
ناصر آویژه، کارگردان و نویسنده تئاتر در گفتوگو با
ایکنا با بیان اینکه تئاتر کودک با استقبال مخاطبان مواجه است اظهار کرد: خوشبختانه استقبال از نمایش کودکان نسبت به دیگر ژانرهای تئاتر وضعیت مطلوبی دارد زیرا در کنار کودکان، خانوادهها هم مخاطب این دست آثارند، مثلاً در دو نمایش اخیرم با نام «عموی عجیب و کوچیک من» که نزدیک به سه ماه روی صحنه بود استقبال خوبی به عمل آمد.
وی افزود: در زمان اجرای این نمایش، برنامهای برگزار شد که به واسطه آن نویسندگان بزرگی هر شب بیننده اثرمان بودند و در پایان اجرا درباره نمایش کودکان با حضار صحبت میکردند. مصطفی رحماندوست، فرهاد حسنزاده، محمدرضا یوسفی، حمید شاهآبادی و... از جمله افرادی بودند که به تماشای این اثر نشستند.
این کارگردان تأکید کرد: هماکنون نیز یک نمایش با عنوان «مار و پله» در حال اجرا دارم که در جشنواره اسباببازی هر روز در دو سانس روی صحنه میرود. این اثر را خودم نویسندگی و کارگردانی کردهام و تا جمعه، 13 دیماه، اجرای آن ادامه خواهد داشت.
وی با اظهار گلایه از نگاهی که به تئاتر کودک میشود، گفت: متأسفم که این حوزه از سوی برخی مسئولان یا هنرمندان جدی تلقی نمیشود، زیرا تصور میکنند تئاتر کودک غیرحرفهای و ابتدایی است و هر کارگردانی در ابتدای راهش باید آن را تجربه کند و پس از آن به ژانرهای دیگر ورود کند. تئاتر کودک یکی از جدیترین گونههای هنر نمایشی است که اتفاقاً باید باتجربهترین افراد در آن فعالیت کنند.
این کارگردان تصریح کرد: فعالیت در این حوزه جدیتر از فعالیت در سایر گونههاست و باید برای آینده این هنر برنامهریزی و سرمایهگذاری کرد. ما نیازمند آنیم که دنیای کودکان را درک کنیم تا از پیچیدگیهایش آگاه باشیم، اگر فرهنگسازی را از کودکی آغاز کنیم میزان بزههای اجتماعی در آینده کاهش خواهد یافت.
آویژه در پایان بیان کرد: برای انتقال مفاهیم تربیتی و دینی میتوان از ابزارهای گوناگون فرهنگی استفاده کرد زیرا کودکان مطالب جدید و جذاب را بهتر و سریعتر میپذیرند اما این پذیرش نیازمند همسانسازی آموزهها با دنیای کودکان است.
انتهای پیام