به گزارش خبرنگار ایکنا؛ کتاب «اندیشه و عمل سیدموسی صدر» که در ۱۹۲ صفحه تدوین شده، شامل خلاصه درس گفتارهای اندیشه و عمل است که تعدادی از اساتید حوزه و دانشگاه درباره امام موسی صدر بیان کردهاند.
این درسگفتارها از سال ۱۳۹۰ تاکنون در مؤسسه فرهنگی تحقیقاتی امام موسی صدر برگزار شده و ادامه دارد. مجموع درسگفتارهای برگزار شده تا بهمن ۱۳۹۸، ۶۱ جلسه است که خلاصه سخنرانی ۵۰ جلسه آن تدوین و در این کتاب منتشر شده است.
اساتید برجسته حوزه و دانشگاه در طول سالهای گذشته دیدگاههای امام موسی صدر در حوزههای دینشناسی، اسلامشناسی، انسانشناسی، تفسیر، مقاومت، گفتگو، اقتصاد و توسعه، مسئلۀ زن، عاشورا، تبلیغ، تربیت و جوانان، امنیت، اخلاق و … را در درسگفتارهای اندیشه و عمل بازخوانی و گاه نقد کردهاند از جمله این اساتید میتوان به عبدالله نصری، مهدی مهریزی، صادق کاملان، جواد صاحبی، محمود سریعالقلم، نجاد شرفالدین، حمیدرضا شریعتمداری، عادل پیغامی، سیدمحمد ایازی، احمد مبلغی، لوی شرفالدین، محسن اسماعیلی، رضا مختاری، محمود گلزاری، داوود فیرحی، محسن جوادی، محمد سروش محلاتی، یوسف دانشور، رسول رسولیپور، محسن الویری، حسین میرمحمد صادقی، فرشاد مومنی، محمدعلی مهتدی، محمدعلی میرزایی، اشرف بروجردی، سیدجواد ورعی، احمد پاکتچی، مجید معارف، مسعود آذربایجانی، محمدعلی مهدویراد، نجف لکزایی و ... اشاره کرد.
در یکی از همین درسگفتارها حجت الاسلام مبلغی در درسگفتار بررسی فقهی و حقوقی پرونده ربودن میگوید: امروزه در حقوق خسارتهای معنوی را به حساب میآورند. ربایش شخصیتی که این همه تأثیر در ابعاد مختلف دارد، خسارتهای معنوی بزرگی به مجموعههای منتفع و به نظر من امت منتفع تحمیل کرده است. این هم براساس نگاه فقهی و هم براساس نگاه حقوقی مسئولیت دارد، اگر مسئولیت دارد مسئولیت حقوقی است و وقتی جنبۀ حقوقی پیدا میکند همه باید بکوشند برای اینکه وضعیت ایشان آشکار و روشن شود.
وی همچنین با اشاره به اهمیت موضوع با وجود گذشت چهل سال از وقوع جرم ربودن گفت: با گذشت سالها این قضیه محو نمیشود، چرا که امر خطیری رخ داده است... در یک جلسهای در قم عرض کردم که اگر این قضیه دست غربیها بود به همین سادگیها رها نمیکردند، زمین و زمان را به هم میدوختند و تمام رسانهها روی این موضوع کار میکردند تا به نتیجه برسد. ما چرا این کار را نمیکنیم؟
در مقدمه این اثر آمده است؛ درهمتنیدگی اندیشه و عمل امام موسی صدر، یکی از ویژگیهایی است که برای بازخوانی اندیشه او ارزشآفرینی کرده است. امام صدر در جایگاه پژوهشگر، محتوای اندیشه خود را عرضه نکرده، بلکه او مصلحی اجتماعی است که پا به عرصه جامعه نهاده تا از رنج انسان بکاهد و بر معرفت او بیافزاید. اما ذهن او فاصله چندانی با عین جامعه ندارد و چنان درهمآمیخته است که نباید میان آنها جدایی قائل شد.
یادآور میشود؛ کتاب «اندیشه و عمل امام موسی صدر» در قطع رقعی و با قیمت ۳۰ هزار تومان به همت انتشارات موسسه اطلاعات وارد بازار نشر شده است.
انتهای پیام