خسارت سیل به زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی لرستان
کد خبر: 3834261
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۹:۱۳

خسارت سیل به زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی لرستان

گروه اقتصاد ــ استاندار لرستان با اشاره به خسارت سیل فروردین‌ماه امسال به زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی لرستان، گفت: کمک می‌کنیم اعتباراتی برای جبران خسارات سیل و برگرداندن شهرک‌های صنعتی به حالت اولیه خود تخصیص دهیم.

خسارت سیل به زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی لرستانبه گزارش ایکنا از لرستان، سید موسی خادمی، استاندار لرستان در آیین روز حمایت از صنایع کوچک که یک‌شنبه، بیستم مرداد در ساختمان سپهر بانک صادرات استان برگزار شد، اظهارکرد: در بحث صنعت اصل بر رقابت است این‌که بدانیم چگونه از رقبا جلو بزنیم.
وی با بیان این‌که اصل بحث استراتژی یعنی رقابت که افراد با بازاریابی بیشتر، تولید بهتر و بهره‌وری بالاتر بازار را تسخیر کنند، افزود: صنعت بر مبنای رقابت است و خیلی از فعالیت‌های اقتصادی و تجاری بر این است.
استاندار لرستان با اشاره به این‌که همه استراتژی‌ها بر این است که چگونه رقبا را شکست دهیم و پیشی بگیریم، عنوان کرد: در این دریای رقابت و تنازع می‌توان مُدل‌هایی را تعریف کرد که براساس آن همکاری بنیان نهاده شود نه این‌که این مُدل‌ها براساس رقابت و حذف کردن باشد.
خادمی گفت: خوشه‌ها یکی‌از استراتژی‌های مبتنی‌بر همکاری است تا عنصر اصلی و موتور محرکه فعالیت‌های صنعتی که رقابت بود تبدیل به همکاری شود و این مهم و می‌تواند بخشی از استراتژی‌ صنعتی کشور را تشکیل دهد.
استاندار لرستان با بیان این‌که تهدید برای صنایع بزرگ، تهدید تازه واردهاست، گفت: تهدید در صنایع، این است که رقبا بتواند بدون زحمت وارد آن عرصه شوند؛ خیلی از صنایع کوچک به‌دلیل ورودی‌های جدید که در شرایط خاص می‌آیند دچار چالش می‌شوند و این خوشه‌ها سبب شدند رقابت به همکاری و همگامی تبدیل شود.
وی با اشاره به این‌که در استان لرستان چندین خوشه شناسایی شده است، افزود: خوشه سنگ قابلیت خوبی در لرستان دارد خوشه فرش و گلیم انتخاب شده که البته خوشه خوبی بوده و این کالا در جامعه روستایی خوب جا افتاده است.
خادمی با بیان این‌که در خوشه فرش می‌توان کارهای بزرگی انجام و تبدیل به بهترین برندهای فرش و گلیم و جاجیم شویم، در رابطه با شهرک‌های صنعتی استان عنوان کرد: تعداداین شرکت‌ها بد نیست اما سطوح آن خیلی کم است و در مقایسه با استان خوزستان که 12 هزار هکتار شهرک صنعتی دارد و لرستان تنها 1500 هکتار شهرک صنعتی دارد.
وی تاکید کرد: زیرساخت‌های شهرک‌های صنعتی در بخش سیل دچار خسارت شدند باید کمک می‌کنیم اعتباراتی برای جبران خسارات سیل و برگرداندن شهرک‌های صنعتی به حالت اولیه خود تخصیص دهیم.

لرستان به یکی‌از فن‌بازارهای مهم کشور تبدیل شود

میلاد صدرخانلو، رئیس شبکه فن بازار ملی ایران در این مراسم با بیان این‌که بازار فناوری سال‌هاست در جهان راه‌اندازی شده تا بازار فناوری را مدیریت کند، گفت: سال 91 با مصوبه شورای انقلاب فرهنگی شبکه فنی بازار ملی ایران ایجاد شد.
وی اضافه کرد: عرضه و تقاضای فناوری موضوعی نیست که به‌راحتی محقق شود تا تولید به مصرف برسد و این امر باید با مشارکت بخش خصوصی انجام شود.
صدر خانلو بیان کرد: شبکه فن‌بازار ملی هم‌رسانی و هم زبان عرضه و تقاضا را با شرکت‌های خصوصی انجام می‌دهد.
وی با بیان این‌که ظرفیت‌های لرستان ما را مشتاق می‌کند که یکی‌از فن‌بازارهای کشور باشد، عنوان کرد: پتانسیل و ظرفیت‌های استان ایجاب می‌کند که لرستان به یکی‌از فن‌بازارهای مهم کشور تبدیل شود، قبلاً فن‌بازار استان افتتاح شده ولی نتایج مدنظر اتفاق نیفتاده است.

تنها راه نجات از بیکاری، اشتغال و سرمایه‌گذاری صنایع کوچک است

بختیار رازانی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان نیز در این مراسم، با بیان این‌که دولت‌ها به این سمت می‌روند که مشکل اشتغال رفع شود، افزود: ابر چالش جامعه ما بیکاری است.
وی با بیان این‌که صنایع کوچک کاربر هستند نه سرمایه‌بر، افزود: در صنایع کوچک به‌ازای 300، 400 میلیون تومان شغلی ایجاد می‌شود اما در صنایع بزرگ بالغ‌بر 4 و 5 میلیارد تومان پول نیاز است تا یک شغل ایجاد شود.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان عنوان کرد: تنها راه نجات از این بحران اشتغال و سرمایه‌گذاری صنایع کوچک است که با سرمایه‌های مردمی در قالب خوشه‌هایی مثل فرش، گلیم، جاجیم شروع به کار کند.
رازانی با بیان این‌که صنایع کوچک زودبازده هستند و بین 2، 3 سال برگشت سرمایه دارد، اضافه کرد: در این صنایع قدرت چانه‌زنی برای اخذ تسهیلات ندارند، اما بنگاه‌های بزرگ از بازار سرمایه تأمین منابع می‌کنند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان بیان کرد: از سال 95 دولت تکلیف کرد از 160 میلیارد تومان نقدینگی، 10 درصد معادل 16 هزار میلیارد تومان مختص صنایع کوچک باشد.سال گذشته، 67 واحد صنعتی غیرفعال به چرخه تولید لرستان برگشت.
رازانی با بیان این‌که لرستان صنعتی نیست و پتانسیل اول این استان کشاورزی و گردشگری است، عنوان کرد: نمی‌شود به این دلیل از این مزیت استان چشم‌پوشی کرد.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی لرستان با اشاره به این‌که 88 هزار پروانه بهره‌برداری صنعتی در کشور صادر شده است که بالغ‌بر 92 درصد آن‌ها صنایع کوچک هستند، افزود: همچنین 1324 پروانه بهره‌برداری از صنایع استان صادر شده است که 96 درصد آن صنایع کوچک است و بیش از 30 درصد از این‌ها در شهرک مستقر هستند.
رازانی با بیان این‌که در استان‌های خوزستان و اصفهان بالغ‌بر 10 تا 12 هزار هکتار شهرک صنعتی وجود دارد، یادآور شد: بالغ‌بر 250 هکتار به مساحت شهرک‌های استان افزوده شد.سال گذشته 1300 هکتار مساحت شهرک‌های استان بود که الآن به 1500 هکتار رساندیم.

{$sepehr
captcha