کد خبر: 3854188
تاریخ انتشار : ۱۲ آبان ۱۳۹۸ - ۱۰:۱۹
طیبی تبیین کرد:

اهمیت نظرسنجی در سیاست‌گذاری‌ها/ اعتماد مردم به جهاددانشگاهی و بیان نظرات واقعی

گروه دانشگاه ــ رئیس جهاددانشگاهی در نشست مدیران اجرایی شعب استانی ایسپا با اشاره به اعتماد مردم به جهاددانشگاهی و بیان نظرات واقعی خود، بر اهمیت نظرسنجی در تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های کشور تأکید کرد.

اهمیت نظرسنجی در سیاست‌گذاری‌ها/ اعتماد مردم به جهاددانشگاهی و بیان نظرات واقعیبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ پنجمین نشست مدیران اجرایی شعب استانی ایسپا امروز ۱۲ آبان‌ماه، با حضور حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی، عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و عماد افروغ، جامعه‌شناس، در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.

در ابتدای این نشست حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی، به ایراد سخنرانی پرداخت و با بیان اینکه اهمیت نظرسنجی در مراحل تصمیم‌سازی و سیاست‌گذاری و اجرا در هر کشوری بسیار مهم است، اظهار کرد: در اینجا مراکزی مانند ایسپا بسیار حائز اهمیت است چراکه مردم با یک واسطه که ایسپا باشد، می‌توانند نظرات خود را به مسئولان منتقل کنند. نظرسنجی سبب می‌شود که مسئولان تصمیم‌ساز و تصمیم‌گیر نیز از نظر‌های واقعی مردم مطلع شوند.

ضرورت طراحی نظرسنجی‌های علمی و بی‌طرفانه

طیبی با اشاره به اهمیت نظرسنجی در انتخابات‌ مختلف، گفت: در این سال‌ها، با توجه به به‌کارگیری روش علمی و اعتمادی که به جهاددانشگاهی وجود داشت، مردم نظر‌های واقعی خود را اعلام کردند و مجموعه نظرسنجی‌هایی که ایسپا انجام داد، درصد خطای بسیار کمی داشت.

رئیس جهاددانشگاهی با تأکید بر اهمیت مسئولیت اجتماعی سازمان‌های نظرسنجی، تصریح کرد: مرکزی مانند ایسپا نباید در انتظار سفارش کار بماند، گاهی اوقات کاری انجام می‌شود و درآمد نیز کم است. اگر به موقع نظرسنجی انجام نشود و نتایج آن را به مسئولان ارائه ندهیم، ممکن است خسارت سنگینی را برای جامعه در پی داشته باشد.

وی ادامه داد: گاهی اوقات تصمیماتی گرفته می‌شود که مبنای کارشناسی و نظرات علمی درستی ندارند و اگر هم کارشناسی انجام شده، با دقت لازم نیست؛ بنابراین اگر راه غلطی طی شده باشد، مراکز نظرسنجی نباید در انتظار قرارداد باقی بمانند، بلکه با انجام به موقع نظرسنجی این راه غلط را به مسئولان معرفی و از نتایج خسارت‌بار آن جلوگیری کنند؛ این همان مسئولیت و رسالت اجتماعی است که مراکز نظرسنجی باید داشته باشند.

طیبی با بیان اینکه تأسیس ایسپا در جهاددانشگاهی در کنار بسیاری از فعالیتها و الگوسازی‌های انجام شده در این نهاد، کار بسیار درستی بوده است، گفت: نظرسنجی‌های این مرکز دقیق بوده و خوشبختانه نتایج آن هم صحیح بوده است.

وی با اشاره به اهمیت مراکز استانی ایسپا، گفت: این مراکز بهترین بازو‌های واحد‌های جهاددانشگاهی در استان‌ها هستند. ایسپا، ایسنا و ایکنا مجموعه‌هایی هستند که هر استانی به آنها نیاز دارد، چراکه استقلال رأی کامل دارند و به لحاظ وظایف حاکمیتی از دولت حمایت و به بهبود عملکرد آن‌ها کمک می‌کنند. وظیفه خود را نخست تبعیت از ولایت رهبری و دوم حمایت از دولت منتخب مردم می‌دانیم، حمایت‌های ما باید درست و منطقی باشد و نقد‌های منصفانه هم به آن داشته باشیم.

وی با پرداختن به انتخابات پیش‌ روی مجلس شورای اسلامی افزود: در این انتخابات باید هماهنگی کاملی بین مراکز استانی و مرکز ایسپا وجود داشته باشد؛ این توقع از ایسپا وجود دارد که طراحی نظرسنجی را به بهترین شکل و کاملاً بی‌طرفانه، مستقل و علمی انجام دهد.

در ادامه این مراسم عماد افروغ، جامعه‌شناس مطرح کشورمان، نیز به ایراد سخنرانی پرداخت و اظهار کرد:‌ جهان واقع همین جهان مشاهدتی نیست، بلکه سه لایه واقعی، بالفعل و تجربی دارد که در مطالعات باید بدان‌ها نیز توجه کرد.

وی بر ضرورت توجه به جزئیات در مطالعات تحقیقی و نظرسنجی تأکید و تصریح کرد: از ساختارها نباید غافل شد. یکی از مشکلات مطرح درکشور ما این است که برای اصلاح امور فقط دست به جابه‌جایی افراد می‌زنیم و به روابط و ساختارها توجهی نداریم.

‌در عرصه دینداری پژوهش کیفی انجام شود

وی همچنین تعمیم داده‌های فردی به محیط را نادرست خواند و گفت: ‌در عرصه دینداری باید پژوهش کیفی انجام شود. تعاقب دو پدیده در علیت نه شرط لازم علیت است، نه شرط کافی، علیت به سازوکارهای درونی شیء برمی‌گردد و ارتباطی به پدیده بیرونی ندارد.

افروغ به فعالان عرصه نظرسنجی پیشنهاد داد تا تفاوت‌های جامعه و وحدت در عین کثرت را مدنظر قرار دهند. همچنین تأثیرات محیط را مورد توجه قرار دهند و به تحلیل نتایج مطالعات خود بپردازند.

وی با تأکید بر اینکه شهود پدیدارشناختی نظرسنجی‌های ایسپا را تأیید می‌کند، اظهار کرد:‌ نظرسنجی‌های این مرکز پندارهای غلط را اصلاح می‌کند و اتصالات درونی را مورد توجه قرار می‌دهد.

رونمایی از کتاب «کند و کاو در باور‌ها و نگرش‌های جامعه ایران»

همزمان با پنجمین نشست مدیران اجرایی شعب استانی ایسپا از جلد سوم کتاب «کند و کاو در باور‌ها و نگرش‌های جامعه ایران» رونمایی به عمل آمد. این کتاب مشتمل بر مجموعه‌ای از نظرسنجی‌ها، پرسشنامه‌ها و روش‌های جمع‌آوری داده و نتایج آن است که طی سال‌های اخیر توسط مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران(ایسپا) انجام شده است.

بنابر گزارش ایکنا؛ در ادامه این نشست از پایگاه مستندات داده‌ای و پژوهشی ایسپا رونمایی و از مراکز استانی ایسپا که در طرح ملی سنجش سلامت مشارکت داشتند، تقدیر به عمل آمد. ایسپای اصفهان، یزد و گلستان استان‌هایی بودند که در این طرح به عنوان استان برتر شناخته شدند و مورد تجلیل قرار گرفتند.

انتهای پیام
captcha