کد خبر: 3918662
تاریخ انتشار : ۰۳ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۳:۴۶
حریرچی در پاسخ به ایکنا اظهار کرد؛

وضعیت رعایت پروتکل‌‎های بهداشتی در هیئت‌های عزاداری مطلوب است

معاون کل وزارت بهداشت، از میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در هیئت‌های عزاداری ابراز رضایت کرد.

وضعیت رعایت پروتکل‌‎های بهداشتی در هیئت‌های عزاداری مطلوب استبه گزارش خبرنگار ایکنا، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت، امروز سوم شهریورماه در نشست خبری که به صورت ویدیو کنفرانسی برگزار شد، در پاسخ به پرسش ایکنا، مبنی بر چگونگی نظارت بر عملکرد بهداشتی هیئت‌ها، گفت: مهمترین عامل نظارت بر هیئت‌ها خود مردم هستند و سازمان تبلیغات نیز در این رابطه با همکاری مداحان این نظارت‌ها را انجام می‌دهند. تیم‌های بهداشت محیط نیز به صورت مرتب هیئت‌ها را پایش می‌کنند.
 
وی در رابطه با وضعیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در مراسم‌ محرم نیز گفت: تا امروز مراسم محرم بسیار خوب برگزار و پروتکل‌ها به خوبی رعایت شده است و این امر مورد تأیید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است.

حریرچی در پاسخ به پرسش دیگر ایکنا، مبنی بر تأخیر درمان بیماران سرطانی نیز گفت: متأسفانه در یکی دو ماه ابتدایی شیوع کرونا با تأخیر در مراجعه این بیماران به بیمارستان‌ها مواجه بودیم اما در حال حاضر  وضعیت بهبود یافته است. باید تأکید کنیم یک بیمار سرطانی نمی‌تواند چند ماه منتظر جراحی، شیمی درمانی یا رادیوتراپی باشد. مراکز سرطان در بیمارستان‌ها عاری از کرونا هستند و مردم می‌توانند هر چه سریع‌تر مراجعات خود را برای این امور از سر گیرند.

وی با بیان اینکه هرگونه عادی پنداری بیماری کرونا به ویژه در داخل خانه‌ها موجب بالا رفتن احتمال ابتلا می‌شود، گفت: هرگونه مسافرت چه ضروری و چه غیرضروری نقش بسیار مهمی در انتقال ویروس دارد.

وی افزود: ممنوعیت مسافرت در بسیاری از شهر‌های اروپا اعلام و قرنطینه‌های ۱۴ روزه اعمال شده است. مسافرت به کربلای معلی نیز تا روز ۱۳ محرم ممنوع اعلام شده است.

معاون کل وزیر بهداشت تأکید کرد: ایجاد موج سوم و کنترل موج دوم به رفتار‌های اجتماعی ارتباط دارد؛ اگر این رفتار‌ها کنترل شود میزان بروز موج سوم به تأخیر می‌افتد و موج دوم نیز زودتر کنترل می‌شود.

وی در رابطه با وضعیت بیماری در پاییز نیز گفت: خوشبختانه در نیم کره جنوبی که الان در فصل سرد هستند میزان ابتلا به آنفولانزا کاهش پیدا کرده است و دلیل آن نیز عمل کردن به پروتکل‌های بهداشتی و رعایت فاصله‌گذاری‌های اجتماعی از سوی مردم برای کرونا بوده است؛ امیدواریم این موضوع طی فصل پاییز در ایران نیز اتفاق بیفتد.

حریرچی یادآور شد: میزان ابتلا در کودکان مشابه بزرگسالان است. اما خوشبختانه به اندازه بزرگسالان علامت ندارند، اما این بی‌علامتی خطر انتقال بیماری به ویژه برای بزرگسالان را دارد.
 
قائم مقام وزیر بهداشت در پاسخ به پرسش دیگر ایکنا، مبنی بر آخرین جهش‌های ژنتیکی ویروس کرونا اظهار کرد: همه ویروس‌ها به طور طبیعی جهش دارند و اکثر واکسن‌ها بر مبنای قسمت خاصی از ویروس است که کمتر تغییر می‌کند. یکی از مشکلات اساسی تولید واکسن همین است. مثلا تمام کشورهای دنیا مجبور می‌شود هر ساله برای آنفولانزا واکسنی را تولید کنند که برای ویروس آنفولانزای آن سال مؤثر است. ساخت واکسن آنفولانزا در جهان ظرفیت کمی دارد و به طور مثال این ظرفیت حدود ۲۵۰ تا ۳۵۰ میلیون است.
 
حریرچی در رابطه با اثرات طرح ترافیک نیز گفت: طرح ترافیک برای کنترل آلودگی هوا و ایجاد نظم در سطح شهر و جلوگیری از تراکم در مرکز شهر بسیار ضروری است. از لحاظ درآمد برای شهرداری حتی چند صدم درصد است. شهرداری تهران و پلیس همکاری خوبی در زمینه لغو طرح ترافیک تهران انجام داده‌اند که تأثیر مثبتی داشت. از لحاظ شیوع بیماری اگر دوباره درخواست کنیم، حتماً همکاری برای لغو طرح ترافیک شکل می‌گیرد.
 
حریرچی یادآور شد: پس از موج دوم کرونا با رعایت اصول بهداشتی با حماسه‌ای که مردم آفریدند توانستیم میزان مرگ و میر را ۴۵ درصد و میزان بستری را ۴۰ درصد کاهش دهیم. اما همچنان میزان ابتلا و بستری از دوران اوج کرونا در فروردین بالاتر است.
 
وی افزود: طی روز‌های آتی با فصل سرد مواجه می‌شویم و بیماری‌های تنفسی افزایش خواهد یافت به دلیل اینکه در فصل سرد مردم در فضای بسته قرار دارند ممکن است بیماری بیشتر منتقل شود و مثل کشور‌های نیم کره شمالی دچار شیوع بیشتر بیماری شویم.
 
روند تولید واکسن در جهان
 
حریرچی در ادامه در رابطه با روند تولید واکسن در جهان نیز گفت: ۱۸۰ گروه در کشور‌های مختلف درحال تلاش برای تولید واکسن هستند و برخی کشور‌ها میلیارد‌ها دلار هزینه برای آن صرف کردند. براساس اعلام سازمان جهانی بهداشت در صورت تولید واکسن باید پروتکل بهداشتی را رعایت کنیم؛ تأثیر واکسن کرونا چند ماهه است و نمی‌توان به این بهانه بهداشت را رعایت نکرد.
 
معاون کل وزارت بهداشت، در رابطه با تأثیر طرح تحول سلامت در مدیریت کرونا نیز گفت: مهم‌ترین جلوه طرح تحول سلامت که کمک بسیار مهمی برای مدیریت کرونا انجام داد، گسترش تخت‌های بیمارستانی و تخت‌های مراقبت ویژه و بازسازی تخت‌های موجود بود. در مجموع و در هفت سال دولت تدبیر و امید، ۳۶ هزار تخت جدید به ناوگان بیمارستانی اضافه شد که نزدیک به یک سوم تخت‌های بیمارستانی موجود در کشور است.

وی ادامه داد: اگر این تخت‌های بیمارستانی نبود در این شرایط، برای اداره بیماران کرونایی مجبور به جابه‌جایی بیمارستانی می‌شدیم. اگر یک دوم تخت‌های آی سی یو یا یک سوم تخت‌های بیمارستانی فعلی نبود، فاجعه بزرگی رخ می‌داد. این اتفاق در برخی کشور‌های اروپایی رخ داده است.
 
افزایش پزشک در شبکه روستایی

حریرچی افزود: گسترش تخت‌های بیمارستانی در مناطق محروم نیز مؤثر بود. گسترش خدمات بهداشتی و نیرو‌های بهداشتی بسیار کمک‌کننده بود. یکی از مناطق گسترش کرونا، حاشیه شهر‌ها محسوب می‌شود. پایگاه‌های سلامت و نیرو‌های بهداشت در حاشیه شهر‌ها بیشتر شد. در ابتدای طرح تحول سلامت حدود ۴ هزار و ۶۰۰ پزشک در شبکه روستایی داشتیم که بعد از اجرای طرح تحول به نزدیک ۶ هزار و ۸۰۰ نفر رسید.

معاون کل وزارت بهداشت گفت: ترمیم امکانات رادیولوژی و سی تی اسکن در بیمارستان‌های دولتی و کاهش پرداختی از جیب مردم به خصوص در بیمارستان‌ها نیز از اهمیت به سزایی برخوردار بود؛ ضمن اینکه یکی از اثر‌های طرح تحول سلامت، بیمه شدن افراد بود. به دلیل زیرساخت‌های طرح تحول سلامت، از مردم حمایت مالی خوبی شد، هرچند در برخی خدمات سرپایی و دارو‌ها به مردم فشار‌هایی در بیماری کرونا وارد شده است.

ادای نذر خون و اهدای پلاسما
 
حریرچی در ادامه با بیان اینکه امسال در ماه محرم یکی از موضوع‌های مهم، نذر خون است، گفت: از کسانی که به ویروس کرونا مبتلا شده و بهبود یافته‌اند درخواست می‌کنیم که پلاسما اهدا کنند. برآورد ما این بود که حداقل ۱۰ درصد از این بهبودیافتگان پلاسما اهدا کنند اما تاکنون فقط دو درصد از این افراد اهدای پلاسما انجام دادند.
 
معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه تعداد شهدای سلامت تا امروز ۱۶۴ نفر اعلام شده است، گفت: شهدای سلامت حق بزرگی بر گردن مردم دارند. زمانی که حتی خانواده‌های بیماران به دلیل احتمال انتقال نمی‌توانستند از بیمار مراقبت کنند، این افراد فداکاری کردند و خودشان را معرض ابتلا به کرونا قرار دادند. روز گذشته متوجه شدیم که دختر هشت ساله دو نفر از اعضای هیئت علمی که متخصص قلب و متخصص زنان بودند، به ویروس کرونا مبتلا شده و فوت کرده است.

وی افزود: پزشکان و پرستاران و کادر بهداشت و درمان با فداکاری کار می‌کنند و وظیفه ما این است که خدمات مناسبی به خانواده شهدای سلامت ارائه دهیم. اگر کوتاهی انجام شده به این دلیل است که در جبهه‌های مختلفی می‌جنگیم. گاهی پیش می‌آید که فردی در یک استان مشغول به کار بوده و در جایی شهید می‌شود و خانواده او در یک استان دیگر هستند. این مشکلات برطرف خواهد شد.
 
حریرچی گفت: در جلسه ستاد ملی مقابله با کرونا موضوع برگزاری مراسم محرم مطرح شد. مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا تغییر پیدا نکرده است. مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ممنوع بودن برگزاری مراسم در محل‌های سربسته است. اقداماتی همچون حضور مداحان در فضای باز و مدارس نشان دهنده این همراهی است. مقام معظم رهبری نیز روز گذشته در این زمینه تشکر و تأکید فرمودند که پروتکل‌های بهداشتی رعایت شود.

وی همچنین در رابطه با میزان ابتلای کادر درمان به این بیماری گفت: ایران کشور بسیار بزرگی است و هفدهمین جمعیت جهان را دارد. بعد از چین، اولین کشور بزرگی بودیم که به طور وسیع درگیر ویروس کرونا شدیم. در نتیجه بسیاری از اتفاقات ابتدا در کشور ما رخ داد و سپس در کشور‌های دیگر بروز پیدا کرد.

وی افزود: از لحاظ تعداد به میلیون نفر جمعیت، چه در ابتلای جمعیت عادی و چه در کادر پزشکی و پرستاری وضعیت متفاوتی داریم. از نظر ابتلای خالص تعداد ابتلا نسبت به سایر کشور‌ها قابل توجه است. البته روش اعلام آمار‌ها متفاوت است و اکثر موارد ابتلا در کسانی است که در بخش‌های غیر کرونا مشغول به کار هستند و خدمت‌رسانی می‌کنند. تعدادی از کادر درمان از خانواده خود مبتلا می‌شوند. تعدادی از ابتلا‌ها در بخش‌های کرونا، تعدادی در بخش‌های غیرکرونا و تعدادی از جامعه اتفاق می‌افتد.

 

انتهای پیام
captcha