومت بسیج اشاره کرد و گفت:‌ بخشی از برنامه‌ها مرتبط با تجمع‌های مردمی است به طوری که در 500 شهر کشور مراسم تجمع و راهپیمایی برپا می‌شود. در تهران سه تجمع برگزار می‌شود که یک مورد 19 تیرماه، در حاشیه دریاچه خلیج فارس، دیگری  20 تیرماه، در سالن ورزشگاه شهید شیرودی و دیگری همایش مردمی در آستان امامزاده صالح(ع) است که مردم از پنج نقطه به سمت امامزاده حرکت می‌کنند. 

وی فضاسازی شهری، پیاده‌روی از مسجد جمکران به سمت حرم حضرت معصومه(س) و گلباران این مرقد مطهر، برپایی ویژه برنامه شاد خانوادگی به مدت 10 شب در پارک ارم و ...  را از جمله برنامه‌های هفته گرامیداشت عفاف و حجاب خواند و تصریح کرد‌: سال گذشته نزدیک به یک میلیون و 400 هزار نفر در تجمعات بسیج شرکت کردند. در این هفته از نهادهای مسئول و نهادهای مردمی فعال و تأثیرگذار در زمینه عفاف و حجاب تجلیل به عمل می‌آید.

مسئول بسیج جامعه زنان کشور به وظایف 26 دستگاه در زمینه ترویج فرهنگ عفاف و حجاب اشاره و بیان کرد:‌ طبق آمار بخش وسیعی از مردم کشور خود را ملتزم به رعایت حجاب می‌دانند و این امر به عنوان یک مطالبه مردمی مطرح است اما دستگاه‌های مسئول در این زمینه به وظایف خود عمل نمی‌کنند و جدیتی در پیاده‌سازی قوانین مرتبط با امر حجاب و عفاف ندارند.

طبق آمار بخش وسیعی از مردم کشور خود را ملتزم به رعایت حجاب می‌دانند و این امر به عنوان یک مطالبه مردمی مطرح است اما دستگاه‌های مسئول در این زمینه به وظایف خود عمل نمی‌کنند و جدیتی در پیاده‌سازی قوانین مرتبط با امر حجاب و عفاف ندارند.

وی تسهیل دسترسی مردمی به ملزومات حضور عفیفانه در جامعه را از مفاد سند عفاف و حجاب خواند که نیازمند توجه بیشتر مسئولان امر است و تصریح کرد:‌ رسانه‌های خارجی متعددی در حال سم‌پراکنی در مورد حجاب هستند اما در داخل کشور از ظرفیت‌های موجود برای فرهنگ‌سازی بهره گرفته نمی‌شود. به طور مثال اینترنت پاک از مطالبات مردمی است اما نه تنها در این زمینه اقدامی نمی‌شود بلکه فرصت فضای مجازی برای تبلیغ و فرهنگ‌سازی را با بی‌توجهی و غفلت به تهدید تبدیل کرده‌ایم.

وی یکی از مسائلی که در خانواده‌ها زمینه‌ساز ایجاد مشکل می‌شود را بدپوششی خواند و گفت:‌ در این راستا نیاز به ایجاد ستاد عالی خانواده داریم تا به ابعاد مختلف موضوع خانواده بپردازد. کودکانی که امروز حجاب اولی هستند و خود را ملزم به رعایت حجاب می‌کنند احتیاج به مراقبت دارند تا باورهایشان تقویت و ماندگار شود. این امر نیاز به آموزش در خانواده نیز دارد.

خبرنگار چشم بینای جامعه است که مسئولیت رصد شرایط حاکم بر جامعه و مطالبات مردم و انتقال آن به مسئولان امر را دارد تا به عنوان واسطه بین مردم و مسئولان به کمتر شدن فاصله بین این دو قشر و آگاه شدن بیشتر مسئولان از جزئیات جامعه کمک کند اما تا زمانی که مسئولان، خبرنگاران و اصحاب رسانه را در کنار خود احساس نکنند و در مقابل آنان بایستند و گمان کنند هر کلامی دال بر انتقاد و خرده‌گیری است، زمینه برای بهبود اوضاع مهیا نمی‌شود.

بنابر گزارش ایکنا، سخنان اصلانی، مسئول بسیج جامعه زنان که به پایان رسید، بنابر رسم معمول نشست‌های خبری نوبت به پرسش خبرنگاران رسید. با توجه به حضور تعداد محدودی از خبرنگاران در نشست و مطرح نشدن سوالات متعدد، خبرنگار ایکنا فضا را برای طرح پرسش‌هایی که می‌تواند به ترویج فرهنگ عفاف و حجاب در جامعه کمک کند مناسب دید اما با پاسخ‌های کامل و جامعی در مورد نحوه اثرگذاری بسیج زنان بر طیفی از بانوان که مراعات کمتری در زمینه رعایت این امر الهی را دارند و همچنین تبلیغات فرهنگی انجام گرفته در این زمینه دریافت نکرد و بیش از آنکه بتواند پاسخ سوال را از زبان رئیس سازمان بشنود با توضیحات و گاردگیری مسئول فضای مجازی بسیج زنان و روابط عمومی این سازمان مواجه شد به طوری که پرسش پایانی خبرنگار نیمه کاره رها و با وجود اینکه بیش از 35 دقیقه از زمان نشست خبری نگذشته بود، به بخش پرسش و پاسخ پایان داده شد.

خبرنگار چشم بینای جامعه است که مسئولیت رصد شرایط حاکم بر جامعه و مطالبات مردم و انتقال آن به مسئولان امر را دارد تا به عنوان واسطه بین مردم و مسئولان به کمتر شدن فاصله بین این دو قشر و آگاه شدن بیشتر مسئولان از جزئیات جامعه کمک کند اما تا زمانی که مسئولان، خبرنگاران و اصحاب رسانه را در کنار خود احساس نکنند و در مقابل آنان بایستند و گمان کنند هر کلامی دال بر انتقاد و خرده‌گیری است، زمینه برای بهبود اوضاع مهیا نمی‌شود.

تا زمانی که مسئولان در هر زمینه‌ای به انجام فعالیت‌های معمول خود مشغول و دغدغه آنان ارائه گزارش از فعالیت باشد و با بی‌توجهی به نکات مدنظر خبرنگاران که حاصل مشاهدات عینی و تجربی آنان در محیطی مردمی‌تر است، از حال و روز مردم کف جامعه آگاه نشوند، برنامه‌های گرامیداشت هیچ هفته و دهه‌ای مؤثر واقع نشده و هدف فرهنگ‌سازی محقق نمی‌شود.

انتهای پیام

captcha