کد خبر: 3890752
تاریخ انتشار : ۲۳ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۲:۵۳
حریرچی خبر داد؛

ارائه خدمت بیمارستان‌های دولتی به بیماران غیر کرونایی از این هفته

معاون کل وزارت بهداشت از ارائه خدمت دوباره به بیماران غیر کرونایی در بیمارستان‌های دولتی از این هفته، خبر داد.

بیمارستان‌های دولتی خدمات خود به بیماران غیر کرونایی را این هفته از سر می‌گیرندبه گزارش خبرنگار ایکنا؛ ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، در نشست خبری ویدئو کنفرانسی با خبرنگاران، که صبح امروز ۲۳ فرودین‌ماه، برگزار شد، با بیان اینکه ویروس کرونا اقشار مختلف را درگیر ساخته، اما شدت بیماری در قشر‌های ضعیف و فقرا بیشتر است، گفت: در کشور آمریکا مرگ و میر در سیاه‌پوستان دو برابر سفیدپوستان است.

وی افزود: اثرات اقتصادی نیز بر قشر ضعیف بیشتر است و این افراد در معرض از دست دادن شغل هستند. کشور ما هم با تحریم هم با کرونا مبارزه می‌کند و به دلیل کاهش درآمد نفت، برای کمک به اقشار محروم به کمک‌های سازمان‌های مردم‌نهاد نیاز داریم.

حریرچی در ادامه با بیان اینکه به دلیل ترس مردم از بیماری کرونا مراجعه به بیمارستان‌ها برای سایر بیماری‌ها کمتر شده است، گفت: با توجه به مدیریت بیماری کرونا و کاهش بار مراجعات به دلیل این بیماری و تمهیدات حفاظتی، بیشتر مراکز دولتی در این هفته و حداکثر اواسط هفته آینده خدمات خود به سایر بیماران را از سر می‌گیرند.

معاون وزیر بهداشت بیان کرد: دستورالعمل چگونگی فعالیت مطب‌ها چهارشنبه ابلاغ شده و دستورالعمل مربوط به جراحی‌ها نیز امروز ابلاغ می‌شود.
 
وی در رابطه با استفاده از ماسک برای همه افراد، اظهار کرد: استفاده از ماسک برای بیماران مبتلا به کرونا و افرادی که از این افراد مراقبت می‌کنند، ضروری است.

حریرچی همچنین در رابطه با پایان تعطیلی‌های ناشی از کرونا نیز گفت: سازمان جهانی بهداشت به این موضوع پاسخ داده و اعلام کرده هنگامی که قصد داریم تعطیلی‌ها را پایان دهیم باید راه جایگزینی برای سرکوب انتشار ویروس در نظر داشته باشیم.

وی با بیان اینکه حمل و نقل عمومی ۲۶ درصد، مدارس ۱۱ درصد و دانشگاه‌ها هفت درصد، عامل انتقال بیماری در کشور ما بوده است، گفت: حمل و نقل عمومی می‌تواند منجر به آلودگی قابل توجه شود، آنچه از نظر تئوریک و عملی طراحی شده تدابیر خوبی است و باید طرح ترافیک ارزیابی و بررسی شود که تا چه میزان قابل اتکا است.
 
حریرچی یادآور شد: نمی‌توان مشاغل را بدون توجه به حمل و نقل عمومی بازگشایی کرد و باید به حمل و نقل عمومی در شرایط ایمن در ساعات اوج ترافیک توجه داشت. امروز کارخانه‌ها و ادارات دولتی با دو سوم ظرفیت در حال فعالیت هستند.

معاون کل وزارت بهداشت، بیان کرد: اگر واکسن کشف نشود و ویروس نیز خود به خود ضعیف نشود، کرونا باقی خواهد ماند. اگر واکسن و داروی مؤثر هم برای آن پیدا نشود، تبدیل به بیماری مانند آنفولانزا می‌شود. مهم این است که اپیدمی را در شرایط فعلی کنترل کنیم تا پس از آن با طولانی‌تر شدن عمر تحقیقات بتوانیم نظراتی قطعی‌تر دهیم.

حریرچی با بیان اینکه باید از خدمات درمانی از راه دور(تله مدیسین) در شرایطی که مردم نگران رفتن به بیمارستان‌ها هستند، استفاده کنیم، گفت: این کار باید پیشتر انجام می‌شد و در کل هزینه درمان را هم کاهش می‌داد، البته این به زیرساخت هوشمند بیشتری نیاز دارد، از جامعه درمانی کشور می‌خواهیم به این شیوه توجه بیشتری داشته باشند.

وی در رابطه با کشف دارو‌های کرونا، نیز اظهار کرد: این دارو‌ها مربوط به بیماری‌های عفونی دیگر هستند، که مؤثرترین آنها، تنها می‌تواند ۴۰ درصد تأثیر داشته باشد و یک روز دوران بستری را کاهش دهد.
 
حریرچی همچنین با اشاره به کاهش منحنی ابتلا و مرگ و میر در اثر این بیماری گفت: بر مبنای پروتکل‌های سازمان بهداشت جهانی، مدیریت این بیماری، برای ایران موفقیت‌آمیز بوده است. این امکان وجود دارد تا در اردیبهشت بتوانیم ویروس را کنترل کنیم، این‌ها به معنای قطعی بودن پایان بیماری یا نداشتن بیمار و یا ادعای کنترل آن نیست؛ تمام این‌ موارد به کشف واکسن، آب و هوا و جهش‌های خود ویروس بستگی دارد.

حریرچی همچنین در رابطه با زمان بازگشایی مدارس نیز گفت: در این مورد عجله‌ای وجود ندارد و اولویت با تولید و کسب و کار است. اکنون در فاز بهره‌برداری از اتفاقاتی هستیم که در خصوص تعطیلی مدارس در اسفند و نوروز انجام شده است. فعلاً زود است که برای مدارس و دانشگاه‌ها اظهار نظر کنیم.

وی با بیان اینکه برخلاف مستندات قبلی جوانان و کودکان هم مبتلا می‌شوند، گفت: خطرناک‌ترین افراد برای انتقال بیماری، افراد جوان کم علامت یا بی‌علامت هستند. کسی که بیماری شدید دارد و بستری می‌شود، به خودی خود ایزوله است و توان حرکت ندارد تا کسی را مبتلا کند. اما شخصی که فکر می‌کند مبتلا نیست در سطح جامعه می‌چرخد و دیگران را مبتلا می‌کند. به همین دلیل برای بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها عجله‌ای نداریم. وقتی دانشگاه بازگشایی شود، افراد از همه شهر‌های آلوده و غیر‌آلوده می‌آیند و خوابگاه‌ها تراکم بالایی پیدا می‌کند. حدود ۱۴ میلیون دانشجو و چهار میلیون دانش‌آموز داریم که با معلمان نزدیک به یک چهارم جمعیت کشور هستند.

حریرچی در ادامه با اشاره به تعدیل نیروی درمانی بیمارستان‌های خصوصی نیز گفت: در همه دنیا بخش خصوصی تابع مقررات خود است، در مورد این موضوعات قانون کار حاکم است و حتماً در مورد به‌کارگیری و عدم به کارگیری و بیمه بیکاری وزارت کار اقدام خواهد کرد. نقش اصلی وزارت بهداشت، نظارت بهداشتی درمانی است و در مورد اشتغال و میزان حقوق، وزارت بهداشت دخالتی ندارد و وزارت کار مؤثر است. سال‌ها کادر پرستاری و پیراپزشکی در بیمارستان‌ها و مراکز خصوصی کار کردند و هیچ‌یک از این عزیزان سهام‌دار نبودند و حقوق‌بگیر بودند. انتظار داریم متولیان بیمارستان‌های خصوصی در زمان سختی مدارا کنند و عدم به کارگیری و پایان کار را به صفر برسانیم.
انتهای پیام
captcha