
محمد جهانگیری، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با ایکنا، در رابطه با تعطیلی برخی از مراکز و مطبهای پزشکی که خدمات ضروری ارائه میدهند، اظهار کرد: برخی از پزشکان دچار مشکلات جسمی شدند و به همین دلیل مانند سایر مردم ترجیح دادهاند که اقدامات حفاظتی را رعایت کنند. برخی نیز تشخیص دادهاند که خدمات آنها ضروری نیست و به جای سر کار رفتن و باز کردن مطبها، ترجیح دادهاند که در خانه بمانند، اما غالب آنهایی که خدمات ضروری ارائه میدهند، در میدان هستند و به مردم خدمت میکنند.
معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه کمیتههای اخلاق پزشکی و هیئتهای انتظامی، تعطیلی مطبها و کلینیکها را بررسی و اقدامات لازم را انجام میدهند، گفت: اگر پزشکان دلایل متقنی برای تعطیلی مطب خود داشته باشند، مانند اینکه خودشان بیماری پرریسکی دارند که ممکن است حضور در مطب، خطر ابتلا به کرونا را برای آنان در پی داشته باشد، توجیهپذیر است، اما اگر هیچ دلیل موجهی نداشته باشند، به وضعیت آنان رسیدگی و در کمیتههای انتظامی در موردشان تصمیمگیری میشود.
جهانگیری با ذکر اینکه همهگیری بیماری کرونا در حوزه سلامت الزاماتی را برای فعالیت پزشکان به وجود آورد، اظهار کرد: از جمله این الزامات، اقدامات محافظتی برای خود جامعه پزشکی و دوم اقدامات محافظتی برای جامعه هدف و بیماران بود. اگر نتوان این ملاحظات حفاظتی و ایمنی را رعایت کرد، عملاً ممکن است به جای درمان، آسیب بیشتری به مردم برسد. ممکن است پزشک مبتلا یا ناقل شود و سپس بیماری را به دیگر مراجعان منتقل کند. برای همین پزشکانی که توانستند پروتکلها را رعایت کنند مطبهای خود را باز گذاشته و آنهایی که نتوانستند، سعی کردند اقلام محافظتی را از بازار آزاد تهیه کنند تا حداقل خدمات را انجام دهند.
وی افزود: سازمان نظام پزشکی مدتها قبل از ورود کرونا به ایران، دورههای آموزشی را برای جامعه پزشکی و عموم مردم برگزار کرد. همچنین این سازمان خدمات ضروری را رصد کرد و پزشکان عفونی، عمومی، متخصصان ریه و داخلی را در اولویت قرار داد تا تمهیدات لازم برای حفاظت از آنها اندیشیده شود.
جهانگیری یادآور شد: در مورد خدمات پوست و مو، دو بخش زیبایی و بیماریهای پوستی وجود دارد. خدمات پزشکانی که به بیماریها میپردازند ضروری تلقی میشود و باید فعالیت کنند، زیرا اکنون همه از مواد ضدعفونی استفاده میکنند و ممکن است دچار اگزماهای مختلف پوستی شوند و باید خدمات مرتبط در دسترس باشد و اقدامات درمانی مورد نیاز انجام شود. ممکن است خدمات ضروری در حوزه پوست اورژانسی نباشد، اما باید انجام شود و تشخیص خدمت ضروری و غیرضروری با پزشک است و انجام آن باید با نوبت قبلی باشد تا پروتکلهای محافظتی رعایت شود.
انتهای پیام