به گزارش خبرنگار ایکنا؛ علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزیر بهداشت، امروز، 16 بهمنماه، با حضور در نشستی خبری با اشاره به عملکرد این وزارتخانه در حوزه بهداشت طی سال جاری، اظهار کرد: این وزارتخانه علیرغم مشکلاتی که از ابتدای سال وجود داشت، خوشبختانه کارنامه موفقی به جا گذاشت. در سیل امسال با کنترلهای بهداشتی انجام شده، هیچ گونه اپیدمی وارد کشور نشد؛ ضمن اینکه تیمهای بهداشتی از نظر واکسیناسیون مراقبت از مادران باردار نیز موفق عمل کرده و هیچ گونه مشکلی در این مورد به وجود نیامد.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به حضور میلیونی مردم در اربعین حسینی، اظهار کرد: در اربعین امسال نیز علاوه بر خدمات به زائران ایرانی، به بسیاری از زوار کشورهای خارجی نیز خدمت ارائه شد. ضمن اینکه با کنترلی که هم در خاک عراق و هم در مرزها وجود داشت، از ورود هر گونه بیماری عفونی و اپیدمی به کشور جلوگیری شد.
وی با اشاره به آغاز به ساخت بیش از پنج هزار پروژه بهداشتی در کشور، اظهار کرد: تا پایان سال 97 بیش از سه هزار پروژه ساخته شد، امسال نیز هزار و 500 پروژه آماده میشود.
رئیسی با بیان اینکه بیش از 17 هزار خانه بهداشت روستایی در کشور وجود دارد، اظهار کرد: چهار هزار و 300 پایگاه بهداشتی درمانی و چهار هزار و 128 مرکز جامعه سلامت در کشور فعال هستند که در آنها 30 هزار بهورز، 22 هزار مراقب سلامت، هزار و 400 کارشناس تغذیه و هزار و 500 کارشناس سلامت روان در آنها فعالیت میکند.
وی با بیان اینکه یکی از طرحهای وزارت بهداشت، طرح هر خانه یک پایگاه بهداشت است، از تأسیس خانههای بهداشت عشایری در کشور خبر داد و گفت: تا آبانماه سال آینده 165 پایگاه و تا آخر سال نیز 240 پایگاه ساخته میشود.
سابقه کرونا
وی در ادامه در پاسخ به پرسش ایکنا در رابطه با آخرین وضعیت ویروس کرونا و آمادگیهای ایران در این رابطه، اظهار کرد: کرونا ویروسها تا سال 2002 دارای چهار نوع شناخته شده و بسیار کم اهمیت بودند؛ آنها در جامعه انواع سرماخوردگیها را ایجاده کرده و حساسیتی هم در مورد آنها وجود نداشت. در واقع سرماخوردگیها از ویروسهای راینا و انواع کرونا ایجاد میشوند. در سال 2003 نوع جدیدی از کرونا از طریق خفاش به گربه و از طریق گربه به انسان منتقل شد که آن را سارف نامگذاری کردند. این ویروس بعد از سال 2003 محو شد؛ این پنجمین نوع ویروس کرونا بود. همچنین سال 2012 نیز نوع دیگری از کرونا در عربستان شیوع پیدا کرد که این کرونا از طریق خفاش به شتر و از طریق شتر به انسان منتقل شد. این نوع کرونا را هم مرس نامگذاری کردند؛ تا اواخر سال 2019 که نوع جدیدی از ویروس کرونا در چین پیدا شد.
رئیسی ادامه داد: میزان مرگ و میر در ویروس سارس 10 درصد، در مرس 30 درصد و در نیو کرونا یا کرونای جدید سه درصد است؛ دلیل اصلی نگرانی در مورد کرونای جدید، مرگ و میر نیست چرا که به مراتب کشندگی آن بسیار پایین است اما این ویروس سرعت ابتلای بسیار بالایی دارد.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: نگرانی اصلی ما و همه سیستمهای بهداشتی جهان در رابطه با کرونا به سه دلیل است؛ نخست ناشناخته بودن ویروس، دوم عدم وجود داروی اختصاصی برای آن و سوم عدم وجود واکسن. این موارد موجب نگرانی برای نظامهای بهداشتی در جهان شده است چرا که این امکان وجود دارد که این ویروس دچار تغییر شکل شود.
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه افراد بسیار زیادی حتی به خاطر سرماخوردگیهای ساده نیز در بیمارستانها بستری میشوند، گفت: اینکه هر فردی را به دلیل آنفولانزا یا سرماخوردگی بستری کنیم و بگوییم کرونا است، صحیح نیست.
ویروس کرونا عمدتاً مردان را درگیر میکند و مرگ و میر در اثر آن نیز بیشتر در افرادی که دارای بیماری زمینهای هستند رخ میدهد؛ ضمن اینکه در افراد زیر 10 سال نیز ابتلا مشاهد نشده است.
وی تأکید کرد: افراد مشکوک را بستری میکنیم و از آنها ضمن اخذ شرح حال، دو نوع آزمایش میگیریم؛ اگر این ویروس از خانواده کرونا نباشد نیاز به ادامه دادن آزمایش نداشته و او را ترخیص میکنیم. 70 درصد ویروس کرونای جدید شبیه سارس است و اگر تست سارس را بر آن انجام دهیم و منفی نشان دهد آن را ترخیص میکنیم. تاکنون با هیچ ویروس تأیید شده کرونا در کشور مواجه نبودهایم.
وضعیت دانشجویان ایرانی ساکن چین
رئیسی همچنین در ادامه با اشاره به ورود دانشجویان ایرانی ساکن ووهان چین به کشور، اظهار کرد: تمامی این دانشجویان در حال حاضر سالم هستند و حتی علائم تب نیز ندارند، فقط یکی از آنها در اثر استرس دچار لرز بود، اما خوشبختانه تب نداشت و با صحبتهای انجام شده با او، لرز او نیز برطرف شد.
معاون وزیر بهداشت یادآور شد: این افراد را در شرایط قرنطینه و در اتاقهای جداگانه نگهداری کرده و تمامی امکانات رفاهی و بهداشتی را نیز برای آنها فراهم کردهایم؛ ضمن اینکه یک تیم پزشکی، یک تیم اورژانس و یک تیم مراقبت از بیماریها در محل قرنطینه حضور دارد و هر روز بدون استثناء تک تک آنها را مورد معاینه قرار میدهیم.
رئیسی بیان کرد: دوره نهفته بیماری سه و نیم تا 5 روز است، چنانچه این افراد که از دیروز تحت نظر ما هستند، علائمی داشته باشند، باید حداکثر تا جمعه این علائم بروز کند. چنانچه علائم بروز نکند، باز هم دو هفته این افراد را در قرنطینه نگه خواهیم داشت. دانشجویان در حال حاضر 57 نفر هستند که با برخی از آنها خانواده و بچه نیز همراه بوده است. در این پرواز 65 نفر عراقی، 24 نفر سوری و یک نفر لبنانی نیز وجود داشتند که از طریق هواپیمای ماهان به کشورهای خود بازگرداننده شدند. این افراد حتی از هواپیما پیاده نشده و وارد سالن ترانزیت ایران نیز نشدند.
پروازها از چین به ایران کنسل شده است
وی در مورد لغو پروازها نیز اظهار کرد: از زمانی که اعلام شد این ویروس در چین وجود دارد، منتظر بیانیه سازمان بهداشت جهانی ماندیم و بعد از آن وزیر بهداشت با معاون اول رئیس جمهور جلسه گذاشت تا این موضوع را بررسی کنند و درخواست لغو پروازها را ارائه دادند. باید به یک سری واقعیتها توجه کنیم؛ ایرانیهای بسیاری در چین هستند که میخواهند به کشور بازگردند؛ ضمن اینکه در ایران نیز چینیهایی حضور دارند که میخواهند به کشور خود بروند. ما نمیتوانیم جلوی این افراد را بگیریم، به همین دلیل برخی پروازها ادامه دارد. اما باید توجه کرد که پس از دانشجویان، تمامی پروازها از چین به ایران قطع شده است چرا که فعلاً دانشجویی در ووهان وجود نداشته و کسی هم درخواست برای ورود به کشور نکرده است. به هیچ فرد چینی بلیط هواپیما برای پرواز به ایران صادر نمیشود. در مورد پروازهای غیر مستقیم نیز، مبدأ را بررسی میکنیم. از تمامی همکاران خود خواستهایم که تمام افراد خارجیای که وارد کشور میشوند را چک کنند. به زودی نیز دوربینهای حرارتی در فرودگاهها نصب میشود.
رئیسی افزود: در تهران هشت بیمارستان برای کرونا ویروس آماده شده و در همه استانها براساس جمعیت، بیمارستانها آماده شده و تختهای خود را در حالت انتظار قرار دادهاند.
وی در رابطه با کیتهای تشخیصی این ویروس نیز گفت: یک کیت اصلی داریم که در کشور موجود است اما برای تشخیص آن یک وسیله جانبی نیز نیاز داریم که در حال حاضر در کشور به تعداد کافی در اختیار داریم اما برای داشتن ذخیره لازم تعداد دیگری را نیز درخواست کردهایم.
چه کسانی نیاز به ماسک دارند
وی اعلام کرد: صادرات ماسک نیز ممنوع شده و شرکتهای تولیدی نیز برای تولید ماسک بیشتر فعال شدهاند. افراد سالم و افرادی که با فرد بیمار در تعامل نیستند، نیاز به ماسک ندارند، فقط فرد بیمار و فردی که با او در ارتباط است باید ماسک بزنند. همچنین نیاز به لباسهای عجیب برای انتقال بیمار به مراکز بهداشتی و درمانی نداریم و نباید مردم را در این مورد بترسانیم. هر چیزی پروتکل و اصولی دارد، ما براساس این اصول و پروتکلها عمل میکنیم.
وی در مورد کیتهای اچ ای وی و اعلام کمبود آن از سوی سازمان بهزیستی اظهار کرد: دو نوع کیت داریم که نوع اول آن برای تشخیص سریع بوده و به اندازه کافی در اختیار مراکز بهداشتی قرار دارد. چنانچه آزمایش فردی به وسیله این کیتها مثبت بود، باید توسط یک سری کیتهای دیگر، مورد آزمایش قرار گیرد که خوشبختانه کمبودی در این رابطه وجود ندارد.
انتهای پیام