کد خبر: 3917473
تاریخ انتشار : ۲۹ مرداد ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۴
خورسندی اظهار کرد؛

اقتباس شیعیان سایر کشورها از عزاداری ایرانی / متن مداحی به زبان‌های مختلف تهیه کنیم

رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی کل کشور با اشاره به حضور مداحان ایرانی در سراسر دنیا و اقتباس مردم سایر کشورها از سبک عزاداری مردم ایران، گفت: باید برای سایر زبان‌ها نیز محتوای مداحی تولید کنیم.

به گزارش ایکنا، همه ساله با آغاز ماه محرم تعداد قابل توجهی از مداحان کشورمان به سایر کشورها از جمله کشورهای اروپایی سفر می‌کنند و در مراسم عزاداری شیعیان سایر کشورها به مداحی می‌پرداختند.

طی سال‌های اخیر نیز تعدادی از مداحان عراقی به دعوت هیئت‌های ایرانی به کشورمان می‌آمدند و در محافل ایرانی مداحی می‌کردند. علاوه بر کشورهای اروپایی که همه ساله میزبان مداحان ایرانی هستند، حضور مداحان ایرانی در کشورهایی مانند آذربایجان، ترکیه و برخی کشورهای عربی نیز امر متداولی است. همین مسئله نه تنها موجب ترویج سبک عزاداری ایرانی در میان شیعیان سایر کشورها شده بلکه تحولات جدیدی را نیز ایجاد کرده است.

برای مثال در اربعین سال گذشته شاهد برگزاری مراسم مداحی مشترک بین دو مداح ایرانی و عراقی بودیم که متن مداحی دربردارنده خوشامدگویی مداح عراقی به زائران ایرانی حاضر در مراسم اربعین و متن مداحی مداح ایرانی دربردارنده تشکر مردم ایران از مردم عراق به دلیل پذیرایی ارزشمند آنها در مراسم اربعین بود؛ اتفاقی بی‌نظیر که سرآغازی بر تحولات مربوط به عزاداری و مداحی ناشی از تعامل بین ملت‌هاست.

در سال جاری به دلیل شیوع کرونا و علی‌رغم اینکه بسیاری از مداحان همچنان از کشورهای مختلف دعوت شده بودند، امکان سفر و برگزاری مراسم عزاداری همانند سال‌های گذشته نیست؛ این اتفاق اگرچه رخدادی ناراحت‌کننده برای تمامی عاشقان اهل بیت(ع) است اما از این فرصت می‌توان برای رفع خلأهای موجود در حوزه مداحی ذاکران اهل بیت(ع) در سایر کشورها استفاده کرد.

مصطفی خورسندی، رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی کل کشور و مدیرعامل خانه مداحان، در گفت‌وگو با ایکنا، در خصوص فعالیت مداحان ایرانی در خارج از کشور گفت: علاوه بر فعالیت‌هایی که ذاکران اهل بیت(ع) به صورت ویژه برای فارسی زبانان خارج از کشور دارند، غیر ایرانی‌هایی نیز هستند که به ایران آمده و اصول اولیه مداحی را آموخته‌اند و در کشور خودشان به سبک ما ایرانی‌ها در حال برگزاری مراسم عزاداری و مداحی هستند. شاگردانی از کشور اندونزی داشتم که به ایران آمده و مداحی را آموخته و اکنون در حال ترویج معارف اهل بیت(ع) در کشورشان هستند و فعالیت این افراد بسیار اثربخش بوده است.

خورسندی در پاسخ به این سؤال که آیا در سایر کشورها نیز مداحی و عزاداری همانند ایران برگزار می‌شود؟ گفت: این فضا فقط متعلق به شیعیان ایران است و به این شکل در سایر کشورها برگزار نمی‌شود، اما آنها درس‌های ویژه‌ای از عزاداری، مداحی و سبک سینه زنی ایران را اقتباس کرده‌اند. مثلاً اکنون شیعیان لبنان برگرفته از فرهنگ عاشورایی ایران به عزاداری می‌پردازند.

وی ادامه داد: اکنون مداحان ایرانی به لبنان و عراق می‌روند و مداحی می‌کنند و یا از عراق به ایران سفر کرده و اقامه عزا می‌کنند. مداحان آذری در کشورهای آذری زبان تأثیرگذاری زیادی ایجاد کرده‌اند و همه ساله مداحان زیادی از ایران به کشورهای آذربایجان و ترکیه می‌روند و برنامه اجرا می‌کنند. اثر عملکرد مداحان در کشورهای مختلف از جمله هند، پاکستان، افغانستان و ... در همایش پیرغلامان حسینی کاملاً مشهود است.

خورسندی با اشاره به گسترش سبک عزاداری شیعیان ایرانی در سایر کشورها با جمعیت اغلب غیر مسلمان، گفت: یکی از فعالان ترویج فرهنگ شیعه در آرژانتین به من می‌گفت که مداحی بلد نیستم و تنها کاری که می‌توانم انجام دهم این است که بگویم السلام علیک یا اباعبدالله و با همین یک جمله همه عاشقان امام حسین(ع) در مجالس اشک می‌ریزند و من آرزو دارم به زبان لاتین محتوای مداحی داشته باشیم و افرادی تربیت شده باشند که بتوانند به این زبان مداحی کنند.

رئیس کانون مداحان و شعرای آئینی کل کشور، از مداحان جوان خواست از فرصت پیش آمده استفاده و تلاش کنند به زبان‌های مختلف در نشر فرهنگ و معارف اهل بیت(ع) و نشر فرهنگ عاشورایی کار ویژه انجام دهند.

انتهای پیام
captcha