کد خبر: 3891535
تاریخ انتشار : ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۶:۴۳
ظفرقندی:

فاصله‌گذاری هوشمند در ایران با ابعاد علمی و تجربه جهانی منافات دارد

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه اجرای فاصله‌گذاری هوشمند نیازمند ابزار و شرایط کافی است، گفت: در حال حاضر شرایط عبور از فاصله‌گذاری اجتماعی به سوی فاصله‌گذاری هوشمند وجود ندارد و اعلام این شرایط با یافته‌های علمی و تجربیات کشور‌های جهان در منافات است.

در حال حاضر ابزار فاصله‌گذاری هوشمند برای مقابله با کرونا را نداریم/ تصمیمی مخالف با ابعاد علمی و تجربه جهانیمحمدرضا ظفرقندی، رئیس‌کل سازمان نظام پزشکی، در گفت‌وگو با ایکنا، با اشاره به نامه اخیر این سازمان و ابراز نگرانی از بازگشایی مشاغل، اظهار کرد: موضوع کنترل بیماری در همه ابعاد شامل بخش علمی و استفاده از تجربه‌های جهانی است. آنچه موجب ابراز نگرانی ما شده این است که فاصله‌گذاری هوشمند یک تعریف اپیدمیولوژیک دارد و باید براساس آن عمل کرد.

وی افزود: وقتی تعداد بیماران به حدی رسیده باشد که امکان کنترل فعال آن‌ها وجود داشته باشد و بتوانیم از بیماران، خانواده‌های آن‌ها و افراد مشکوک تست‌ بگیریم، برای کنترل بیماری می‌توان از فاز فاصله‌گذاری اجتماعی وارد فاز فاصله‌گذاری هوشمند شد. در واقع معنای هوشمند این است که بتوان با ارتباطاتی که داریم بیماری را کنترل و از بیماران مراقبت کنیم. هنوز به این حد از بیماری نرسیده‌ایم که بتوان وارد فاز هوشمند شد و شرایط بیماری در استان‌های مختلف متفاوت است و اعلام یک شرایط برای تمامی استان‌ها مقدور نیست.

وی تأکید کرد: در حال حاضر، اعلام این شرایط با یافته‌های علمی و تجربیات کشور‌های جهان در منافات است؛ حتی سازمان بهداشت جهانی به ویژه رئیس آن اعلام کرد که کشور‌ها از فاز کنترلی خود نکاسته و آن را رها نکنند. این سازمان تاریخ ۱۲ اردیبهشت را برای کشور‌هایی که شرایطی مانند شرایط کشور‌ ما دارند اعلام کرده است.

ظفرقندی با بیان اینکه اگر برای بازگشایی مشاغل و کم کردن فاصله‌گذاری اجتماعی عجله شود، زحمات کادر درمانی و مردم در کنترل بیماری هدر می‌رود، گفت: با چنین شرایطی احتمال اوج گرفتن بیماری و اپیدمی در کشور وجود دارد.

وی با ذکر اینکه نگرانی دیگر سازمان نظام پزشکی شیوه اجرای کار است، ابراز کرد: گاهی بر روی کاغذ یک مطالبی نوشته می‌شود، اما شرایط اجازه نمی‌دهد که این کار به مرحله اجرا برسد و در کنترل شرایط، لوازم و ابزار اجرایی لازم وجود ندارد، مثلاً در حال حاضر که برخی مشاغل قرار است باز شوند، آیا ابزار نظارت وجود دارد؟ خیر، وقتی می‌توانیم وارد یک فعالیت جدید شویم که ضوابط و لوازم کنترل آن را داشته باشیم، لذا مطمئنیم که نمی‌توان نظارت را اجرا کرد، این تصمیم با ضوابط علمی سازگار نیست.

ظفرقندی درباره سناریو‌هایی که برای این بیماری در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: در این گونه بحران‌ها همیشه باید به دنبال قوی‌ترین سناریوی موجود باشیم. اگر برای بیماری سرطان در مرحله اول قوی عمل شود و جراحی رادیکال داشته باشیم، شانس عود تومور کمتر می‌شود. بیماری کرونا یک بیماری نوپدید است؛ دانش زیادی در مورد آن وجود ندارد. لذا پارامتر‌های مختلفی می‌تواند بر آن تأثیرگذار باشد. بر همین اساس نمی‌توان پیش‌بینی دقیقی در مورد آن داشت. برخی افراد برای پایان بیماری زمانی را اعلام می‌کنند، اما ابعاد بیماری چنان متغیر است که هیچ کشوری نمی‌تواند در مورد زمان پایان آن تصمیم‌گیری کند.

وی یادآور شد: واقعیت این است که الان کشور‌هایی مانند کره جنوبی و ژاپن که به لحاظ جمعیتی هم مشابه ما هستند، در برابر این بیماری موفق عمل کردند، چراکه سناریوی قوی‌ای در برابر بیماری داشتند. تصمیم قوی‌ براساس سناریوی قوی و محکم شکل می‌گیرد و هر چه قوی‌تر عمل کنیم، این بیماری زودتر به اتمام می‌رسد.
انتهای پیام
captcha