کد خبر: 3911999
تاریخ انتشار : ۰۱ مرداد ۱۳۹۹ - ۱۳:۳۸
حجت‌الاسلام اکرمی بیان کرد:

سه دلیل اصلی بروز تنش میان دولت و مجلس / نقش نمایندگان در افزایش توقعات نادرست مردم

عضو جامعه روحانیت مبارز، اظهارنظرهای یک‌طرفه، توقعات غیرواقع‌بینانه و نامتناسب با وضعیت کشور و عدم آگاهی از شرایط بودجه‌ای را از جمله دلایلی دانست که منجر به حاشیه‌سازی و تنش در روابط بین دولت و مجلس شده و نتیجه‌ای جز ناامیدی و بدبینی مردم به مسئولان ندارد.

حجت‌الاسلام سید رضا اکرمی

حجت‌الاسلام و المسلمین سیدرضا اکرمی، رئیس سابق شورای فرهنگی نهاد ریاست جمهوری، در گفت‌وگو با ایکنا، درباره دلایل اصلی ایجاد حاشیه و تنش در روابط میان قوای سه‌گانه از جمله مجلس و دولت گفت: به عقیده من سه عامل اصلی دلیل ایجاد درگیری‌ها میان قوا در کشور است. اول اینکه هر یک از اعضای دو قوه به تنهایی حرف می‌زنند و رو در رو مسائل را در قالب یک گفت‌وگو بیان نمی‌کنند تا اشکالات و مشکلات در مقابل هم طرح شود و مسیر برای همفکری و ارائه راه حل گشوده شود.

ضرورت گفت‌وگوی رو در روی قوا با یکدیگر

وی ادامه داد: اینکه نماینده مجلس در نطقش همه اقدامات دولت را زیر سؤال ببرد، حل‌کننده مشکلات نیست، اما اگر این سخنان در جلسات با حضور استاندار، فرماندار، وزرا و رئیس‌جمهور بیان شود طرف مقابل هم از کاستی‌ها و مشکلاتش صحبت می‌کند و این می‌تواند درک مشترک و متقابل میان دو طرف برای حل مسائل ایجاد کند.

حجت‌الاسلام اکرمی بیان کرد: مسئله دوم مطالبات و توقعاتی است که برخی نمایندگان از دولت دارند که اگر حتی همه بودجه‌های عمرانی کشور صرف آن شود باز هم به سرانجام نمی‌رسد. کشور ما کشور وسیعی است که جمعیت زیادی دارد و در عین حال با فشارها و تحریم‌های شدید و حداکثری آمریکا مواجه است. در این وضعیت باید انتظارات ما از دولت واقع‌بینانه باشد و دامن زدن به مطالبات و توقعات مردم نمی‌تواند نتیجه‌ای در مسیر حل مشکلات کشور داشته باشد.

عده‌ای به جای آمریکا بر سر همدیگر فریاد می‌کشند

عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: امام(ره) فرمودند هر چه فریاد دارید بر سر آمریکا بکشید، اما عده‌ای بر سر همدیگر فریاد می‌کشند. مگر رئیس‌جمهور یا دولت، خزانه است که پول بدهد. سازمان برنامه و بودجه باید منابع و اعتبارات مشخصی داشته باشد تا به پروژه‌های عمرانی اختصاص دهد. به نظر می‌رسد برخی نمایندگان یا به واسطه تازه‌وارد بودن اطلاع زیادی از برخی مسائل ندارند و یا برخی از آنها برای اینکه به موکلان خود بگویند ما مطالبات شما را بیان کردیم برخی سخنان را در مجلس مطرح می‌کنند. اما نتیجه این طرز تفکر و تعامل قوا با یکدیگر چیزی جز ناامیدی و افزایش بدبینی مردم به مسئولان نیست.

حجت‌الاسلام اکرمی درباره تأثیر توقعات مردم از نمایندگان بر طرح برخی مطالبات و توقعات از سوی آنها، گفت: به نظر من این هم به خود نماینده مربوط است. من وقتی در دور اول مجلس از سمنان نماینده شدم هیچ‌کس از من مطالبه آب، برق، راه و امثال این مسائل اجرایی را نکرد و این در درجه اول به خاطر این بود که خود من در سخنرانی‌ها و صحبت‌های رو در رو با مردم چنین وعده‌هایی را ندادم.

ضرورت رابطه نزدیک نماینده مجلس با دولت و مردم

وی یادآور شد: از طرفی در طول دوران نمایندگی رابطه نزدیکی با مسئولان اجرایی داشتم تا براساس واقعیت‌های کشور، اظهارنظر و طرح مطالبه کنم. به عبارتی بین من به عنوان نماینده مجلس با مسئولان دولت از یکسو هیچ فاصله‌ای نبود و دوطرف سخنان، پبشنهادات و انتقادات یکدیگر را می‌شنیدیم و از طرفی این فاصله میان من و مردم نیز وجود نداشت و این مسائل را به اطلاع مردم می‌رساندم تا مردم نیز نسبت به شرایط کشور و امکانات، ظرفیت‌ها و کاستی‌ها مطلع باشند.

حجت‌الاسلام اکرمی درباره دلایل دچار شدن نمایندگان به تخلفات و مفاسد مالی و اقتصادی در طول دوره نمایندگی گفت: البته این مسئله فقط مختص مجلس نیست. هر دستگاهی از جمله مجلس، که نظارت و حراست درونی ضعیف و ناکارآمدی داشته باشد و نظام تشویق و تنبیه آن شفاف و دقیق نباشد به فساد و انحراف دچار می‌شود.

عضو جامعه روحانیت مبارز اظهار کرد: بخش عمده شکل‌گیری پرونده‌های کلان اقتصادی امروز که در حال بررسی در دادگاه‌هاست به واسطه نظارت‌های ضعیف، حراست‌های غیر دقیق و بی‌توجهی به مسئله پیشگیری از وقوع جرم است. مجلس هم برای اینکه از این آفت در امان بماند یا آن را به حداقل برساند باید اهتمام ویژه‌ای به تقویت نظارت درونی خود داشته باشد تا نمایندگان پس از چهار سال با رد صلاحیت شورای نگهبان روبرو نشوند.

انتهای پیام
captcha