کد خبر: 3897907
تاریخ انتشار : ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۵:۴۹

کرامت انسانی افراد در فرآیند دادرسی حفظ شود

رئیس کل دادگستری استان یزد با تاکید بر لزوم اهتمام قضات به اجرای بخشنامه حقوق شهروندی و حفظ کرامت انسانی گفت: باید دقت کرد تا مبادا در فرایند دادرسی، حقوق شهروندی افراد لطمه ببیند و یا کرامت انسانی مراجعان مورد آسیب واقع شود.

کرامت انسانی افراد نباید در فرآیند دادرسی دچار آسیب شودبه گزارش ایکنا از یزد، غلامعلی دهشیری، رئیس کل دادگستری استان یزد 21 اردیبهشت ماه در نشست با قضات جوان دادگستری با بیان اینکه هر چه مرتبه و منزلت انسان بالاتر می‌رود امکان سقوط بیشتر می‌شود اظهار کرد: وثیقه قضات برای عدالت به حق، سوگند به شرافت انسانی است.

وی با اشاره به اینکه هرچه شی گرانقدر و ارزشمندتر باشد به همان اندازه به صیانت و حفاظت بیشتری نیاز دارد گفت: قضات سرمایه‌های ارزشمند و مهم دستگاه قضا و نظام اسلامی هستند که باید از آنان صیانت کرد.

این مقام قضایی افزود: ارزش بالا و حساسیت‌های زیاد کار قضاوت، باعث می‌شود تا از طُرق مختلف و توسط مراجع متعدد تحت رصد، نظارت و صیانت باشند به صورت مستمر از حیث سلامت رفتاری، عملکردی و علمی مورد ارزیابی قرار گیرند.

وی تصریح کرد: اعطای اعتبار نامه قضاوت با یک واسطه از مقام عظمای ولایت نشان از شأن بالا و جایگاه ویژه قضات در نظام اسلامی دارد که به عنوان شئون ولایت و قاضی مأذون وارد کارزار قضاوت می‌شوند و باید احقاق حق و فصل خصومت کنند.

دهشیری با بیان اینکه قضاوت شغل نیست بلکه رسالتی حساس و اثر گذار در جامعه است افزود: آغاز رسمی این رسالت حساس و شروع خدمت آنان با سوگند و تحلیف است که ناشی از اهمیت آن است.

وی بر لزوم اهتمام قضات به اجرای قانون و احترام به آزادی‌های مشروع و دستورالعمل حفظ حقوق شهروندی و حفظ کرامت و ارزش‌های انسانی در قوه قضائیه تأکید کرد و گفت: قضاوت رسالتی است که به انسان قدرت می‌دهد که مبادا این قدرت غرور آفرین شود و باعث شود در مراحلی از طی فرایند دادرسی، حقوق شهروندی افراد لطمه ببیند و یا کرامت انسانی مراجعان آسیب ببیند.

رئیس کل دادگستری استان اظهار کرد: قضات در هر سمت و پست قضایی و یا مدیریتی که هستند باید حافظ حقوق شهروندی و کرامت انسانی آحاد جامعه و عامل به حق باشند و بدانند قانون مجازات هر جرم را تعیین کرده است و هر فرد تنها به مجازات جرم خود محکوم می‌شود و رعایت شأن و احترام حتی مجرمین نیز بر قاضی واجب است.

انتهای پیام
captcha