به گزارش ایکنا؛ مؤسسه فرهنگی قرآن و عترت بینه در راستای مقابل با ویروس کرونا و با توجه به توصیههای ستاد ملی مبارزه با کرونا، مبنی بر عدم حضور در تجمعات و رعایت اصول بهداشتی، که منجر به تعطیلی همه مدارس و مؤسسات آموزشی شد، برای به حداقل رساندن آسیبهای ناشی از تعطیلی، آموزش حضوری کلاسهای خود، پس از برگزاری جلسات متعدد، بررسی جوانب مختلف و دریافت نظرات کارشناسان، همه دورههای آموزشی خود را به صورت غیرحضوری برگزار کرد.
در این زمینه با دعوت افراد خبره در حوزههای فضای مجازی و مربیان توانمند قرآنی با برگزاری جلسات متعدد و صرف بیش از 100 نفر ساعت کار کارشناسی طراحیهای اولیه، برای برگزاری کلاسهای غیرحضوری مؤسسه صورت پذیرفت.
در این جلسات برنامه ریزیهای لازم برای برگزاری کلاسهای مختلف قرآنی اعم از صوت، لحن، تجوید، مفاهیم، قرآن شناسی و ... برای بیش از 800 نفر قرآن آموز طراحی شد و با توجه به توصیههای مقام معظم رهبری در مورد تقویت توان داخلی و استفاده از تولیدات ملی، پیام رسان ایرانی ایتا برای برگزاری این کلاسها انتخاب شد.
برگزاری این کلاسهای غیرحضوری، در بیش از 5 دوره تخصصی آموزش قرائت قرآن کریم و 3 دوره استعدادیابی آغاز شد.
در ابتدا با دعوت از مربیان توانمند در رشتههای مختلف قرآنی بیش از 110 فیلم درسی با کیفیت بالا و با استفاده از وسایل مختلف کمک آموزشی ضبط و تدوین شد.
این فیلمها به صورت درس به درس و با حضور مربیان کلاسهای آموزشی مؤسسه آماده و مهیا شد تا در زمان مناسب در اختیار قرآن آموزان قرار گیرد.
در کنار ضبط و تدوین این فیلمهای آموزشی، همه قرآن آموزان مؤسسه به صورت کلاسهای جداگانه در حدود 70 گروه مجازی در پیام رسان ایتا عضو شده و گروه بندی شدند.
مدیریت هر گروه بر عهده یکی از مربیان توانمند مؤسسه است و این مربیان در طول هفته ساعات مشخصی را به صورت بر خط (آنلاین) با قرآن آموزان مرتبط هستند و در این زمان مشغول تدریس، بررسی تلاوتهای قرآن آموزان، ارائه تمرین، تکلیف و ... هستند.
در ضمن مربی هر گروه غیر از زمان حضور بر خط در بقیه ساعات هفته نیز پاسخگوی سؤالات و ابهامات درسی قرآن آموزان خواهند بود.
تعداد 30 نفر مربی مدیریت این گروههای درسی را به عهده دارند و براساس آیین نامههای مشخص شده در طول هفته به روشهای مختلف آموزشهای لازم را به قرآن آموزان ارائه میکنند.
تعداد 4 نفر از مدیران و مسئولان آموزشی مؤسسه، در همه این گروهها عضو هستند و علاوه بر کنترل و نظارت بر شیوه و محتوای آموزشها ارائه شده در هر گروه، ارزیابی لازم از آن را نیز انجام میدهند.
به منظور تدریس کلاسهای غیرحضوری مؤسسه با حضور مربیان مختلف تعداد 116 عدد فیلم درسی به شرح ذیل ضبط و تدوین شد:
آموزش تلاوت تقلیدی سبک استاد شحات انور در قالب 21 فیلم آموزشی
آموزش تلاوت تقلیدی سبک استاد مصطفی اسماعیل در 40 فیلم آموزشی
آموزش تلاوت تطبیقی و آموزش نغمات سبک شحات انور در 12 فیلم آموزشی
آموزش تلاوت تطبیقی و آموزش نغمات سبک مصطفی اسماعیل، در 17 فیلم آموزشی
آموزش تلاوت تقلیدی دوره های استعداد یابی و آموزش قرآن کریم در 10 فیلم آموزشی
آموزش مفاهیم قرآن کریم و کلاسهای صرف و نحو آیات قرآن کریم در 16 فیلم آموزشی
علاوه بر آن با تشکیل کارگروههای درسی مختلف فایل پی دی اف بیش از 48 درس تئوری نیز به صورت درس به درس آماده و تدوین شد.
آموزش مفاهیم یک: تعداد 8 درس، آموزش مفاهیم چهار: تعداد 8 درس، آموزش مفاهیم دو: تعداد 8 درس، آموزش مفاهیم شش: تعداد 8 درس، آموزش مفاهیم سه: تعداد 8 درس، آموزش مفاهیم هشت: تعداد 8 درس از جمله این موارد است.
برای ارائه آموزشهای مختلف دورههای آموزشی مؤسسه به صورت غیرحضوری کلاسهای مختلفی به شرح ذیل در پیام رسان ایتا تشکیل شد. تعداد 33 کلاس آموزش لحن تقلیدی و تطبیقی، تعداد 18 کلاس آموزش تجوید، ترتیل، روخوانی و روانخوانی، تعداد 10 کلاس آموزش قرآن شناسی، مفاهیم، صرف و نحو، تعداد 4 کلاس آموزش دوره های استعدادیابی، همچنین 4 گروه مجازی نیز برای مربیان گروههای درسی مختلف، برای تبادل نظر و بیان مشکلات و پیشنهادات تشکیل شد.
در طراحی و برنامه ریزی ادامه ترمهای آموزشی مؤسسه به صورت غیرحضوری در فصل بهار به گونه ای طراحی شده است که هر قرآن آموز بیش از 20 ساعت آموزش میبیند.
مربیان به کار گرفته شده برای تدریس کلاسهای غیرحضوری مؤسسه در فصل بهار، در رشتههای مختلف درسی شامل: صوت و لحن، تجوید، ترتیل، روخوانی و روانخوانی، مفاهیم و صرف و نحو، قرآن شناسی و ... حدود 1400 ساعت به امر تدریس اشتغال خواهند داشت که بیش از 500 ساعت آن به صورت برخط (آنلاین) خواهد بود.
875 ساعت آموزش صوت و لحن تقلیدی و تطبیقی و آموزش نغمات، 350 ساعت آموزش تجوید، ترتیل، روخوانی و روانخوانی، 175 ساعت آموزش قرآن شناسی، مفاهیم و صرف و نحو عربی، 60 ساعت آموزش دوره های استعدادیابی قرائت قرآن کریم در نظر گرفته شده است.
ارائه آموزشهای تخصصی قرائت قرآن کریم به نوجوانان علاقهمند در مؤسسه به صورت غیر حضوری دارای هزینه های مضاعفی نسبت به آموزش آن به صورت حضوری است. در آموزش حضوری هر مربی در هفته برای ارائه یک درس حدود 80 دقیقه زمان صرف میکند، درحالیکه در آموزش غیر حضوری این زمان به بیش از 200 دقیقه افزایش خواهد یافت.
از سوی دیگر ارائه کلاسهای آموزشی به صورت غیرحضوری مستلزم ملزومات خاصی است که تدوین و طراحی آنها هزینههای خاص خود را به همراه دارد.
از این موارد می توان به ضبط و تدوین فیلمهای آموزشی، طراحی متنهای درسی، هزینه های اینترنت، مکالمات تلفنی، طراحی فایلهای پاورپوینت و ... اشاره کرد.
یکی از فرصتهایی که شرایط خاص به وجود آمده در کشور به واسطه شیوع ویروس کرونا برای مسئولان موسسه فرهنگی قرآن و عترت بینه به وجود آورد، توجه ویژه به جایگاه آموزش غیر حضوری در ارائه آموزشهای تخصصی قرائت قرآن کریم بوده است.
تا جایی که از هم اکنون مسئولان مؤسسه در حال طراحی و برنامه ریزی این موضوع هستند که از ترمهای بعد همه آموزشهای قرآنی مؤسسه هم زمان هم به صورت حضوری و هم به صورت غیر حضوری ارائه شود و همه علاقهمندان به ثبت نام در دورههای آموزشی مؤسسه از ترم بعد میتوانند با توجه به شرایط خود، شیوه آموزش را شخصا انتخاب کرده و متناسب با آن تحت آموزشهای لازم قرار گیرند.
امیدواریم با حمایت لازم از فعالیتهای شاخص در عرصه قرآن کریم، زمینه گسترش، توسعه و ترویج علوم و فنون، آموزه ها و معارف کلام وحی بیش از پیش فراهم آید.
همچنین برگزاری آزمونهای مختلف این کلاسهای آموزشی با توجه به شرایط و ملزومات خاص خود مستلزم تحمیل هزینههای بیشتر به مؤسسه میشود.