
به گزارش
ایکنا؛ نشست خبری و رونمایی از پوستر نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر، امروز یکشنبه ۱۳ بهمنماه، با حضور سیده مرضیه شفاپور، دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس و رئیس جشنواره نهم در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
دبیر کارگروه ساماندهی مد و لباس در این نشست با بیان اینکه در آستانه چهل و یکمین انقلاب اسلامی تصمیم گرفته شد این رویداد ملی منطبق بر شعار سال برگزار شود و توجه ویژهای به تولیدات حجاب و عفاف داشته باشیم، اظهار کرد: بخش سوزندوزی هم که از هنرهای اصیل استان گلستان و خراسان شمالی است، از بخشهای مهم جشنواره امسال خواهد بود. سال گذشته تنوع پوشش منطقه سیستان و بلوچستان در کانون توجه قرار داشت و امسال موضوع پوشش مناطق گلستان و خراسان شمالی موضوعات بخش ویژه جشنواره است. منطقه شمال شرقی ایران تنوع و قدمت بسیار زیادی در زمینه لباس و پوشاک دارد.
وی با بیان اینکه جشنواره در دورههای اخیر به سمت کاربردی شدن رفته است، ادامه داد: مد پایدار را بیش از هر موضوع دیگری مد نظر قرار دادهایم. در این دوره همانند دورههای پیشین نگاه ویژهای به پوشش چادر داشته و تنوع رنگ را وارد این بخش کردهایم. پیش از آغاز جشنواره ۵۰ ورکشاپ و کلاسهای توجیهی برگزار شد که تمامی المانهای مد نظر جشنواره از جمله حجاب و عفاف و توجه به فرهنگ بومی مناطق گلستان و خراسان شمالی در طراحیها بیان شد.
شفاپور افزود: تا کنون بیش از 20 کشور برای حضور در بخش بینالملل جشنواره اعلام آمادگی کردند که حضور کشورهای بنگلادش، اسلووانی، هند، ترکیه، افغانستان، عمان، ایتالیا، عراق و اندونزی قطعی شده و آثاری از این کشورها در جشنواره خواهد بود.
وی با تأکید بر اینکه هشت بخش مسابقه، طراحی، علمی و دانشگاهی، صنعت و فناوری نوین، بخش اقوام و ۱۶ استان، بخش بینالملل و بخش ویژه در جشنواره فعالیت خواهند داشت، گفت: امسال نزدیک به هفت هزار و ۷۳۴ اثر به دبیرخانه واصل شد که رشد خوبی نسبت به سال گذشته داشته است و در ۱۶ استان این جشنواره برگزار میشود. همچنین بخش ویژهای درباره حاج قاسم سلیمانی و درگذشتگان حادثه هواپیما خواهیم داشت و هزینه افتتاحیه جشنواره را به سیلزدگان سیستان و بلوچستان اهدا میکنیم.
شفاپور با بیان اینکه با کمک اتحادیههای پوشاک، تلاش میکنیم طراحان حجاب و عفاف را به تولید متصل کنیم، افزود: این موضوع در مدت زمان برگزاری جشنواره مدنظر خواهد بود. بخش صنعت و فناوری به همین منظور در جشنواره دایر میشود.
شاخصهای انتخاب داوران
وی درباره شاخصهای انتخاب داوران جشنواره نهم نیز بیان کرد: در انتخاب داوران بیشتر به جنبههای تجربی آنان و تمرکز به حوزه علمیشان توجه کردیم. انتخاب داوران براساس شاخصهای درجه علمی و تجربه بالای آنها بوده است. فقط پنج داور در میان داوران حضور دارند که تجربه کاری و علمی آنها ۳۰ سال به بالا است.
شفاپور درباره اعطای مجوز ایونتها نیز گفت: اعطای مجوزها برای مدتی قطع شده بود که در این مدت سعی کردیم آن را مجدداً احیا کنیم. همین اتفاق باعث شد برخی تولیدکنندگان و مزونداران، فعالیتشان را از سر بگیرند تا بتوانند در این حوزه آثار خوبی تولید کنند.
یادآور میشود، نهمین جشنواره بینالمللی مد و لباس فجر با شعار «ایران جان و فر گلستانم آرزوست» از ۲۴ تا ۲۸ بهمنماه، در مجتمع نمایشگاهی بوستان گفتوگو برگزار خواهد شد. اختتامیه این دوره از جشنواره مد و لباس فجر نیز چهارم اسفندماه سال جاری، در تالار وحدت برگزار میشود.
انتهای پیام