به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی ستاد بازسازی عتبات عالیات، غلامرضا کرمی، مسئول مرکز حفظ و نشر آثار و مستندسازی ستاد بازسازی عتبات، با اشاره به در پیش بودن 19 اردیبهشتماه، روز اسناد ملی و میراث مکتوب، گفت: در حال برنامهریزی یک فراخوان عمومی و راهاندازی پویش ملی برای جمعآوری اسناد مربوط به حضور و فعالیت ایرانیان در زمینه بازسازی و توسعه عتبات هستیم.
وی با اشاره به سابقه چند قرن حضور ایرانیان در ساخت و توسعه عتبات، گفت: برخی از سلاطین، مشاهیر تاریخی و حتی بازاریان و خیران ایرانی در قرون گذشته اقداماتی در زمینه ساخت ابنیه، زیباسازی حرمهای مطهر و...داشتهاند که خوشبختانه اسناد مکتوبی از این اقدامات، امروز در دسترس پژوهشگران و مراکز علمی است.
کرمی با بیان اینکه جمعآوری و حفظ اسناد مربوط به فعالیتهای ایرانیان در دوره معاصر در یکجا، ضرورت دارد، گفت: مرکز حفظ و نشر ستاد بازسازی عتبات در حال جمعآوری این اسناد از قبیل قراردادها بین ستاد و تولیت حرمها، مکتوبات رد و بدل شده بین عتبهها و طرف ایرانی، تصاویر نقشههای مهندسی و طراحیهای صنعتی و هنری است تا در قالب کتاب در اختیار پژوهشگران قرار گیرد.
کرمی با بیان اینکه حجم اقدامات صورت گرفته توسط ستاد بازسازی عتبات در سالهای اخیر بسیار وسیعتر از مجموعه کارهای ایرانیان در قرون گذشته است، اظهار کرد: مرکز حفظ و نشر آثار و مستندسازی ستاد بازسازی عتبات بهدنبال جمعآوری، دستهبندی و آرشیو این اسناد است تا ضمن ثبت آن در تاریخ، در دسترس پژوهشگران، دانشگاهیان و تمامی دوستداران اهل بیت(ع) در سراسر جهان قرار گیرد.
وی با تأکید بر لزوم فرهنگسازی و اطلاعرسانی در خصوص ضرورتهای جمعآوری و حفظ و نشر آثار و اسناد مکتوب گفت: بسیاری از نیروهای متخصص خیری که طی سالهای اخیر در پروژههای ستاد بازسازی عتبات حضور داشتند، تصاویر دیدهنشدهای از مراحل انجام کارها ثبت کردهاند یا مکتوباتی در این زمینه دارند که درخواست میکنیم نسخهای از آن را در اختیار ما بگذارند.
کرمی افزود: مرکز حفظ و نشر آثار ستاد بازسازی عتبات با دعوت از مدیران و عوامل مؤثر اجرایی هر یک از پروژههای اجرا شده و در حال اجرای ستاد، اطلاعات و اسناد آنها را گردآوری و کتاب مرجع آن را چاپ خواهد کرد.
انتهای پیام