کد خبر: 3838430
تاریخ انتشار : ۰۷ شهريور ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۵
معاون بین الملل جامعةالمصطفی(ص) العالمیه:

فعالیت دپارتمان مطالعات زبان و فرهنگ تایی در المصطفی(ص)

گروه حوزه های علمیه – معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی(ص) گفت: با توجه به راه‌اندازی دپارتمان مطالعات زبان و فرهنگ تایی در جامعة‌المصطفی(ص) امیدواریم بتوانیم با حمایت سفیر تایلند در ایران، هر چه زودتر شاهد آغاز دوره نخست زبان و فرهنگ تایی در المصطفی(ص) باشیم.

به گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام مجید قنبری در نشست مشترک با سفیر تایلند در ایران بیان کرد: تایلند سرزمین آزادی است و آزادی زمانی معنا پیدا می‌کند که با فرهنگ دینی بودیسم عجین‌ شده باشد؛ شباهت ویژه‌ای بین ایران و تایلند وجود دارد و این دو ملت آزادی خود را از میان فرهنگ اصیل خود و دینشان گرفته‌اند.

وی افزود: بودا همواره می‌کوشید راهی برای رهایی انسان بیابد؛ از این رو، سرانجام به این راهکار رسید که تنها راه رهایی از دردها و رنج‌های دنیوی، کاهش تمایلات نفسانی است؛ در صورت کاهش خاستگاه‌های نفسانی، انسان از مشکلات رهایی خواهد یافت.

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی(ص) با بیان اینکه در اسلام، نفس اماره، بدترین دشمن انسان معرفی شده است، اظهار کرد: روایات اسلامی انسان را به مبارزه و مقابله با نفس اماره تشویق و رهنمون می‌سازند.

وی یادآور شد: بزرگ‌ترین جهاد در اسلام، جهاد با نفس است و پیروزی بر نفس اماره است که انسان را به صلح درونی و آزادی واقعی می‌رساند؛ اسلام و بودیسم، همواره، بر کاهش تمایلات نفسانی و رهایی انسان از خاستگاه‌های نفسانی درونی تأکید می‌کنند.

قنبری افزود: فرهنگ مشترک دو ملت، اهمیت به نهاد خانواده، احترام به بزرگ‌ترها و نیاکان و مهربانی و خیرخواهی برای دیگران، از وجوه مشترک بین دو ملت است که جا دارد گفت‌وگوهای میان‌فرهنگی و میان‌ادیانی را برای درک مشترک از یکدیگر گسترش دهیم.

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی(ص) رابطه اسلام و بودیسم و همراهان این دو دین بزرگ را دربردارنده رابطه‌ای عمیق و تاریخی دانست و ایراز کرد: تأسیس نهاد شیخ‌الاسلامی در تایلند و احترامی که پیروان بودیسم به مسلمانان می‌گذارند و نیز رهبری مسلمانان به دست نوادگان «شیخ احمد قمی»، نشان‌دهنده عمق همکاری و همیاری پیش روست.

قنبری ضمن تقدیر از حمایت‌ تایلند از جمهوری اسلامی ایران و همراهی با آن در چهل سال گذشته، اظهار کرد: امروز روابط خوبی بین ایران و تایلند وجود دارد و ایران در عرصه گذار از تحریم‌های ظالمانه استکبار، همچنان شاهد روابط حسنه دو ملت است.

وی با بیان این که اسلام و قرآن، همواره، مسلمانان را بر پایبندی به عهدها رهنمون می‌سازند، گفت: ایران، همواره، پایبندی به توافقات بین‌المللی مانند برجام را به اثبات رسانده است، در حالی که طرف غربی هیچ تعهدی به این موضوع ندارد.

قنبری نقش تایلند را در دوره گذار ایران از تحریم‌ها بسیار مهم دانست و اذعان کرد: برخلاف دشمنی‌ها و موانعی که پیش روی جمهوری اسلامی ایران قرار دارد، ایران پیشرفت‌های بسیار بزرگی در حوزه‌های مختلف علمی رقم زده است؛ جمهوری اسلامی ایران آماده انتقال تجربیات و دانش علمی به تایلند و کشورهای دیگر است.

معاون ارتباطات و بین‌الملل جامعةالمصطفی(ص) به عضویت جامعةالمصطفی(ص) در اتحادیه‌های بزرگ بین‌المللی اشاره کرد و افزود: جامعةالمصطفی(ص) بیش از دویست تفاهم‌نامه همکاری با دانشگاه‌های بین‌المللی جهان امضا کرده است؛ امیدواریم بتوانیم تفاهم‌نامه‌های علمی و دانشگاهی عملیاتی با دانشگاه‌های تایلند داشته باشیم.

وی با تأکید بر این که اشتراکات زیادی بین اسلام و بودیسم، به ویژه در مباحث اخلاقی وجود دارد، اظهار کرد: اشتراکات ادیان، باب گفت‌وگوهای بین‌الادیانی را باز نگه می‌دارد.

گفتنی است، در پایان این جلسه، طلاب و دانش‌پژوهان تایلندی نظرات خود را با سفیر تایلند در ایران در میان گذاشتند.

انتهای پیام

captcha