حجتالاسلام والمسلمین مجتبی كلباسی، مدیر مركز تخصصی مهدویت، در گفتوگو با ایکنا، به تبیین سازوکارهای زمینهسازی برای تفکر دینی در جوانان پرداخت و گفت: آرمان و عقیده از نیازهای مهم جوانان است، به این معنی که جوانی و آرمانگرایی دو پدیده کنار هم بوده و جوانان به دنبال نقد و پرسشگری و در تلاش برای یافتن راهها و مسیرهای بهتر هستند.
وی با اشاره به اینکه آرمانگرایی در جوانان به حدی جدی است که در تشریح ظهور حضرت مهدی(ع) ذکر شده است که اکثریت اصحاب آن حضرت جوان و افراد مسن در بین آنها مانند نمک در غذا هستند (بسیار کماند)، گفت: به دلیل اینکه جوانان آرمانگرا هستند و نیروی تحرک، جوانی، طراحی و ایدهپردازی دارند.
حجتالاسلام کلباسی سوق دادن جوانان به سمت پرسشگری، تفکر دینی و آرمانگرایی را وظیفه تمامی سیستمهای آموزشی، تربیتی و تبلیغی جامعه دانست و ابراز کرد: اینکه آرمان مناسب، منطقی، عقلانی و عملپذیر روبهروی جوانان باشد، وظیفه تمام دستگاههای کشور حتی نهادهای ورزشی است، چون بسیار مهم است که جوانان در چه مسیری حرکت و کدام هدف را در زندگی تعقیب کنند و این امر حاصل آموزشها، تبلیغات و حتی عینیتهای اجتماعی و موضوعی بسیار مهم و قابل توجه است.
وی ادامه داد: مهدویت ظرفیت دارد که آرمان را برای جوانها ارائه کند و در عرصه اجتماعی، هدفگذاری به سمت آرمانشهر، عرصه فردی، مسائل تاریخی، فلسفه تاریخ و جامعه و حتی در شکل بهینه جامعه و ... کارکرد داشته و حرف برای گفتن دارد؛ این امر وقتی به صورت فراورده صحیح و معقولی در اختیار جوانان قرار گیرد، نتیجهبخش خواهد بود.
مدیر مركز تخصصی مهدویت در پاسخ به این سؤال که منظور از فراورده خوب چیست؟ گفت: قالبها باید متناسب با زمان و به زبان زمان باشد. شکی نیست که امروزه سخنرانی بُرد محدودی دارد و تبلیغات معمولی اثر معمولی خواهد داشت. امروزه زبان تصویر، فیلم، سریال، رمان و به طور کلی زبان هنر کارسازتر است، اما متأسفانه در این زمینه عقب ماندهایم، زیرا محتوای خوبی داریم اما عرضه مناسبی نداریم.
وی افزود: وقتی در خصوص مهدویت صحبت میشود، رسانهها به سمت پخش تصاویر جشن و سرود، آن هم به صورت مقطعی و مناسبتی میروند، در حالی که باید برنامهریزی طولانیمدت معرفتی در رسانهها در خصوص مهدویت صورت گیرد. کسی که امام عصر خود را نشناسد به مرگ جاهلی مرده است و تا از این جاهلیت بیدار نشود، همین وضع ادامه خواهد داشت.
حجتالاسلام کلباسی در پاسخ به اینکه دغدغه طراحی راهبرد تفکر دینی بر پایه مهدویت در کشور وجود دارد؟ اظهار کرد: بسیار نادر است؛ به نظر میرسد که تعدادی از مسئولان در بسیاری از ردهها نیاز به مذاکره و گفتوگو دارند تا بدانند ماهیت قضیه چیست، چرا که برخی نگاه عوامانه به این مسئله دارند که به نصب پرچم و برگزاری جشن در نیمه شعبان محدود میشود، اما اینکه برای کل سال در زمینه مهدویت و آرمانگرایی مبتنی بر آن برنامهریزی صورت گیرد و این برنامهریزی بر پایه آموزشها و فعالیتهای هنری جا بیفتد و بر روی آن کار شود، کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
انتهای پیام