به گزارش ایکنا؛ این هفته و در کنار بارش برکت و نزولات آسمانی که خاک تشنه کشورمان را سیراب کرد، کاهش شیب فوت مبتلایان به کرونا، افزایش تعداد تستهای روزانه در سراسر کشور، راهاندازی بزرگترین کارخانه تولید ماسک جنوب غربی آسیا به همت ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و عزم جدی دولت برای حمایت از اقشار کمبرخوردار از اخبار امیدبخش اجتماعی در هفته اخیر بود.
در بسته خبری «بر خط جامعه» تعدادی از مهمترین اخبار گروه اجتماعی ایکنا را گردآوردهایم که بازخوانی آن خالی از لطف نیست:
اطلاعیه وزارت کار درباره وام ۱ میلیونی
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این هفته در اطلاعیهای شرایط و ضوابط بهرهمندی از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا ویژه یارانهبگیران را اعلام کرد.
در متن این اطلاعیه آمده است: به منظور حمایت از خانوارهای ایرانی که تحت تأثیر تبعات اقتصادی شیوع بیماری کرونا قرار گرفتهاند، تمام سرپرستان خانواری که یارانه نقدی ماهانه دریافت میکنند و علاقهمند هستند از تسهیلات بانکی حمایتی کرونا برخوردار شوند، میتوانند با در نظر گرفتن شرایط مندرج در این اطلاعیه، ضمن پذیرش محتویات آن، کد ملی سرپرست خانوار را حداکثر تا روز یکشنبه ۹۹/۱/۳۱ از طریق تلفن همراهی که به نام سرپرست خانوار است به شماره ۶۳۶۹ پیامک کنند.
خانوارهای یارانهبگیر، برای استفاده از تسهیلات بانکی، تقاضای خود را صرفاً با پاسخ به پیامکهایی که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با سرشماره v.refah ارسال میکند ثبت کنند.
تولید تست سریع آنتیبادی کرونا در ایران
کیانوش جهانپور، سخنگوی وزارت بهداشت در یادداشتی در حساب کاربری خود در فضای مجازی نوشت: «با تلاش فناوران و شرکتهای دانشبنیان ایرانی بهزودی تست شناسایی آنتیبادی کووید ۱۹ و تست سریع کرونا براساس شناسایی آنتیبادی، در دسترس خواهد بود. این روشهای تشخیص سریع، کمهزینه و فراگیر، اجرای مرحلهای فاصلهگذاری هوشمند را در هفتههای آتی تسهیل خواهد کرد.
با توجه به اینکه هنوز دارو و واکسن برای درمان و پیشگیری از ابتلا به کرونا و بیماری کووید ۱۹ در دنیا تولید نشده است، بهترین روش برای مهار این اپیدمی که امکان فعالیت اجتماعی و بازگشایی مشاغل را فراهم میکند، همگانی شدن تست سریع کرونا و در دسترس بودن امکان آزمایش وجود آنتیبادی کووید ۱۹ در بدن افراد است.
فروشگاههای سیار رایگان برای کمک به نیازمندان راهاندازی شد
طرح همنمک با راهاندازی فروشگاههای سیار رایگان، اقدام به توزیع اقلام غذایی مورد نیاز خانوادههای آبرومند و محروم استان تهران کرده است و همه علاقهمندان و خیران میتوانند در این طرح مشارکت کنند.
بر اساس این طرح که از ۲۴ فروردینماه تا چهارم خردادماه سال جاری مقارن با عید سعید فطر ادامه دارد، همه روزه از ساعت ۹ تا ۲۲ ماشینهای همنمک در قالب فروشگاههای سیار رایگان برای کمک به تأمین مایحتاج ضروری و اقلام غذایی خانوارهای نیازمند فعالیت میکنند.
علاقهمندان به یاری نیازمندان که به مشارکت در این امر خیر (کمک نقدی و غیرنقدی) تمایل دارند، میتوانند با شماره تماسهای ۱۸۰۱ و ۸۸۸۵۶۰۴۲-۰۲۱ یا صفحه اینستاگرام @ham_namak با همنمک همراهی کنند.
طرح درمان در منزل ویژه روزهای کرونایی اجرا میشود
جهاد دانشگاهی شهید بهشتی با راهاندازی مرکز خدمات تخصصی درمان در منزل «امداد»، به ارئه طرح درمان در منزل، ویژه بیماران کرونایی و تمامی خدمات تشخیصی درمانی و حمایتی را در مناطق ۲۲ گانه تهران اقدام میکند.
فرهنگ سردرودی، مدیر مرکز درمان در منزل امداد با اشاره به آسیبپذیری بالای گروه سنی سالمندان در مقابل ویروس کرونا، اظهار کرد: با توجه به شیوع همهگیر بیماری نوظهور کرونا ویروس جدید در ایران و جهان و آسیبپذیری بالای گروه سنی سالمندان در مقابل این ویروس نسبت به سایر افراد، در خانه ماندن افراد سالمند ضروری است.
وی با بیان اینکه مرکز درمان در منزل امداد جهاددانشگاهی علوم پزشکی شهید بهشتی دارای مجوز از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است، گفت: این مرکز خدمات اعزام پزشک عمومی و متخصص، انجام تمامی خدمات پرستاری و پزشکی، نمونهگیری و انجام تمام امور آزمایشگاهی، فیزیوتراپی، کاردرمانی و گفتار درمانی وغیره را به صورت شبانهروزی، حتی در ایام تعطیل ارائه میدهد.
فعالیت جهادی ۱۲۰ روحانی روانشناس در کشور
حجتالاسلام رضا مهکام، دکترای روانشناسی و مدیر کمیته روانشناسی ستاد مبارزه با کرونا در حوزه علمیه، این هفته در گفتوگو با ایکنا، اظهار کرد: گروه جهادی روانشناسان حوزه علمیه از حدود سه سال قبل به منظور ارائه خدمات روانشناسی در مواکب اربعین آغاز به کار کرد و با توجه به استقبال زائران و تجربه موفق، در جریان سیل خوزستان نیز به ارائه خدمت پرداخت.
وی در ادامه گفت: از حدود ۴۰ روز قبل با مشاهده وضعیت بیماران بیمارستان فرقانی قم، تصمیم گرفتیم که گروه جهادی روانشناسان را برای حضور در بیمارستانها آماده کنیم تا بیماران و خانوادههای بیماران را به منظور کاهش تبعات روانی ناشی از بیماری مورد مشاوره قرار دهند. این موضوع را با آیتالله اعرافی، رئیس حوزه علمیه، مطرح کردیم و ایشان مدیریت کمیته روانشناسی در ستاد مبارزه با کرونای حوزه علمیه را به بنده سپردند و با حکم ایشان توانستیم مکاتبات با بیمارستانها را آغاز کنیم.
حجتالاسلام مهکام ابراز کرد: در حال حاضر، گروه جهادی روانشناسان از حدود ۱۲۰ طلبه روانشناس، که همگی تحصیلات کارشناسی ارشد یا دکترا دارند، تشکیل شده است و این افراد در قالب پنج کارگروه و در سه نوبت صبح، ظهر و شب به ارائه خدمت فی سبیلالله میپردازند. تاکنون بیش از پنج هزار و ۷۰۰ نفر توسط روانشناسان جهادی ویزیت شدهاند.
تلاش ۳ هزار معلول و زن سرپرست خانوار برای شکست کرونا
معاون مشارکتها، مؤسسات، توانمندسازی و امور مجلس سازمان بهزیستی از تولید لوازم پیشگیری از کرونا از سوی هزار و ۵۰۰ زن سرپرست خانوار و هزار و ۵۰۰ معلول خبر داد و از مردم خواست به پویش ملی اشتغال بهزیستی بپیوندند.
ذوالفقار یزدانمهر در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: همزمان با اعلام وضعیت ویژه برای مقابله با بیماری کرونا و تشکیل ستاد ملی مبارزه با کرونا و تشکیل کمیته ویژه پیشگیری از بیماریهای واگیر در سازمان بهزیستی کشور، کارگروه ویژهای برای راهاندازی و تجهیز واحدهای تولیدی محصولات بهداشتی و مراقبتی نظیر ماسک، مواد ضدعفونیکننده و ... در ادارهکل اشتغال و کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور تشکیل شد.
وی افزود: از اسفندماه سال گذشته و همزمان با شیوع ویروس کرونا در کشور افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی در تمامی استانها در حرکتی خودجوش و به منظور ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود برای مبارزه با ویروس کرونا، اقدام به راهاندازی کارگاههای تولیدی محصولات مقابله با ویروس کرونا کردند.
یزدانمهر اعلام کرد: براساس گزارشهای میدانی جمعآوری شده بالغ بر ۳۵۰ واحد تولیدی در مقیاس کوچک و متوسط توسط جامعه هدف بهزیستی تشکیل شده که بخش قابل توجهی از این واحدها با هماهنگی اداره بهداشت یا اداره صنعت، معدن و تجارت استانها، اقدام به تولید و تجهیز کارگاه کردهاند.
وی ادامه داد: در حدود پنج هزار نفر از افراد تحت پوشش سازمان و خانوادههای آنها در قالب کارگاههای تولیدی محصولات مقابله با کرونا در اسفندماه سال قبل و فروردینماه جاری، مشغول به فعالیت شدند که از این میزان بالغ بر هزار و ۵۰۰ نفر از معلولان و هزار و ۵۰۰ نفر، زنان سرپرست خانوار هستند و محصولاتی همچون ماسک، لباس کادر پزشکی مخصوصاً لباس ویژۀ کادر مراقبت کرونا، شیلد محافظ صورت و محصولات ضدعفونی کننده تولید میکنند.
راهبردهای مدیریت مسجد در ایام شیوع کرونا
شیوع بیماری کرونا مساجد کشور ما را همچون مساجد سایر کشورهای اسلامی به تعطیلی کشاند. این تعطیلی در روز ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ با مصوبه ستاد ملی مبارزه با کرونا و ابلاغ مرکز رسیدگی به امور مساجد به انجام رسید. فقدان راهبردهای مدیریت مسجد در ایام شیوع کرونا، انفعال سیاستگذاران مسجد در این زمینه و بسندگی آنها به سادهترین راه یعنی تعطیلی مساجد از همان ابتدا انتقاد فعالان مسجدی را در پی داشت. میثم لطیفی، رئیس دانشکده معارف اسلامی و مدیریت دانشگاه امام صادق(ع) و عضو بنیاد ملی نخبگان، یکی از شخصیتهایی بود که با نگارش یادداشتهایی در فضای مجازی، انتقادات صریحی را به تعطیلی مساجد مطرح کرد. با این استاد دانشگاه به گفتوگویی چالشی پرداختیم.
لطیفی در این گفتوگو ضمن تبیین راهبردهای پیشنهادی خود برای مدیریت مسجد در ایام شیوع کرونا، اظهار کرد: وجود ۸۰ هزار مسجد در کشور یعنی ۸۰ هزار خانه بهداشت و مرکز خدمترسانی و مرکز آموزش نیروهای داوطلب. تاریخ باید ثبت کند که ما سر بزنگاه و در هنگام یک عملیات حساس ۸۰ هزار سنگر را تعطیل کردیم.
این مصاحبه را اینجا بخوانید.
تأثیر سرمایههای معنوی و درونی انسان در مهار اپیدمی کرونا
سیدمحسن فاطمی، عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی این هفته در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: همانطور که شستن دستها میتواند موجب پیشگیری از ویروس کرونا شود، ذهنها را هم باید از اضطراب تهی کرد؛ چرا که سرمایههای گوناگونی وجود دارد که افراد میتوانند در شرایط خطر از آنها کمک گیرند؛ از جمله آنها سرمایههای معنوی و درونی انسانهاست که در شرایط بحران و بیماری به کمک فرد میآید و مانع از اضطراب میشود؛ لذا اگر این سرمایهها به درستی و بجا مورد استفاده قرار گیرد، شاهد اثرات مثبتی در شرایط خطر خواهیم بود.
کنکور به صورت حضوری و با تاریخ منعطف برگزار میشود
منصور کبگانیان، قائم مقام و دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی این هفته اعلام کرد: کنکور سراسری به صورت حضوری و با تاریخ منعطف برگزار خواهد شد و باید بین امتحان نهایی دوره متوسطه و کنکور حداقل ۲۰ روز فاصله باشد.