حسین کرمانپور، رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا و مدیرکل روابط عمومی و امور بینالملل سازمان نظام پزشکی کشور، در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به حضور برخی کارشناسان سلامت در برنامههای صدا و سیما در شرایط کرونایی و ارائه راهحلها برای پیشگیری یا درمان کرونا، اظهار کرد: هر نوع تبلیغ امور سلامت در صدا و سیما به مجوز نیاز دارد و این تبلیغات دو نوع است؛ نخست، تبلیغ کالا و دوم، تبلیغ تحقیقات پزشکی که مجوز مورد نخست را باید وزارت بهداشت و مورد دوم را سازمان نظام پزشکی اعطا کند.
وی افزود: حتی کالایی نیز که مجوز وزارت بهداشت را داشته باشد در صورتی که تبلیغات اغوا کننده در صدا و سیما داشته باشد باید از سوی سازمان نظام پزشکی مجوز داشته باشد که بیش از ۹۰ درصد افراد چنین مجوزی را نمیگیرند. قانون در سال ۸۳ تصریح کرده است که مطرح شدن امور مربوط به سلامت در صدا و سیما اگر کالا باشد باید مجوز وزارت بهداشت و اگر حضور کارشناس باشد قبل از آن باید موافقت سازمان نظام پزشکی را داشته باشد تا به لحاظ انتظامی مشکلی پیدا نکند.
کرمانپور تصریح کرد: پروندههای سازمان نظام پزشکی در مورد پزشکان پروندههای اخلاقی و منکراتی نیست بلکه پروندههای انتظامی است؛ لذا افرادی ممکن است به لحاظ اخلاقی هیچ گونه مشکلی نداشته باشند، اما به لحاظ انضباطی در سازمان نظام پزشکی دارای پرونده و خطای فاحش پزشکی داشته باشد. برخی از کارشناسان که در صدا و سیما حضور پیدا میکنند خطای پزشکی دارند و دارای پرونده انضباطی هستند و شکایتهای متعددی از آنها در سازمان نظام پزشکی وجود دارد. بارها با صدا و سیما در این رابطه مکاتبه کردهایم حتی قوانین حضور افراد برای تبلیغ تحقیقات یا کالای اغواکننده را نیز در سایت سازمان نظام پزشکی منتشر کردیم، اما ترتیب اثر داده نمیشود، چرا که سود مالی در این رابطه وجود دارد.
رئیس بخش اورژانس بیمارستان سینا درباره چگونگی حضور افراد مختلف در رسانه ملی و تبلیغ راهحلهایی مانند استفاده از نمک در پیشگیری و درمان کرونا گفت: عمده این افراد برای حضور در صدا و سیما یا پول پرداخت میکنند یا به واسطه آشناهایی که در این سازمان دارند در آنجا حضور پیدا میکنند و بعد از پخش برنامه صدا و سیما به بهانه اینکه برنامه زنده بوده است، از زیر بار مسئولیت مطالب مطرح شده شانه خالی میکند.
وی یادآور شد: برخی از این افراد اصلا پزشک نیستند، اما برخی از آنها پزشک بوده و جنبه پیشکسوتی نیز دارند و در این رابطه با آنها صحبت میکنیم تا نسبت به گفتار خود مسئولیت داشته باشند. سازمان نظام پزشکی در بیشتر موارد در این رابطه ورود پیدا میکند، اما نتیجهای نمیگیرد، همین موضوع موجب میشود که حضور این گروه از افراد، افزایش یافته و در آنتن تلویزیون انواع و اقسام توصیهها را از نظر خود برای مردم ارائه دهند.
انتهای پیام