به گزارش ایکنا؛ در این شماره از مجله پژوهش در دین و سلامت، مقالاتی با عناوین «معنویت و سلامت روانی؛ رابطه یی ناگسستنی»، «بررسی اثربخشی آموزش مهارتهای زندگی با رویکرد قرآنی بر هیجانات منفی، کیفیت و جهت گیری زندگی در مبتلایان به سرطان پستان شهر تهران»، «رابطه ویژگیهای شخصیت، نگرش مذهبی و رضایت جنسی با گرایش به طلاق در زنان پیراپزشک شهر کرمان در سال ۹۵-۱۳۹۴»، «نقش سبکهای ابراز هیجان و سبکهای مقابله مذهبی در گرایش به اعتیاد دانشجویان»، «بررسی تاثیر آموزش صمیمیت غنی شده با آموزههای اسلامی بر رضایتمندی و صمیمیت زوجین درون گرای شهر یزد»، «ارتباط هوش هیجانی و تقید به نماز با تمایل جنسی در دانشجویان مجرد دانشگاههای شهر میانه»، مقایسه منبع کنترل، باورهای غیرمنطقی و جهت گیری مذهبی در زنان متقاضی طلاق و عادی شهر اردبیل در سال ۱۳۹۵»، «اثربخشی معنادرمانی توام با تلاوت قرآن و دعا بر شدت علائم افسردگی زنان مبتلا به اختلال افسردگی اساسی»، «رابطه نگرش و التزام عملی به نماز و تجارب معنوی با سلامت عمومی دانشجویان دختر دانشگاه تهران در سال ۱۳۹۶»، «بررسی رابطه بین معنویت در محیط کار و سلامت سازمانی کارکنان؛ مرور نظام مند» و «بررسی علمی دیدگاه قرآن درباره نقش سلامتی بخش آب در زندگی بشر» منتشر شده است.
رابطه نگرش مذهبی و رضایت جنسی با گرایش به طلاق
در طلیعه نوشتار «رابطهی ویژگیهای شخصیت، نگرش مذهبی و رضایت جنسی با گرایش به طلاق در زنان پیراپزشک شهر کرمان در سال 95-1394» آمده است به دلیل افزایش روزافزون طلاق و پیامدهای مخربی که این پدیده میتواند برای افراد و جوامع داشته باشد، این پژوهش با هدف بررسی پیشبینی گرایش به طلاق بر اساس ویژگیهای شخصیت، نگرش مذهبی و رضایت جنسی در زنان پیراپزشک شهر کرمان انجام شده است. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعهی آماری پژوهش شامل کلیهی زنان پیراپزشک متأهل شهر کرمان در سال ۹۵-۱۳۹۴ بود که از بین آنان ۲۰۰ نفر با روش نمونهگیری در دسترس انتخاب شدند. ابزارهای جمعآوری اطلاعات شامل پرسشنامهی گرایش به طلاق، پرسشنامهی شخصیتی پنج عاملی، مقیاس نگرشسنج مذهبی و مقیاس رضایت جنسی زنان بود. برای تجزیه و تحلیل دادههای پژوهش از آمار توصیفی (فراوانی، میانگین و انحراف استاندارد) و استنباطی (ضریب همبستگی پیرسون و رگرسیون همزمان و گام به گام) استفاده شد. در این پژوهش همهی موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله هیچگونه تضاد منافعی گزارش نکردهاند.
نتایج آزمون همبستگی نشان داد که نگرش مذهبی و رضایت جنسی رابطهی منفی و معناداری با گرایش به طلاق داشتند. علاوهبراین، از بین ابعاد شخصیت نئو، بُعد روانآزردهگرایی رابطهی مثبت و معنادار با گرایش به طلاق (۰۱/۰P< و ۳۴/۰=r)؛ و برونگرایی (۰۱/۰P< و ۲۵/۰-=r)، موافق بودن (۰۱/۰P< و ۳۹/۰-=r) و با وجدان بودن (۰۱/۰ P<و ۴۱/۰-=r) رابطهی منفی و معنادار با گرایش به طلاق نشان دادند و بین گشودگی (۰۵/۰
سبکهای مقابله مذهبی در گرایش به اعتیاد
نویسنده مقاله «نقش سبکهای ابراز هیجان و سبکهای مقابلهی مذهبی در گرایش به اعتیاد دانشجویان» در طلیعه نوشتار خود آورده است با توجه به روند رو به افزایش اعتیاد، بررسی عوامل زمینهساز و تداومگر آن به منظور اتخاذ تصمیمهای مناسب در جهت مبارزه با اعتیاد و کاهش آسیبهای فردی، خانوادگی و اجتماعی آن ضروری است. ازاینرو، پژوهش حاضر به منظور بررسی نقش ابعاد سبکهای ابراز هیجان و مقابلهی مذهبی در میزان گرایش دانشجویان به اعتیاد انجام شد. پژوهش حاضر توصیفی از نوع همبستگی است. جامعهی آماری شامل کلیهی دانشجویان خوابگاهی دانشگاه محقق اردبیلی در سال تحصیلی ۹۷-۱۳۹۶ بود. تعداد کل جامعه بیش از ۲۰۰۰ نفر بود که از بین آنها نمونهی ۲۰۰ نفری به دلیل دسترسی نداشتن به تعداد جامعه، به روش نمونهگیری دردسترس انتخاب شد. برای گردآوری اطلاعات از مقیاسهای ابرازگری هیجانی، آمادگی به اعتیاد و مقابلهی مذهبی پارگامنت استفاده شد. در نهایت دادههای جمعآوری شده با استفاده از آمار توصیفی و همبستگی پیرسون و رگرسیون تجزیه و تحلیل شد. در این پژوهش همهی موارد اخلاقی رعایت شده است و نویسندگان مقاله هیچگونه تضاد منافعی گزارش نکردهاند.
نتایج پژوهش نشان داد که بین سبکهای ابراز هیجان به جز سبک صمیمیت با گرایش به اعتیاد دانشجویان همبستگی منفی معنیداری وجود داشت. همچنین بین سبک مقابلهی مذهبی مثبت و گرایش به اعتیاد در دانشجویان نیز همبستگی منفی؛ و بین سبک مقابلهی مذهبی منفی و گرایش به اعتیاد در دانشجویان همبستگی مثبت و معنیداری وجود داشت. نتایج حاصل از رگرسیون نیز نشان داد که سبکهای ابراز هیجان و مقابلهی مذهبی پیشبینیکنندههای خوبی برای آمادگی به اعتیاد در دانشجویان به شمار میآیند. نتایج پژوهش حاضر همسو با دیگر پژوهشهای انجام شده نشان میدهد که سبکهای ابراز هیجان و مقابلهی مذهبی میتواند سهمی مهم در گرایش و آمادگی دانشجویان به اعتیاد داشته باشد. بنابراین باید اقدامات پیشگیرانه در این زمینه صورت گیرد.
ارتباط هوش هیجانی و تقیّد به نماز با تمایل جنسی
در طلیعه نوشتار «ارتباط هوش هیجانی و تقیّد به نماز با تمایل جنسی در دانشجویان مجرد دانشگاههای شهر میانه» میخوانیم در سالهای اخیر، مدیریت نادرست تکانههای هیجانی، سیر نزولی انجام فریضهی دینی نماز و افزایش معاشرت بین دختران و پسران دانشجو از مسائل مهم در دانشگاهها است. این پژوهش با هدف بررسی رابطهی هوش هیجانی و تقیّد به نماز با تمایل جنسی در دانشجویان مجرد دانشگاههای شهر میانه انجام شد. طرح این پژوهش توصیفی و روش آن همبستگی است. جامعهی پژوهش کلیهی دانشجویان مجرد مقطع کارشناسی دانشگاه پیام نور و آزاد شهر میانه بود که از میان آنان نمونهیی به حجم ۱۴۰ نفر بهصورت نمونهگیری در دسترس انتخاب شد. دادهها با کمک پرسشنامههای هوش هیجانی پترایدز فارنهایم، تقیّد به نماز پناهی و پرسشنامهی چندوجهی مسائل جنسی (MSQ) جمعآوری؛ و با استفاده از همبستگی پیرسون و رگرسیون چندمتغیّرهی همزمان تجزیه و تحلیل شد. در این پژوهش همهی موارد اخلاقی رعایت شده است و مؤلفان مقاله هیچگونه تضاد منافعی گزارش نکردهاند.
یافتهها نشان داد از میان مؤلفههای هوش هیجانی فقط کنترل هیجان رابطهی منفی معناداری با تمایل جنسی داشت (۰۱/۰> Pو ۲۳۶/۰-=r). علاوهبراین، تقیّد به نماز نیز با تمایل جنسی رابطهی منفی معناداری داشت (۰۵/۰> Pو ۱۶۵/۰-=r)؛ در حالی که هوش هیجانی کلی، درک هیجان، کنترل هیجان و مهارتهای اجتماعی با تقیّد به نماز رابطهی مثبت معنادار داشت (۰۵/۰>P)؛ در عین حال خوشبینی رابطهی معناداری با تقیّد به نماز نداشت. متغیّر کنترل هیجان نیز توانایی پیشبینی ۲۳ درصد از تمایل جنسی را داشت. به نظر میرسد اجرای مداخلات در جهت ارتقای کنترل هیجان و تقیّد به نماز میتواند در کاهش تمایلات جنسی دانشجویان مجرد مؤثر باشد.
انتهای پیام