
محمدحسین قربانی، نایب رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، در گفتوگو با
ایکنا؛ درباره اهمیت پیشگیری در برنامههای بهداشتی و درمانی، اظهار کرد: اگر به همان میزان که در حوزه درمان سرمایهگذاری میشود، در حوزه پیشگیری نیز سرمایهگذاری کنیم، در منابع مالی صرفهجویی شده و ضمن کاهش بسیاری از بیماریها، زمینه نشاط و شادابی مردم نیز فراهم میشود.
وی تأکید کرد: یکی از شعارهای ما همیشه «پیشگیری بهتر از درمان» بوده است. لذا یکی از آیتمهای بسیار با اهمیت در طرح تحول سلامت سرمایهگذاری در بهداشت و پیشگیری بود. اینکه در این طرح موفق عمل کردیم یا خیر، یک موضوع جداست، اما در این طرح توجه جدی بسیار زیادی بر موضوع بهداشت و پیشگیری شد.
این نماینده مجلس بیان کرد: امروز مرگ و میر مادران باردار به کمتر از یک نفر در ۱۰ هزار نفر و مرگ و میر نوزادان هم به کمتر از دو هزار در 10 هزار نفر رسیده است. همه این پیشرفتها در اثر توسعه بهداشت و پیشگیری حاصل شده است.
قربانی با بیان اینکه در حال حاضر فلج اطفال در کشور ریشهکن شده است، گفت: از سوی دیگر طرحهایی مانند کاهش دیابت و فشار خون یکی از بنیادهای اصلی پیشگیری در کشور است که مورد توجه سازمانهای جهانی از جمله سازمان جهانی بهداشت قرار دارد. باید بتوانیم به وسیله چنین طرحهایی، بیماریهای غیر واگیر که سبب مرگ و میر در کشور میشود را کاهش دهیم.
وی درباره وضعیت قوانین جاری در مورد بهداشت و پیشگیری گفت: در این رابطه قوانین دست ما را باز گذاشته و نیاز به قانون جدیدی در این حوزه نیست، سیاستهای کلان وزارت بهداشت و اسناد بالادستی مانند سیاستهای کلی سلامت بر این تأکید دارند که در حوزه پیشگیری و بهداشت سرمایهگذاری کرده و بتوانیم شئونات آن را گسترش دهیم.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی وضعیت واکسنهای کشور که جایگاه مهمی در حوزه پیشگیری دارند، گفت: این توانمندی را در رابطه با واکسیناسیون داریم که تمامی واکسنهای مورد نیاز خود را در کشور تولید کنیم، به جز یک سری از موارد خاص که آنها را وارد میکنیم.
عضو فراکسیون غذا و داروی مجلس شورای اسلامی در رابطه با تخلف در حوزه ساخت واکسن در کشور نیز اظهار کرد: هنوز اطلاعات ما در رابطه با عدم تولید واکسن از سوی شرکتهای دانشبنیان و مؤسساتی که بودجه یا رانت برای ساخت این واکسنها دریافت کردهاند جامع نیست، اما کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی این آمادگی را دارد که در این رابطه به تحقیق و تفحص بپردازد و مسائل را شفاف کند.
قربانی ابراز کرد: در این راستا افراد یا شرکتهایی که در این رابطه تخلف میکنند ولو اینکه در هر جایی از حاکمیت باشند و از رانت استفاده کرده و به جای سرمایهگذاری در حوزه واکسن و دارو موضوع واردات را مورد توجه قرار داده باشند یا اقدامات دیگری انجام دادهاند، افشا شده و به مراجع قضایی تحویل داده شوند.
انتهای پیام