
به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری تشریح سه رویداد ملی بنیاد برکت در سال ۹۹ با حضور امیرحسین مدنی، مدیر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام و جمعی از معاونان بنیاد امروز سهشنبه، ۱۱ شهریورماه برگزار شد.
امیرحسین مدنی، مدیر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، در این نشست با بیان اینکه بیش از ۱۳ سال از فعالیتها و اقدامات بنیاد برکت میگذرد، اظهار کرد: این بنیاد ایجاد شد تا از محل درآمدهای ستاد اجرایی فرمان امام فعالیتهایی را برای رفع محرومیت و اشتغالزایی در مناطق محروم انجام دهد؛ امروز مجموعه بنیاد احسان و مجموعه دانشبنیان برکت نیز به آن اضافه شده است.
وی با بیان اینکه بنای تأسیس بنیاد برکت، دستور مقام معظم رهبری خطاب به رئیس ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، بود که فرمودند: «در ذهنم حل مشکلات محرومین بوده است. مثلاً مشکلات هزار روستا را کاملاً حل کنید. چهقدر خوب است هزار نقطه آباد شود یا هزار مدرسه در کشور ساخته شود، این دستگاه را برای این کار آماده کنید»، گفت: بنیاد برکت در راستای همین رهنمود، در ۲۰ آذرماه سال ۱۳۸۶ از سوی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) تأسیس شد تا به عنوان مجموعهای برای محرومیتزدایی، توانمندسازی اقتصادی و اجتماعی و انجام امور عامالمنفعه، فعالیت کند. این نهاد با تفأل بر قرآن کریم، «برکت» نامیده شد تا از همان ابتدا پیامآور برکت و توسعه در مناطق محروم و کمتر توسعهیافته کشور باشد.
مدیر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام تصریح کرد: در آن سالها برای محرومیتزدایی مناطق محروم، هزار مدرسه ایجاد کردیم و امروز بعد از ۱۳ سال در حوزههای عمرانی و زیربنایی قرارداد هزار و 900 مدرسه را منعقد کردهایم و هزار و 250 مورد از این تعداد را نیز افتتاح کردهایم. ۲۵۰ مدرسه دیگر نیز تا پایان سال جاری اضافه میکنیم. همچنین بیش از هزار و 500 مرکز فرهنگی را احداث و برای هزار روستا آب شرب تأمین کردیم که همه اینها در مناطق محروم بوده است. همچنین ۲۴۰ مرکز جامع سلامت را افتتاح کردیم و ۱۲ بیمارستان با دو هزار تختخواب را افتتاح کردیم. در این مسیر ۴۷ هزار قرارداد مسکن محرومین را منعقد کردیم که ۱۸ هزار مورد آن را تحویل دادهایم و همچنین ساخت کتابخانه و نهادهای فرهنگی را نیز در برنامه داشتهایم.
مدنی با تأکید بر اینکه کار اصلی که برای فعالیتهای بنیاد برکت تعریف شده اشتغالزایی است، گفت: در این حوزه تاکنون به ۳۶۰ شرکت خصوصی ورود کردیم و با حمایت از آنها سرمایهگذاری کردیم. بنا را هم بر این گذاشتهایم که بعد از سه تا پنج سال سهام کل شرکتهایی که در آنها سرمایهگذاری کردهایم هم به بخش خصوصی واگذار کنیم.
وی ادامه داد: در مقاطع بعدی به این نتیجه رسیدیم که وضعیت تولید ما در حوزه روستایی آنهم در تمامی حوزهها ضعیف است و باید حمایتها را نیز در این عرصه داشته باشیم. امروز روستاهای ما متأسفانه مایحتاج خودشان را نیز نمیتوانند تأمین کنند و بر همین اساس این موضوع برای ما اهمیت داشت تا بحث اشتغال را هم در روستاهای محروم کشور داشته باشیم، لذا برنامهریزی در این عرصه را از چهار سال قبل آغاز و در حوزه طرحهای خرد و خانگی ورود کردیم. تقریباً دو سال نسبت به اشتغالهای خانگی طرحها و برنامههایی را داشتیم تا به ۱۰۰ هزار طرح تا پایان امسال رسیدیم.
مدیر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، با بیان اینکه در حال حاضر ۵۶ هزار طرح از این تعداد محقق شده است، گفت: تمامی اشتغالهای ایجاد شده با شماره ملی و مشخصات افراد ثبت شده است و تمامی اسناد ایجاد این اشتغالها وجود دارد. در آمار سال گذشته نزدیک به ۱۶ هزار تن گوشت قرمز از همین طرحهای خانگی داشتیم.
مدنی با بیان اینکه آبزیپروری از حوزههای بسیار مهمی است که در کشور ما بدان توجه نشده است، گفت: این در حالی است که کشور ما یکی از بیشترین ظرفیتهای دنیا را در این حوزه دارد، اما نصف نرم جهانی از آن استفاده میکنیم؛ لذا به دو شکل در این حوزه سرمایهگذاری کردهایم و قصدمان این است که به هیچ عنوان به تنهایی ورود نکنیم و حتماً بخش خصوصی و مردمی نیز در فعالیتهای ما باشد؛ لذا برنامهریزی کردهایم که از طریق مشاغل خانگی پنج هزار تن مواد پروتئینی این حوزه و همچنین پنج هزار تن نیز از طریق بنگاهها تأمین کنیم.
وی ادامه داد: بر همین اساس در رویداد دریای برکت بهدنبال همین موضوع هستیم تا چرخه و زنجیره مشارکتهای مردمی و اشتغال این عرصه ایجاد شود؛ لذا یکی از بحثهای ما ورود در حوزه امنیت غذایی و تولید پروتئین در حوزه آبزیان و تأمین ده هزار تن مواد پروتئینی این حوزه است.
مدیر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) افزود: نکته بعدی حوزه حمایت از منسوجات و پوشاک در حوزه روستایی است. در حوزه پوشاک آمار عجیبی در کشور داریم. به طور کلی هر خانوار در سال یک میلیون و ۲۵۰ هزارتومان مصرف پوشاک دارد که در بخش روستایی تقریباً نصف آن است. این در حالی است که یک سوم پوشاک مصرفی در کشورمان وارداتی و قاچاق است؛ لذا با توجه به اینکه یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه اشتغال بوده است، هدفگذاری کردیم تا در بنیاد برکت از راه طرحهای خرد و حمایت از بنگاههای خرد ۵۰۰ هزار دست لباس تولید کنیم. البته ما هم در بنیاد برکت در خصوص بازار و محتواهای این عرصه از جمله حوزه پارچه و بخش دوخت آن، نیازمند حمایت مردم هستیم و آن را پیگیری میکنیم.
مدنی تصریح کرد: دغدغه مقام معظم رهبری در حوزه آبزیان و پوشاک بود که ما با ایدههایی که امسال اجرایی میکنیم اقدامات خوبی در این خصوص انجام خواهیم داد. سامانهای را طراحی کردهایم که مردم میتوانند ایدههای خود را در آن ثبت و ما آنها را بررسی و از بهترین طرحها حمایت خواهیم کرد. اگر بتوانیم ظرفیتهای کشور را در این عرصه با هم یکی کنیم میتوانیم در بخش پوشاک موفقیتهای بزرگی را شاهد باشیم؛ اما در این حوزه دستمان از ایده خالی است. یک بخش بزرگ این صنعت تولید محتواست و در این عرصه متأسفانه مشکلات بسیاری وجود دارد.
وی بیان کرد: در حوزه کولبری که یکی از نقاط سیاه در کشور است، یک عده به ناچار این کار را انجام میدهند. این افراد مشکل معیشتی دارند و با حداقل درآمد حاضرند کولبری کنند تا سلامتشان حفظ شود و در کنار خانواده خود باشند. برهمین اساس استقبال بسیار خوبی از طرح بنیاد برکت در سه استان کرمانشاه، آذربایجان غربی و کردستان شد. متأسفانه توان استفاده از ظرفیت مرزهای کشور را هم نداریم. ما در این حوزهها دستمان خالی است و نیازمند یک سری سیاستهای کلی هستیم. البته اینجا هم نیاز داریم که مردم کمک به ما کنند.
مدیر بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، در ادامه گفت: لذا یکی از رویدادهایی که در این عرصه دنبال میشود طرح «کاک برکت» است. در «کاک برکت» سه هزار و ۵۰۰ طرح در مناطق مرزی برای اشتغالزایی کولبران را دنبال میکنیم که در این صورت ۱۰ هزار کولبر را پوشش داده و آنها صاحب شغل و درآمد میشوند.
مدنی تصریح کرد: البته فعالیت و منابع ما محدود است و قطعاً عدد چشمگیری نیست که بتواند مشکلات کلی این عرصهها را حل کند، اما زمانی میتوان این مشکلات را حل کرد که مردم هم در این عرصهها مشارکت کنند. اینگونه ضریب فعالیتها بیشتر خواهد شد و شاهد فعالیتهای بزرگتری خواهیم بود.
در ادامه این نشست جوهری، معاون مشارکتهای مردمی بنیاد برکت، گفت: بنیاد برکت، مأموریت ایجاد اقتصاد و توانمندسازی اقتصادی را در کل کشور بهویژه در مناطق محروم و برای محرومان دارد. برای اینکه بتواند این اهداف را به درستی انجام دهد در سال جاری سعی کرده است مشارکت مردم را در تمام عرصهها جذب کند.
وی افزود: بنیاد برکت امسال برنامهریزی کرده است در سه رویداد با عنوان کاک برکت برای ایجاد اشتغال برای کولبران در سه استان کردستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی ورود کند. رویداد بعدی «چرخ برکت» در حوزه پوشاک است و رویداد سوم دریای برکت است که در حوزه آبزیان است؛ البته همانطور که ما مرز آبی بسیاری در کشور داریم، باید از ظرفیت آن در جهت محرومیتزایی استفاده کنیم. در این مسیر به دنبال جذب ۱۲۰ میلیارد تومان و ایجاد ۱۶ هزار شغل مستقیم و غیر مستقیم با این طرحها هستیم.
انتهای پیام