کد خبر: 3830711
تاریخ انتشار : ۰۷ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۵
حجت‌الاسلام ادیانی به ایکنا خبر داد:

استقرار روحانی معین و کارشناس مذهبی - تربیتی در کلانتری‌های کشور

گروه جامعه ــ رییس سازمان عقیدتی سیاسی ناجا با اشاره به اینکه در ‌ طرح تحول کلانتری‌ها، مؤلفه‌های برخورد حکیمانه براساس فرمایش مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی به روش نخبگی احصا شد، گفت: کلانتری‌های سراسر کشور در دوره آشنایی پلیس با نحوه برخورد حکیمانه با مردم شرکت می‌کنند و برای مراقبت و تعالی رفتار کارکنان، برای هر سه‌ کلانتری یک روحانی معین انتخاب و در همه آنها یک کارشناس مذهبی و تربیتی مستقر می‌شود.

حجت‌الاسلام سید علیرضا ادیانی، رییس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی در گفت‌وگو با ایکنا؛ با بیان اینکه یکی از خواسته‌های مکرر مقام معظم رهبری ساخت نیروی انتظامی تراز جامعه قرآنی، انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی ایران است، اظهار کرد: تحقق این پلیس مستلزم انس با قرآن و شناخت ویژگی‌های پلیس تراز انقلاب در قرآن و فهم دقیق آن است. بر همین اساس و با هدایت‌های فرمانده ناجا و انگیزه بالایی که در کارکنان وجود دارد برای دستیابی به پلیس تراز انقلاب در سطح فرماندهان اراده جدی وجود دارد و این امر نیازمند یک تحول سیاسی در آموزش و ساختار‌هاست.

وی در ادامه با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در تحقق پلیس حکیمانه گفت: ما برنامه‌های زیادی برای تحول در نیروی انتظامی پیش‌بینی کرده‌ایم. خوشبختانه اولین کاری که انجام شد تولید این فکر در ناجا بود که ویژگی‌ها و مؤلفه‌های برخورد حکیمانه را براساس فرمایش مقام معظم رهبری و اسناد بالادستی به روش نخبگی احصا کنیم. این موارد امروز احصا و در ادامه تبدیل به طراحی یک دوره شد. در این دوره در سطح دانشگاه‌های پلیس، برخورد حکیمانه را به بحث می‌گذاریم و در سطح استان‌ها دوره‌های نسیم معرفت را با همین رویکرد برنامه‌ریزی و طراحی کردیم.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی با بیان اینکه در برنامه کلانتری‌ها، طرح تحول طراحی شد، ادامه داد: مأموریت سازمان عقدیتی - سیاسی تعالی رفتار کارکنان کلانتری با مردم است و بر همین اساس مقدمات کار فراهم شد و پلیس پیشگیری هم به کمک آمد. با توجه به این اقدامات امسال نیز بنا داریم تمامی کلانتری‌های سراسر کشور در دوره آشنایی پلیس با نحوه برخورد حکیمانه با مردم شرکت کنند. علاوه بر این پیش‌بینی شده است برای مراقبت و تعالی رفتار کارکنان، با توجه به تعامل انجام شده با فرمانده نیروی انتظامی و هیئت رئیسه ناجا، برای هر سه‌ کلانتری، یک روحانی معین انتخاب شود.

حجت‌الاسلام ادیانی تصریح کرد: در طرح تحول ساختار و سازمان را از پایین به بالا می‌چینیم؛ لذا پیش‌بینی کرده‌ایم در همه کلانتری‌ها در آینده‌ای نه‌چندان دور یک کارشناس مذهبی و تربیتی که الزاما هم روحانی کارآزموده و باسواد در این عرصه است در کلانتری داشته باشیم. این روحانیون با عنوان ناظر تربیتی - مذهبی فعالیت خواهند کرد و دائما رفتار کلانتری‌ها را نظارت و کنترل می‌کنند تا ما به پلیس حکیم دست پیدا کنیم.

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر برنامه‌های پلیس برای ارتقای سبک زندگی کارکنان ناجا و خانواده‌های آنان نیز گفت: خوشبختانه ما یک دوره کوتاه مدت تحت عنوان آشنایی با سبک زندگی برای کارکنان برگزار می‌کنیم. مقام معظم رهبری در خراسان شمالی مباحث زیادی را در این خصوص مطرح کردند که یکی از این محورها، بحث خانواده بود؛ لذا اکنون بیشتر بر موضوع خانواده متمرکز شدیم و فعلا یک دوره چهار روزه را با محوریت سبک زندگی و با محور خانواده در مشهد برگزار کردیم. ضمن اینکه تعامل با فرزند، تدبیر و اداره منزل به‌ویژه در بخش مشاوره تربیتی بر‌ محور خانواده هم از دیگر برنامه‌های ما در این راستاست.

حجت‌الاسلام ادیانی با تأکید بر اینکه امروز فرماندهان، رؤسا و مدیران باید برای مجموعه تحت امر خود الگو، اسوه و نمونه باشند، زیرا رفتار آن‌ها بر کارکنانشان بسیار تأثیرگذار و تعیین‌کننده است، افزود: عزت ما این است که از ارزش‌های والای انقلاب اسلامی تا پای جان دفاع کنیم. بر همین اساس کارکنان ناجا باید با مهربانی، خیرخواهی و دلسوزی با مردم رفتار کنند تا آنان ناجا را ملجأ و پناهگاه خود بدانند. علاوه بر وظیفه ناجا در راستای برقراری امنیت اجتماعی در جامعه، یکی از مطالبات مردم از پلیس برخورد با ناهنجاری‌های اجتماعی است.

رییس سازمان عقیدتی سیاسی نیروی انتظامی در ادامه به مسئله طرح عفاف و حجاب نیز اشاره و تصریح کرد: مقام معظم رهبری می‌فرمایند پلیس حافظ ارزش‌های اسلامی جامعه است و بر‌همین اساس پلیس نمی‌تواند نسبت به ارزش‌ها بی‌تفاوت باشد؛ از جمله این ارزش‌ها موضوع حجاب است که بار‌ها فرمانده نیروی انتظامی به صورت رسمی در مصاحبه‌های خود اعلام کرده‌اند که با پدیده بی‌حجابی به‌خصوص سربرهنگی در ماشین برخورد می‌کنند و در این خصوص هم گفته بودند که تا به امروز به ۳۰۰ هزار نفر پیامک ارسال شده است؛ ۱۰۰ هزار نفر مراجعه کردند که بار اول تعهد می دهند و در مراحل بعدی نیز روال به صورت قانونی انجام می‌شود. خوشبختانه این طرح‌ها هم تحت عنوان «ناظر یک» اثرگذار بوده است.

وی ادامه داد: پلیس در قبال این کار مسئولیت دارد و مردم توقع دارند که امنیت اجتماعی نیز مانند امنیت مدنی از سوی پلیس برقرار شود. برای اینکه پلیس بتواند پاسخگوی نیاز‌های واقعی جامعه باشد باید خود را متحول و به‌روز کند.

انتهای پیام
captcha