کد خبر: 3831944
تاریخ انتشار : ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۰

انقلابی‌گری واقعیتی در آیات الهی

کانون خبرنگاران نبأ ــ عبدالحسین جنامی، فعال اجتماعی با بیان اینکه انقلابی‌گری را می‌توان به‌عنوان یک واقعیت در آیات الهی مشاهده کرد، گفت: قرآن، کتابی انقلابی است و تمام آیات الهی را بایستی آیات انقلابی دانست چراکه تمام این آیات به‌دنبال ایجاد تحول در آدمی بوده و بر آن هستند تا آدمیان را به راه راست رهنمون کنند.

به گزارش کانون خبرنگاران ایکنا، نبأ؛ نشست حلقه یاوران همت با موضوع «قرآن و انقلابی‌گری» جمعه، 11 مردادماه در حسینیه حضرت ابوالفضل(ع) شهرستان شادگان برگزار شد.
عبدالحسین جنامی، فعال اجتماعی در این نشست با تسلیت سالروز شهادت امام جواد(ع)، گفت: قرآن، کتابی انقلابی است و تمام آیات الهی را بایستی آیات انقلابی دانست چراکه تمام این آیات به‌دنبال ایجاد تحول در آدمی بوده و برآن هستند تا آدمیان را به راه راست رهنمون کنند.
وی با بیان اینکه انقلابی‌گری را می‌توان به‌عنوان یک واقعیت در آیات الهی مشاهده کرد، افزود: در آیه 144 سوره مبارکه آل عمران آمده است «وَمَا مُحَمَّدٌ إِلَّا رَسُولٌ قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلِهِ الرُّسُلُ أَفَإِنْ مَاتَ أَوْ قُتِلَ انْقَلَبْتُمْ عَلَى أَعْقَابِكُمْ وَمَنْ يَنْقَلِبْ عَلَى عَقِبَيْهِ فَلَنْ يَضُرَّ اللَّهَ شَيْئًا وَسَيَجْزِي اللَّهُ الشَّاكِرِينَ؛ و محمد جز فرستاده‌اى كه پيش از او هم پيامبرانى آمده و گذشتند نيست آيا اگر او بميرد يا كشته شود از عقيده خود برمى‌گرديد و هر كس از عقيده خود بازگردد هرگز هيچ زيانى به خدا نمى‌‏رساند و به‌زودى خداوند سپاسگزاران را پاداش مى‌‌دهد». در این آیه واژه «انْقَلَبْتُمْ» و «يَنْقَلِبْ» به معنای بازگشت و زیر و رو شدن آمده است که نزدیک‌ترین معنا به واژه اصطلاحی انقلاب است.
این فعال اجتماعی ادامه داد: کلمه الثوره به معنای انقلاب است که می‌توان معادل این واژه را در جای جای آیات الهی مشاهده کرد. آیاتی که بر لزوم خیزش و انقلاب برای خدا و در راه خدا تأکید دارند. برای نمونه می‌توان به آیه 46 سوره مبارکه سبأ اشاره کرد «قُلْ إِنَّمَا أَعِظُكُمْ بِوَاحِدَةٍ أَنْ تَقُومُوا لِلَّهِ مَثْنَى وَفُرَادَى ثُمَّ تَتَفَكَّرُوا مَا بِصَاحِبِكُمْ مِنْ جِنَّةٍ إِنْ هُوَ إِلَّا نَذِيرٌ لَكُمْ بَيْنَ يَدَيْ عَذَابٍ شَدِيدٍ؛ بگو من فقط به شما يک اندرز مى‌دهم كه دو دو و به تنهايى براى خدا به پا خيزيد و سپس بينديشيد كه رفيق شما هيچ‌گونه ديوانگى ندارد، او شما را از عذاب سختى كه در پيش است جز هشداردهنده‌‌اى بيش نيست».
جنامی اظهار کرد: همچنین بعضی از آیات به لزوم تغییرات اجتماعی با اراده انسان‌ها اشاره دارند که عینی‌ترین آیه در این باره، آیه 11 سوره مبارکه رعد است «لَهُ مُعَقِّبَاتٌ مِنْ بَيْنِ يَدَيْهِ وَمِنْ خَلْفِهِ يَحْفَظُونَهُ مِنْ أَمْرِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ لَا يُغَيِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى يُغَيِّرُوا مَا بِأَنْفُسِهِمْ وَإِذَا أَرَادَ اللَّهُ بِقَوْمٍ سُوءًا فَلَا مَرَدَّ لَهُ وَمَا لَهُمْ مِنْ دُونِهِ مِنْ وَالٍ؛ براى او فرشتگانى است كه پى در پى او را به فرمان خدا از پيش رو و از پشت‏ سرش پاسدارى مى‌كنند در حقيقت ‏خدا حال قومى را تغيير نمى‌ دهد تا آنان حال خود را تغيير دهند و چون خدا براى قومى آسيبى بخواهد هيچ برگشتى براى آن نيست و غير از او حمايت‌گرى براى آنان نخواهد بود».
حمیدرضا اکبری
انتهای پیام
captcha