به گزارش ایکنا؛ عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور، امروز، یکشنبه ششم مردادماه، پس از برگزاری صد و بیستمین جلسه شورای اجتماعی کشور در جمع خبرنگاران موضوع این جلسه را گزارش عملکرد دستگاههای مختلف در حوزه ساماندهی کودکان کار خیابان اعلام کرد و گفت: دو سال قبل طی جلسهای در این خصوص مقرر شد که با رویکرد ساماندهی، صیانت و حفاظت از این کودکان، دستگاههای متولی مجموعهای از اقدامات را انجام دهند.
وی با ابراز تأسف از اینکه گزارشهای دریافتی در خصوص وضعیت کودکان کار خیابان نشاندهنده وضعیت بسیار نامناسب این کودکان است، گفت: این کودکان در شرایط نامناسبی زندگی میکنند و باندها و افرادی هستند که از این کودکان سوءاستفاده کرده و در نهایت یک نوع استثمارشدگی در خصوص آنان احساس میشود.
وزیر کشور ادامه داد: ارزیابی که امروز ارائه شد نشان داد که بخش زیادی از این کودکان اتباع خارجی هستند. در دستورات قبلی نیز مطرح کرده بودیم که باید حمایتهای لازم از نظر حرفهآموزی، آموزش و درمان انجام شود و کودکانی که بدون سرپرست هستند به صورت مستقیم مورد حمایت کمیته امداد و سازمان بهزیستی قرار گیرند.
وی افزود: گزارشی که امروز ارائه شد نشان میدهد که روند کار خوب است اما کماکان با مسائلی از جمله ورود کودکان از افغانستان به ایران روبرو هستیم که در این راستا نیز مقرر شد این موضوع را با سفارت افغانستان در میان گذاشته و شرایط را با آنها مطرح کنیم. اکثر این کودکان به صورت غیرقانونی در ایران هستند و باید این کودکان با همکاری سفارت افغانستان ساماندهی شوند، در غیر این صورت چون خانواده این کودکان به صورت غیرمجاز به ایران وارد شدهاند، در صورت عدم رعایت تعهدات لازم، همگی آنها به صورت خانوادگی به کشور خودشان بازگردانده میشوند.
رحمانی فضلی عودت دادن این خانوادهها را به نفع کودکانشان دانست و گفت: این کودکان به خصوص وقتی در دست باندها اسیر هستند شرایط بدی دارند.
وزیر کشور اعلام کرد: مقرر شد نیروی انتظامی با باندها برخورد جدی داشته باشد و قوه قضائیه هماهنگی لازم را در این خصوص انجام دهد. شهرداری نیز در تأمین مکان باید اقدامات بیشتری انجام دهد و بهزیستی به عنوان متولی اصلی این موضوع باید تمام هماهنگیهای لازم را انجام داده و استانداری تهران هم با برگزاری جلساتی این موضوع را پیگیری کند.
وی تصریح کرد: مردم و مسئولان راضی نیستند کودکان به جای اینکه در خانواده و به دنبال درس و حرفهآموزی باشند، در کف خیابانها حضور داشته باشند. براساس گزارش ارائهشده 80 درصد این کودکان اتباع هستند و تلاش داریم شئونات انسانی این کودکان حفظ و از حقوق آنها صیانت شود.
رستم وندی، معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی، نیز در جمع خبرنگاران اعلام کرد: تاکنون 300 کودک کار خیابان جمعآوری شدهاند که از این تعداد 84 درصد اتباع، 88 درصد پسر، 64 درصد بازمانده از تحصیل بوده و 70 تا 80 درصد ورود غیرمجاز داشتهاند.
انتهای پیام