طرح‌های جهاد دانشگاهی متقاضی محور باشد
کد خبر: 3909564
تاریخ انتشار : ۱۹ تير ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۴

طرح‌های جهاد دانشگاهی متقاضی محور باشد

مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور، گفت: طرح‌های جهاد دانشگاهی باید محصول محور یا متقاضی محور باشد در غیر این صورت پروژه‌های موفقی در جهاد دانشگاهی شاهد نخواهیم بود.

طرح‌های جهاد دانشگاهی متقاضی محور باشدداراب یزدانی مدیرکل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور در گفت‌و گو با ایکنا از مازندران، طرح‌های فناورانه محور را نیاز کنونی جامعه خواند و تاکید کرد: با توجه به شرایط حاکم نباید به حمایت‌های دولتی امیدوار بود و باید مسیری در پیش بگیریم تا گوشه‌ای از مشکلات حل شود چراکه آینده کشور به سمت توسعه فناوری پیش خواهد رفت.
یزدانی با بیان اینکه طرح‌های جهاد دانشگاهی باید محصول محور یا متقاضی محور باشد افزود: در ۲ حالت فوق طرح‌ها مثمرثمر خواهند بود، به عبارت بهتر یا باید محصول، امکان بازار و فروش داشته باشد و یا طرح‌هایی که متقاضی دارند اجرا شود، در غیر این صورت پروژه‌های موفقی در جهاد دانشگاهی شاهد نخواهیم بود.
وی خواستار اجرای پروژه‌هایی شد که بخش خصوصی قادر به ورود در آن حوزه‌ها نیست و اضافه کرد: جهاد دانشگاهی نباید جا پای بخش خصوصی بگذارد، بنابراین طرح‌هایی باید در دستور قرار گیرد که اولویت اول کشور یا استان است.
مدیر کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور، از پروژه‌های تکثیر و پرورش جلبک اسپیرولینا و ماهیان گرم‎آبی به عنوان طرح‌های برجسته استان مازندران یاد و خاطرنشان کرد: با توجه به اراضی بسیاری که در اختیار مجتمع جهاد دانشگاهی مازندران قرار دارد می‌توان در حوزه کشاورزی برنامه ریزی توسعه محوری انجام داد.
یزدانی در ادامه با برشمردن پروژه‌های ملی جهاد دانشگاهی در سطح کشور، گفت: در حوزه کشاورزی هفت پروژه فناورانه در دست اقدام وجود دارد که از آن جمله می‌توان به پرورش دام سبک و سنگین، تولید دارو‌های با منشاء گیاهی جهت جایگزینی آنتی بیوتیک‌های شیمیایی برای مصرف طیور، طرح آفت کش‌های گیاهی، طرح واکسن‌های نوترکیب دام و پرورش ماهی در قفس در استان بوشهر با زنجیره کامل تولید، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه متقاضی سرمایه گذاری برای استفاده از طرح‌های جهاد دانشگاهی به دنبال زنجیره کامل تولید هستیم، افزود: به عنوان مثال در حوزه پرورش ماهی در قفس، اگر ۸۰ درصد زنجیر وجود داشته باشد و برای تکمیل ۲۰ درصد باقیمانده، نیازمند واردات باشیم عملا طرح موجود کارایی نخواهد داشت و پروژه‌های نیمه تمام سودمند نخواهد بود.
مدیر کل دفتر تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی جهاد دانشگاهی کشور در پایان اظهار امیدواری کرد: باید واحد مازندران از حالت فعلی خارج شده و روندی رو به رشد در پیش گیرد، این مجموعه باید متفاوت از یک مزرعه یا مثلا فارم تولید ماهی باشد و لازم است شمایل مجتمع تحقیقاتی و تولیدی به خود گرفته تا بتواند برای متقاضیانِ طرح هایِ توسعه ای، همانند الگو عمل کند.

انتهای پیام
captcha