
رضا توکلی، بازیگر سینما و تلویزیون در گفتگو با خبرنگار ایکنا با بیان اینکه بحرانها برخی مواقع محلی برای از جانگذشتگی ایثارگران است، اظهار کرد: این روزها کشورمان در وضعیت خوبی به سر نمیبرد؛ شرایطی که در دیگر کشورهای دنیا هم به نوعی مشاهده میشود. این امر نشئت گرفته از یک بیماری است که زندگی مردم را تحت تأثیر خود قرار داده و باعث شده بسیاری از فعالیتها مختومه شود، اما در همین میان هستند اتفاقاتی که انسان را امیدوار میکند.
وی افزود: در شرایطی فعلی که بسیاری از آدمها ترس دارند حتی به هم نزدیک شوند، پرشکان و پرستاران این سرزمین با از جان گذشتگی در مقابل این بیماری ایستادهاند و با تلاش شبانه روزی سعی میکنند، جان همشهریان خود را نجات دهند. این اتفاق بسیار قابل احترام است و من به نوعی سر تعظیم بابت چنین رفتاری خم میکنم.
این بازیگر تاکید کرد: در این رابطه (کرونا) از مردم کشورم درخواست میکنم با پیامهایی که به پرستاران و دکترها میدهند به آنها انگیزه دهند، چون آنها وقتی میبینند که تلاششان دیده میشود با روحیه بهتری در این حوزه قدم بر میدارند، البته آنها بدون چشمداشت کار خود را انجام میدهند، ولیکن قدردان بودن مردم به نتایجی مثبتی ختم خواهد شد. لازم به ذکر است برخی مواقع ممکن است خانواده بیماران بابت بیمارهایشان عصبی باشند، اما این امر نباید دلیلی باشد که عصبانیت خود را روی پزشکان خالی کنند.
بازیگر سریال «سفر سبز» تأکید کرد: بحث دیگر من به رفتار هنرمندان مربوط میشود؛ قشری که من هم یکی از آنها هستم، خوشبختانه مورد توجه و محبت مردم هستند و بارها بابت این امر برایمان اتفاقات خوشی هم رخ داده است، برای همین در چنین شرایطی که کشور به شدت نیاز به روحیه دارد، هنرمندان میتوانند با کارهایی که در فضای مجازی یا اجتماع انجام میدهند به مردم روحیه دهند.
فضای مجازی را کانون امید کنیم
وی تأکید کرد: اصلیترین کاری که آنها میتوانند، انجام دهند این است که در فضای مجازی به گونهای پست بگذارند که مردم آرامش خاطر پیدا کنند، البته منظور این نیست که نسبت به اتفاقات جامعه بیخیال باشند، اما دغدغه مندی در این شرایط باید با امید همراه باشد؛ یعنی در کنار گفتن برخی واقعیات به نکات خوب هم توجه کنیم. برای مثال با اعلام خبر بهبودی افرادی که کرونا گرفتهاند به این خواست جامعه عمل بپوشانیم. همچنین هنرمندان باید با نحوه رفتار و گفتار خود برای مردم کارکرد آموزشی نیز داشته باشند.
این بازیگر اعلام کرد: چندی پیش، سه مستند کوتاه به تهیهکنندگی بیمارستان قلب تهران ساختم که فکر میکنم با شرایط فعلی همخوانی بسیار دارد. «پرستار»، «از آدم تا آدم» و «پازل» عنوان این سه کار بود؛ در این آثار مستند به نوعی تلاش میشد گوشهای از تلاشهای کارکنان بیمارستانها نشان داده شود. با این توضیح کارهایی که ساختم را به همه آنها تقدیم میکنم تا به نوعی تجلیلی از آنها داشته باشم. در این سه فیلم من از توانبخشی بیمارستانها کارم را شروع کردم و در ادامه به سر زدن به همه بخشها خواستم نشان دهم حتی اگر یکی از این قسمتها وجود نداشته باشد، کار خدماترسانی به مردم لنگ خواهد زد، حتی آنهایی که مامور نظافت اتاقها هستند. در این مستندها همچنین از برخی اجحافهایی که به این کارکنان میشود سخن گفتم، چون ممکن است به صورت استثنا خطاهایی در برخی مراکز درمانی دیده شود، اما به گونهای پیرامون آن حاشیهسازی میکنیم که این تصور به وجود میآید که این مسائل فراگیر هستند. این بدترین ظلمی است که به نظرم در این رابطه میتواند رخ دهد.
وی در انتها اظهار کرد: از همه فیلمسازان و نویسندگان سینمایی درخواست میکنم از اتفاقی که در کشورمان رخ داده ایده بگیرند تا در آینده فیلمهایی در این رابطه ساخته شود، چون آیندگان باید بدانند، چگونه ملت ایران تلاش و همت کرد تا یک بیماری فراگیر را نابود کند. تلاش و ایثار پزشکان و پرسنل مرتبط به آنها میتوانند در این میان نقش ویژهای ایفا کنند.
انتهای پیام