
به گزارش ایکنا؛ مدیریت فضای مجازی همواره یکی از دغدغههای مسئولان و خانوادهها بوده است؛ چرا که اگر فناوریهای ارتباطاتی به درستی شناخته و مدیریت نشوند، پیامدهای منفی بسیاری برای همگان خواهند داشت. هرچند مدیریت این فضا در همه زمانها ضروری بوده و هست، اما به نظر میرسد در حال حاضر که جهان درگیر بحران ویروس کرونا است، ضرورت آن صدچندان شده است.
بر همین اساس، دفتر مطالعات اسلامی و ارتباطات حوزوی پژوهشگاه فضای مجازی، کتابی را از مقالهای تحت عنوان «وضعیت کرونایی و نقش خانواده در مدیریت فضای مجازی» به قلم حجتالاسلام حجتالله بیات، عضو هیئت علمی و معاون گروه روانشناسی و ارتباطات دانشگاه قرآن و حدیث منتشر کرده است.
کتاب «وضعیت کرونایی و نقش خانواده در مدیریت فضای مجازی» با توجه به رویآوری بیسابقه خانوادهها به فضای مجازی، به دلیل الزامات و نیازهای پیش آمده در وضعیت کرونایی از قبیل تحصیل، دید و بازدید، خرید و فروش، نیایش و عبادات مجازی تهیه و منشتر شده است.
این کتاب ابتدا از ضرورت افزایش سواد رسانهای مسئولان و خانوادهها سخن گفته و در ادامه به ویژگیهایی از ابعاد رسانهها همچون تغییر اساسی در نظام ارتباطات اجتماعی، ویژگیهای منحصر به فرد فناوری ارتباطات، خطرات اعتیاد رسانهای و ملاکهای توسعه، تهدیدها و چالشهای فضای مجازی پرداخته است.
این کتاب همچنین به ضرورت سلامت ارتباطی و نقش دین، خانواده و نهادهای حکومتی در حفظ و تداوم آن اشاره کرده است. در پایان هم با توجه به نقش و جایگاه خانوادهها در فرایند تولید، توزیع و مصرف رسانهای به اصول مدیریت فضای مجازی یعنی «برنامهریزی»، «هدفگذاری»، «تصمیمگیری»، «کنترل و نظارت» پرداخته و راههای پیشگیری و درمان پیامدهای منفی ناشی از آنها را بررسی کرده است.
در پایان این کتاب نیز آمده است: «مدیریت فضای مجازی با تکیه بر تقوای خانوادگی سبب پیشگیری از آلودگیهای ارتباطی میشود و همچون زرهی است که انسان را از آلودگیهای روحی در امان میدارد؛ کارکرد دیگر تقوا، توجه و هشیاری در برابر وسوسههای شیطان و لغزشگاههایی است که او برای اغوای انسان در نظر گرفته است.»
برای دریافت این کتاب
اینجا کلیک کنید.
انتهای پیام
من مشاور هستم و برای زنان سرپرست خانوار باید چند جلسه در مورد مدیریت فضای مجازی محتوا آماده میکردم.امشب که این کتاب رو دانلود کردم کلی خداروشکر کردم.واقعا ممنون