
جواد اردکانی، کارگردان سینما، در گفتوگو با خبرنگار ایکنا درباره کمکاری سینما در پرداختن به سقوط هواپیمای مسافری ایرباس اظهار کرد: کمکاری سینما در پرداختن به موضوعاتی همچون سقوط هواپیمای ایرباس کاملاً عادی شده زیرا هنر هفتم در پرداختن به موضوعات ارزشی و انقلابی دچار رخوت شده است و اگر قرار باشد فهرستی در این زمینه تهیه کنیم، فهرست بلندبالایی میشود.
وی افزود: این وضعیت تا حد زیادی به رفتار مدیران سینمایی مربوط میشود، زیرا سیاستهای آنها سبب شده چنین شرایطی فراهم شود. در این میان بهانههایی هم وجود دارد که آنها را نمیپذیرم، زیرا هرگاه عزمی وجود داشته مشکلات از میان رفته است، اما نمیدانم چرا همیشه محدودیت برای آثار ارزشی مصداق پیدا میکند.
کارگردان فیلم دفاع مقدسی «شور شیرین» ادامه داد: روزمرگی بزرگترین آسیبی است که مدیران فرهنگی را تهدید میکند، چون آنها بیش از هر چیزی روی موضوعاتی تأکید میکنند که تأثیر مستقیمی بر پرونده کاریشان دارد. البته برخی هنرمندان هم در این زمینه مقصرند، چون متأسفانه سینماگران از این امر پرهیز دارند که نامشان به عنوان آمریکاستیز در جامعه هنری بیان شود.
این کارگردان تأکید کرد: به تعداد شهدایی که در این فاجعه به شهادت رسیدهاند میتوان در این باره فیلم سینمایی تولید کرد؛ آثاری که هر یک از آنها میتواند اوج یک اثر دراماتیک باشد. اگر به محصولات فراوانی که در سینمای جهان با موضوع سقوط هواپیماهای مسافربری ساختهشده نگاه کنیم، درمییابیم که جای این قبیل موضوعات در سینمای ایران خالی است.
اردکانی درباره کمکاری در دیگر ژانرهای سینمایی بیان کرد: فقط سینمای داستانی نیست که در این زمینه کمکار است، بلکه در حوزه مستند هم محصولات چندان چشمگیری در این زمینه تولید نشده است. در این حوزه دیگر نمیتوان کسری بودجه را بهانه کرد. به واسطه آثار مستند میتوان مظلومیت ایرانیان را در جهان فریاد زد تا همگان بدانند ملت ایران بزرگترین قربانی تروریسم است.
وی در پایان تصریح کرد: در حوزه سینمای کودک به خصوص در صنعت پویانمایی اتفاقات بسیاری میتواند رخ دهد. با افزایش کیفیت پویانمایی در کشورمان، این اتفاق به خوبی قابل دستیابی است، به شرطی که مسئولان هم عزمی برای دستیابی به این مقصود داشته باشند.
انتهای پیام