کد خبر: 3911998
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۴:۴۵
حجت‌الاسلام زمانی بیان کرد:

تبعیت از ولایت فقیه و آشنایی با مذاهب اسلامی؛ مهمترین شاخصه طلبه انقلابی

مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه علمیه گفت: اعتقاد به ولایت فقیه و تبعیت صددرصد از دستورات ایشان همچنین آشنایی با ادیان و مذاهب جهان از مهمترین شاخصه‌های طلبه تراز انقلاب اسلامی است.

تبعیت از ولایت فقیه و آشنایی با مذاهب اسلامی؛ مهمترین شاخصه طلبه انقلابیبه گزارش ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسن زمانی، مسئول دفتر سیاسی و اجتماعی حوزه علمیه، امروز، اول مردادماه در نشست «شاخصه‌های طلبه انقلابی» در مدرسه علمیه شهابیه قم گفت: یکی از شرایط طلبه انقلابی آن است که با گذر زمان بر ساعات مطالعه، مباحثه و درس خواندن خود بیفزاید.

وی اضافه کرد: شاخصه دیگر یک طلبه تراز انقلاب، التزام به ولایت فقیه و تبعیت صددرصد از دستورات ولی‌فقیه است؛ هم اعتقاد و هم تبعیت باید وجود داشته باشد؛ ما معتقدیم که ولی اصلی مؤمنان، خداوند است، الله ولی الذین آمنوا ...؛ یعنی جامعه مؤمن، جامعه‌ای است که ولایت الله و زمامداری او را قبول دارد.

زمانی تصریح کرد: اگر جامعه‌ای صددرصد به ولایت خدا دل ببندد و تبعیت داشته باشد جامعه، نورانی و خدایی خواهد شد و از ظلمات خارج می‌شود.

معاون سابق بین‌الملل حوزه علمیه اظهار کرد: دومین ولی، رسول خداست، یعنی اختیارات پیامبر و ائمه از خود ما بر احوالات و زندگی ما بیشتر است؛ النَّبِيُّ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِينَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ؛ البته ولایت نبی در طول ولایت خداوند است.

وی اصافه کرد: رتبه سوم، ولایت مخصوص ائمه(ع) است یعنی هر دستوری بدهند صددرصد مطاع است؛ خواه این دستورات فقهی، سیاسی و اقتصادی و اجتماعی باشد؛ یکی از پیروان امام صادق(ع) خدمت ایشان رسید و گفت که شیعیان زیادی  هستند که حاضرند جانشان را فدای شما کنند، چرا قیام نمی‌کنید و در همان هنگام یک صحابی (هارون مکی) ایشان آمد و امام فرمود وارد تنور شو و او بدون اینکه سؤال و جواب کند، وارد تنور شد.

زمانی افزود: بعد از ائمه در درجه چهارم، ولایت به فقهای جامع‌الشرایط یعنی عادل، با بصیرت، شجاعت، سیاست، با تقوا می‌رسد، ولی فقیه اختیاراتی مانند فرمان جنگ و صلح، مدیریت اموال بیت المال و کشور را می‌تواند برعهده بگیرد؛ ولایت فقیه در واقع مصداق اولی الامر است؛ اولی الامر معصوم همان ائمه هستند و اولی الامر غیرمعصوم، ولی فقیه است.

استاد حوزه علمیه گفت: شهید رجایی که رئیس‌جمهور بود واقعا فکر و روحیه طلبگی بر ذهن او حاکم بود؛ او می‌گفت من ولی فقیه خود، امام خمینی(ره)، را عاقلانه و با فکر انتخاب کرده‌ام ولی بعد از انتخاب چشم و گوش بسته گوش به فرمان او هستم.

تفاوت مرجع تقلید و ولی فقیه

وی درباره تفاوت میان مرجع تقلید و ولی فقیه اظهار کرد: اولویت با نظر ولی فقیه و نه مرجع تقلید است؛ یعنی رفتن به حج یک مسئله فقهی است که هرکسی می‌تواند از مرجع تقلید خود تبعیت کند ولی اگر ولی فقیه، صلاح بداند که مردم به حج نروند حکم او بر نظر سایر مراجع نافذ خواهد بود.

زمانی در تفاوت میان فتوا و حکم بیان کرد: فتوا، حکم کلی فقهی است، مثلا می‌گوید حج همیشه بر هر مستطیع واجب است از صدر اسلام تا قیامت؛ بیان این وجوب کار مرجع تقلید است که این فتوا هست و مخصوص ایران و شخص و منطقه‌ای نیست؛ ولی حکم، فرمانی راجع به زمان و موضوع خاص است؛ مثلا می‌گوید امسال حج نروید یا به فلان منطقه که کرونا هست نروید؛ با اسرائیل بجنگید و قرارداد دوستانه با این رژیم حرام است.

زمانی با بیان اینکه حوادث غیر مترقبه با بیان اینکه شیعیان در مسائل کلی فقیه از مجتهد خودشان تقلید می‌کنند ولی در احکام خاص باید از ولی فقیه تبعیت کنند، تاکید کرد: شخص ولی فقیه کنونی شخصیتی ارجمند و بی‌نظیر در عالم شیعه و عالم اسلام است؛ من پیشنهاد می‌کنم طلاب غیر ایرانی مطالب و سخنان این دو شخصیت را یادداشت کرده و در کشورهایشان برای مردم بیان کنند تا برخی تصور نکنند سخنانی که در مورد ایشان گفته می‌شود، اغراق است.

وی تاکید مرد: ما در هزار و 400 سال گذشته عالم و امامزاده و مرجعی نداشتیم که بتواند حکومت اسلامی تشکیل دهد و تنها امام موفق به این کار شد؛ امام فردی بسیار باتقوا، دارای بصیرت و شجاعت و تدبیر بود.

زمانی در مورد رهبر معظم انقلاب اضافه کرد: ایشان کتابی با عنوان انسان 250 ساله در مورد ائمه دارند، همچنین زندگینامه ایشان با عنوان«خون دلی که لعل شد» از جمله آثاری است که منتشر شده و من توصیه می‌کنم طلاب حتما این دو اثر را مطالعه کنند.

وی ادامه داد: بنده در مصر مطرح کردم که خوب است هر کشور اسلامی یک حاکم صددرصد متدین و متقی، مجتهد، جانباز، با سابقه اجرایی ریاست جمهوری داشته باشد؛ مفسر قرآن و فیلسوف و شاعر هم باشد و سال‌ها هم به خاطر اسلام به زندان رفته باشد، زاهد هم باشد و مجانی خدمت کند و به فرزندانش هم اجازه ندهد که دست به بیت‌المال بزنند گفتند پیدا نمی‌شود و بنده گفتم ما در ایران داریم و ایشان، آیت‌الله خامنه‌ای است.

زمانی گفت: بنده سال‌های قبل از انقلاب در درس تفسیر ایشان شرکت داشتم، ایشان تفسیری می‌گفت که مطالب به درد مسائل روز می‌خورد؛ وی را چندین بار دستگیر و مسجد را تعطیل کردند و وقتی آزاد شدند مجددا رفتند مسجد دیگر و جلسات دیگر تا اینکه در نهایت تبعید شدند.

آشنایی با ادیان و مذاهب

وی ادامه داد: یکی از شاخصه‎های مهم دیگر برای طلبه انقلابی آشنایی با ادیان و مذاهب دیگر است؛ طلبه شیعه باید با مذهب حنفی به خوبی آشنا باشد و کتب آنان را مطالعه کند، فقه حنفی و کتب درسی حوزه اهل سنت را حداقل یک دوره مطالعه کرده باشد. با صحاح شش‌گانه آشنا باشد و آنها را مطالعه کند.

وی خطاب به طلاب غیر ایرانی اظهار کرد: کتب اصولی و تفسیری، تاریخی و حدیثی اهل سنت را باید مطالعه کنید تا نگویند سواد ندارید و از علم ما مطلع نیستید؛ همچنین کتبی که در نقد صحیح بخاری و سایر کتب اهل سنت نوشته شده مطالعه کنید.

زمانی تصریح کرد: شیعه به دلیل اینکه معارف خود را از ائمه گرفته است، صددرصد الهی است ولی اهل سنت دو نقص دارند؛ احادیث جعلی و دروغی در کتب‌شان زیاد است همچنین احکام فقهی را از چهار امام مذهب که معصوم نیستند، گرفته‌اند.

وی تاکید کرد: شیعه هیچ دشمنی با اهل سنت ندارند، بلکه باید با مهربانی و اخوت به بحث علمی با آنان بپردازیم و استدلال‌های خودمان در حقانیت شیعه را بیان کنیم.

انتهای پیام
captcha