کد خبر: 3854897
تاریخ انتشار : ۱۴ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۵

۲۵ آبان؛ آغاز اعزام راهیان نور دانش‌آموزی خوزستان/ اعزام ۳۰ هزار دانش‌آموز به اردوی راهیان نور

گروه فرهنگی ــ معاون هماهنگ‌کننده سپاه ولیعصر(عج) استان خوزستان با بیان اینکه ۲۵ آبان، زمان آغاز اعزام کاروان‌های راهیان نور دانش‌آموزی خوزستان است، گفت: امسال سهمیه استان خوزستان، ۳۰ هزار دانش‌آموز است.

حاجتی

به گزارش ایکنا از خوزستان،‌ نشست خبری هفته راهیان نور امروز سه‌شنبه، 14 آبان در خبرگزاری ایرنا در اهواز برگزار شد.

سرهنگ عبدالرضا حاجتی، معاون هماهنگ‌کننده سپاه ولیعصر(عج) در این نشست اظهار کرد: در خوزستان براساس اینکه بیشترین مرز را با عراق داشت، یک اتفاقی افتاد که در جای خود بی‌نظیر بود. کسانی که در لشکرهایی که به استان‌های مختلف تعلق داشت و در استان پادگان داشتند، بعد از سال‌های جنگ به استان آمدند تا پیکر شهدای خود را پیدا کنند و یا خبری از دوستان خود بگیرند. این حرکت کم کم به کاروان‌های راهیان نور تبدیل شد. این کار به‌صورت خودجوش و مردمی انجام شد و با جرقه‌های دانش‌آموزی همراه شد و پس از آن دانشجویی شد و کم کم به صنعت بزرگی تبدیل شد.

وی اظهار کرد: خدا را شاکریم که امروز خوزستان محل ورود خیلی از کسانی است که در قالب کاروان‌های راهیان نور برای بار اول به استان می‌آیند. می‌توان نام این حرکت را گردشگری دفاع مقدس نامید و ان‌شاءالله مسئولان ما در دولت روی این کار کنند؛ چراکه راهیان نور متعلق به سپاه و بسیج نیست. گردشگری دفاع مقدس می‌تواند خوزستان را از انزوا خارج کند و زمینه‌ای برای معرفی صنایع محلی استان به کشور باشد.

حاجتی با بیان اینکه آمار کاروان‌های راهیان نور بین 2 تا 6 میلیون نفر است، گفت: سال گذشته آمار کاروان‌های راهیان نور به دلیل سیل کاهش داشت و در نظر ما هم بود که این کاروان‌ها وارد نشوند تا آسیبی نبینند. حضور رهبر معظم انقلاب در یادمان‌های دفاع مقدس نشان می‌دهد که دفاع مقدس باید در خاطره‌ها و یادها بماند. کاروان‌های راهیان نور معمولاً بعد از تابستان و در مهرماه کلید می‌خورد. تأخیر در برنامه امسال به دلیل همزمانی آن با اربعین بود. امکانات ما در اختیار زائرین اربعین بود.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه ولیعصر(عج) استان خوزستان ادامه داد: به این دلیل قرار بر این شد که آغاز حضور کاروان‌های راهیان نور در استان از 25 آبان آغاز شود. قرار است این حرکت از 25 آبان از کنار مزار شهید بهنام محمدی فرزند دلیر خوزستان در مسجدسلیمان شروع شود. در سپاه ولیعصر(عج) خوزستان 16 کمیته در زمینه‌های امنیت و اطلاعات، تغذیه، بهداشت و درمان، اسکان،‌ فرهنگی، رزمایش و عملیات و ... تشکیل شده‌اند و اگر می‌بینید آسیب‌ها کم است به دلیل فعالیت این کمیته‌ها هستند. کمیته‌هایی نیز در استانداری تشکیل شده است، مثل کمیته هلال احمر، ناجا، بهداشت و درمان، مخابرات و ... در مأموریت راهیان نور مشارکت دارند.

وی اظهار کرد: طبق مصوبه مجلس، درس آمادگی دفاعی برای دانش‌آموزان در مدارس طرح موضوع شده و دو واحد آن بازدید از مناطق جنگی است که اختیاری است. این اردوها به سمت خوزستان اتفاق می‌افتد. سهمیه استان خوزستان امسال 30 هزار نفر است که از تهران ابلاغ می‌شود. دانش‌آموزان پایه اول و دوم دبیرستان می‌توانند در این اردوها شرکت کنند. عدد کلی در کشور 600 هزار نفر است. افتتاحیه این برنامه امسال با حضور وزیر آموزش و پرورش و فرمانده کل سپاه در حرم امام(ره) برگزار شد.

حاجتی با اشاره به حضور کاروان راهیان نور از برخی استان‌های کشور در استان گفت: در مرحله اول، کاروان‌های دانش آموزی دختران در این ارودها شرکت می‌کنند که از روز گذشته 13 آبان آغاز شد. هر مرحله به مدت 22 روز ادامه پیدا می‌کند. بعد از آن کاروان دانش‌آموزی پسران آغاز می‌شود. اردوی کاروان‌های استان‌های دیگر 2 روزه است و در این مدت در کنار بازدید از یادمان‌ها برنامه‌های روایت‌گری و تئاتر دفاع مقدس نیز برای آنها در نظر گرفته شده است.

معاون هماهنگ‌کننده سپاه ولیعصر(عج) استان خوزستان با بیان اینکه حرکت کاروان‌های راهیان نور برگرفته از سخنان مقام معظم رهبری است، گفت: حضور با معرفت دانش‌آموزان در یادمان‌های دفاع مقدس مهم است. جلسات خوبی در این زمینه گرفته شده است و از فردا 15 آبان تعدادی از خادمین خواهر از سراسر کشور به استان خوزستان می‌آیند و در یک بازه زمانی سه روزه به دانش‌آموزان خدمت می‌کنند. در حال حاضر سه یادمان فتح‌المبین، هویزه و شلمچه، آماده بازدید کاروان‌های دانش‌آموزی هستند. دو یادمان جهاد عشایر و اروند کنار نیز که یادمان والفجر 8 است نیز اضافه شده‌اند که قابل بازدید دانش‌آموزی هستند. دیگر یادمان‌های ما برای دانش‌آموزان قابل بهره‌برداری نیست. جلسات تخصصی گرفته شده است و زمینه‌های لازم برای حضور دانش‌آموزان فراهم شده است. بچه‌های شرکت کننده بیمه آموزش و پرورش هستند و رانندگان به کار گرفته شده نیز معتمد ما هستند.

وی با بیان اینکه حضور دانش‌آموزان راهیان نور ظرفیت خوبی برای رونق دادن به صنایع محلی و دستی استان خوزستان است،‌ گفت: مایحتاج کاروان‌های راهیان نور و تأمین مواد مورد نیاز تغذیه آنها تماماً از استان تهیه می‌شود و از طرفی امروز در برخی از شهرهای ما بازارچه‌هایی برای فروش صنایع دستی و دستاوردهای محلی استان تهیه شده که مردم از آن راضی هستند. این بازارچه‌ها رونق خوبی پیدا کرده‌اند. حوزه گردشگری استان باید در این زمینه هزینه کند و در این زمینه کار کند.

انتهای پیام
captcha