
حسین کرمانپور، مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان کرونا در کشور، اظهار کرد: اگرچه این وضعیت مانند روزهای نخست شیوع کرونا نیست که کادر درمان با آن مواجه شدند، اما این افزایش دوباره مراجعات مشکلاتی را برای بیمارستانها و کادرهای پزشکی به وجود میآورد.
وی افزود: بسیاری از بیمارستانها طی دو ماه اخیر به دلیل کاهش مبتلایان، بیشتر بخشهای کووید19 را تعطیل کردند و بخشهای غیرکرونایی را گشودند، اما با افزایش آمارها مجدداً بخشهای تعطیل شده کووید نیز در حال بازگشایی هستند و احتمال دارد که دیگر بخشها به تعطیلی دوباره منجر شوند که این موضوع به ویژه برای سایر بیماران مانند افراد مبتلا به سرطان که نیازمند استمرار درمان هستند، خطرناک است. هرچه میزان ابتلای مردم افزایش یابد، مواجهه کادر درمان و میزان ابتلای آنان به این ویروس نیز افزایش مییابد و از آن سو خستگی پرسنل نیز بیشتر میشود و این موضوع نیز میتواند بر سلامتی آنها تأثیر گذارد.
کرمانپور با ذکر اینکه هرگونه آزادسازی و بازگشاییها در جامعه باید با استمرار آموزشهای مراقبتی و پیشگیری از ابتلا به بیماری باشد، از تعطیلی این آموزشها به ویژه در رسانه ملی انتقاد کرد و گفت: این آموزشها تا زمانی که کرونا در کشور وجود دارد باید ارائه شود. حال که ما در حال بازگشایی و آزادسازی هستیم، باید دقت مردم نیز افزایش یابد. آموزشها باید همانند روزهای نخست بیماری ارائه شود. هنوز بسیاری از مردم نمیدانند دستهای خود را چگونه بشویند. حتی اگر آموزشها تکراری است نباید آن را رها کرد، بلکه باید هر لحظه به مردم یادآوری کرد که این بیماری وجود دارد و خطر آن همچنان سلامت افراد را تهدید میکند.
وی با بیان اینکه یکی از نگرانیهای موجود، افراد ناقل بیعلامت هستند، افزود: وقتی آموزش داده شود، بسیاری از این افراد ناقل نیز مراعات کرده و دیگران را مبتلا نمیکنند و در واقع زنجیره ابتلا شکسته میشود. مردم رعایت نمیکنند چون آموزش ندیدهاند تا بتوانند قواعد بهداشتی را رعایت کنند.
۱۱۰ شهید و 5 هزار مبتلا در جامعه پزشکی
مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی به تعداد شهدا و مبتلایان به کرونا در میان کادر درمان اشاره کرد و گفت: از ابتدای شیوع بیماری تا کنون ۱۱۰ نفر از کادر درمان شهید و بیش از پنج هزار نفر به این بیماری مبتلا شدهاند. ۶۰ درصد این شهدا پزشکی و متخصصان پزشکی، ۴۰ درصد آنان شامل پرستاران، تکنسینهای آزمایشگاه، کارشناسان تجهیزات پزشکی، خدمات و ... هستند، بسیاری از افرادی هم که مبتلا شده بودند با شرایط بهبودی در محل کار خود حاضر و شدند و همچنان به بیماران خدمت ارائه میدهند.
کرمانپور با بیان اینکه وقتی کادر درمان مبتلا شوند جای این افراد خالی میشود، اظهار کرد: سربازان خط مقدم وقتی زخمی شوند، جبهه سقوط میکند و وقتی چنین شود عرصه به دشمن که بیماری کرونا باشد واگذار میشود و این موضوع سلامت تکتک هموطنان را تهدید میکند.
انتهای پیام