کد خبر: 3921033
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۱
در قالب امضای تفاهم‌نامه؛

همکاری جهاددانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم توسعه می‌یابد

همکاری‌های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، کارآفرینی، اشتغال، فناورانه و مشاوره‌ای بین جهاددانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم توسعه می‌یابد.

توسعه همکاری جهاددانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم

به گزارش ایکنا، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک میان جهاددانشگاهی و سازمان منطقه آزاد قشم امروز شنبه ۱۵ شهریورماه با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و حمیدرضا مؤمنی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در ساختمان مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد. موضوع تفاهم‌نامه امضا شده همکاری‌های فرهنگی، پژوهشی، آموزشی، کارآفرینی، اشتغال، فناورانه، مشاوره‌ای، بین دو مجموعه است.

رئیس جهاددانشگاهی در این مراسم با تأکید بر اینکه منطقه آزاد قشم دارای مزیت‌ها و توانمندی‌های بسیاری است، اظهار کرد: جهاددانشگاهی در حوزه‌های متعددی از جمله پژوهش و فناوری، پزشکی، فنی مهندسی، آموزشی، فرهنگی، علوم اجتماعی و انسانی و کشاورزی دارای دستاورد‌های فناورانه بی شماری است که این دستاورد‌ها در جهت تأمین نیاز‌های ملی و منطقه‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد.

طیبی با بیان اینکه جهاددانشگاهی در حوزه آموزش دستاورد‌های خوبی داشته است، ادامه داد: در این حوزه دارای دو دانشگاه؛ علم و فرهنگ در تهران و علم و هنر در یزد هستیم. همچنین شش مؤسسه آموزش عالی و سه مرکز علمی -کاربردی ذیل این نهاد فعالیت می‌کند که همه این مراکز و مؤسسات می‌توانند در خدمت توسعه سازمان منطقه آزاد قشم باشند و حتی می‌توانند در سطوح بین‌المللی نقش‌آفرینی کنند.

وی اضافه کرد: در حوزه فرهنگی نیز جهاددانشگاهی توانمندی‌های خوبی دارد؛ ذیل این حوزه دارای سه خبرگزاری تخصصی؛ دانشجویان ایران(ایسنا)، بین‌المللی قرآن(ایکنا) و علم و فناوری(سیناپرس) هستیم. همچنین جهاددانشگاهی دارای امکانات خوبی در حوزه انتشارات است و یا در حوزه اشتغال فعالیت‌های ارزنده‌ای از سوی این مجموعه به سرانجام رسیده و اجرای طرح‌هایی مانند اشتغال زنان سرپرست خانوار در ۳۱ استان کشور از جمله این فعالیت‌هاست. در زمینه اشتغال بر این باور هستیم که این پتانسیل در کشور وجود دارد که بر روی توانمندی‌های داخلی تمرکز کنیم و بتوانیم به بازار‌های منطقه‌ای ورود و به تولید ملی کمک کنیم.

‌علاقه‌مند به ایفای نقش در منطقه آزاد قشم هستیم


طیبی همچنین با تأکید بر اینکه علاقه‌مند هستیم نقش مؤثری در برنامه‌های توسعه‌ای منطقه آزاد قشم ایفا کنیم، گفت: در بحث گیاهان دارویی توانمندی جهاددانشگاهی مطلوب است و اولین پژوهشکده گیاهان دارویی به همت جهاددانشگاهی راه‌اندازی شد. همچنین در موضوع پرورش ماهی و ساخت تور‌های صنعتی، اقدامات خوبی انجام شده و پروژه‌هایی در دست اجراست. در حوزه گردشگری نیز، نخستین دانشکده گردشگری به همت جهاددانشگاهی دایر شد و ورود علمی و تحقیقاتی به این بخش داشته است.

در ادامه حمیدرضا مؤمنی، مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم،در سخنانی با بیان اینکه مأموریت‌های مناطق آزاد در برنامه‌های مختلف از جمله برنامه ششم مشخص است، اظهار کرد: استفاده از سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی، انتقال فناوری، پیگیری اشتغال در منطقه و در سطح ملی، توجه به تولید صنعتی با رویکرد صادرات، توسعه منطقه‌ای از جهات مختلف و مطرح شدن به عنوان الگویی موفق در کشور از جمله مأموریت‌هایی است که در بند ۱۱ این برنامه برای مناطق آزاد در کشور تبیین شده است.

وی ادامه داد: یکی از مشکلات ما در مسیر توسعه مناطق آزاد، نبود سند بالادستی به عنوان چشم‌انداز در این مناطق است و همچنان این سند وجود ندارد، البته در بخش‌های مختلف و با کمک مجموعه‌ای از مشاوران تلاش داریم تا پایان دولت فعلی یک سند چشم‌انداز برای مناطق آزاد تدوین شود. ناگفته نماند شرایط عمومی کشور نیز یکی از دلایلی بوده که به عدم تدوین سند چشم‌انداز دامن زده است.

به گفته مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم؛ به استناد وضعیت اقتصادی قشم، این منطقه در سه بخش کشاورزی به صورت سنتی، صیادی و تجاری فعالیت دارد که در بخش تجاری اتفاقات خوبی افتاده و بیش از ۱۲ هزار مغازه در زمینه‌های مختلف مشغول فعالیت در منطقه هستند که البته فعالیت این بخش تخصص و توانمندی خاصی نمی‌خواهد.

مؤمنی معتقد است در حوزه تجاری بزرگ شده‌ایم، اما عاقل نیستیم و افزود: آن چیزی که اهمیت دارد این است که نمی‌توانیم فقط در یک بخش فعالیت کنیم، معتقدیم در قشم باید بر اساس قابلیت‌ها و توانمندی‌های منطقه فعالیت‌ها توسعه پیدا کند، به این معنا که اگر صنعت می‌تواند در قشم پا بگیرد، یا کشاورزی و یا اقتصاد دریامحور، این امکان وجود داشته باشد، اگر چه هیچ‌کجا در کشور استفاده لازم از دریا نمی‌شود. میزان از طرفی در حوزه کشاورزی، منابع آبی موجود است، اما با آن دمای منطقه جغرافیایی در فضای باز نمی‌توان کشاورزی کرد و لذا همکاری‌ها و سرمایه‌گذاری‌هایی صورت پذیرفته که به سمت کشت گلخانه‌ای برویم. در حوزه گردشگری نیز در پنج سال و نیم گذشته وضعیت این بخش سه برابر بهبود پیدا کرده و از سه هزار ظرفیت تخت در سال‌های قبل‌تر به میزان ۹ هزار ظرفیت تخت در هتل‌ها و مجموعه‌ها رسیده‌ایم که اگر کرونا هم نبود بیش از یک هزار و ۸۰۰ تخت دیگر اضافه می‌شد. در سال به طور میانگین سه و نیم میلیون سفر به منطقه قشم انجام می‌شود.

‌مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم، با بیان اینکه قشم متفاوت با کیش است و شرایط خاصی دارد و مقایسه این دو صحیح نیست، گفت: قشم دارای ۷۶ روستاست که اغلب مهاجرت معکوس دارند با این حال، نرخ بیکاری در منطقه ۴.۶ است و حتی این امکان را داریم که به استان‌ها و مناطق اطراف هم کمک کنیم.

ایرانی کوچک با تمام فرهنگ‌ها و خرده فرهنگ‌ها


وی با تأکید بر اینکه بحث امنیت غذایی را در منطقه پیگیری می‌کنیم، گفت: اگر پشتوانه علمی نباشد و چالش‌ها و مزیت‌ها و فرصت‌ها دیده و رصد نشود نمی‌توانیم به عنوان مدیران مناطق آزاد مسئولیت‌ها و وظایف را به خوبی انجام دهیم و این منطقه به عنوان الگو مطرح شود. باید بپذیریم توسعه در منطقه قشم از جوامع محلی می‌گذرد اگر این جوامع در نظر گرفته نشوند این توسعه امکان‌پذیر نخواهد بود. ۷۰ درصد جمعیت این منطقه اهل سنت است و به نمایندگانی از تمام جوامع محلی شاغل و کاسب فعالیت دارند. در واقع قشم ایران کوچکی است که تمام فرهنگ‌ها و خرده‌فرهنگ‌ها در آن وجود دارد.

مؤمنی تصریح: برنامه‌ریزی برای قشم ساده نیست، اما امکان‌پذیر است و الزامات خاص خود را دارد. خوب است جهاددانشگاهی در حوزه‌ها و بخش‌های مختلفی از جمله اجتماعی، فرهنگی و حتی سیاسی به ما کمک کند.
 

 گزارش تصویری مراسم امضای تفاهم‌نامه 


 
مفاد تفاهم‌نامه امضا شده مابین رئیس جهاددانشگاهی و مدیرعامل سازمان منطقه آزاد قشم در حوزه‌های مختلف پژوهش، فناوری و خدمات تخصصی، فرهنگی، آموزش، اشتغال و کارآفرینی به شرح زیر است:
 
حوزه پژوهش، فناوری و خدمات تخصصی
 
1. شناسایی توانمندی‌ها و ایجاد زمینه‌های همکاری مطلوب میان سازمان و جهاد.
2. ارائه مشاوره‌های تخصصی در اجرای پژوهش‌ها و پروژه‌های علمی، پژوهشی و فناوری در حوزه‌های علوم انسانی و اجتماعی، فنی و مهندسی، محیط زیست، پزشکی، هنر و معماری به سازمان.
3. همکاری در انجام امور مطالعاتی و امکان‌سنجی مورد نیاز سازمان.
4. همکاری در تعریف و اجرای پروژه‌های تحقیقاتی مورد نیاز سازمان.
5. همکاری در برگزاری همایش‌های علمی مرتبط در جزیره قشم.
6. همکاری و مشاوره در راه‌اندازی مراکز فنی و خدمات تخصصی مورد نیاز در جزیره قشم.
7. تأسیس و استقرار مرکز بانک خون بندناف رویان در منطقه آزاد قشم.
 
حوزه فرهنگی
 
1. مشاوره و اجرای پروژه‌های افکار‌سنجی مورد نیاز سازمان.
2. راه‌اندازی دفتر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه خلیج‌فارس در منطقه آزاد قشم.
3. همکاری و مشارکت در برگزاری کرسی‌های آزاد‌اندیشی.
4. همکاری و مشارکت در فعالیت‌های سراسری نوآورانه در ارائه قالب‌های جدیدی علمی و فرهنگی.
5. همکاری و مشارکت در برگزاری همایش‌ها، سمینارها، کنفرانس‌ها، جشنواره‌ها، کارگاه‌ها و نشست‌های علمی – فرهنگی و نمایشگاه‌ها.
6. مشارکت در تألیف و انتشار کتاب در زمینه‌های علمی، فرهنگی و هنری.
7. همکاری در حوزه‌هایی از جمله اطلاع‌رسانی، کتاب و کتاب‌خوانی، ادبیات، اقوام و ادیان، مناظره‌های دانشجویی، میراث فرهنگی، سبک زندگی، محیط زیست، محرومیت‌زدایی، تقویت همبستگی و انسجام ملی، دستاوردهای انقلاب اسلامی
حوزه آموزش، اشتغال و کارآفرینی.
1. همکاری در زمینه تعیین اولویت‌های آموزشی با موارد مورد نیاز سازمان.
2. در اولویت قرار دادن سفارش انجام آموزش‌های مورد نیاز از سوی سازمان و انجام آن توسط جهاددانشگاهی.
3. همکاری و مشاوره در برگزاری کارگاه‌ها و دوره‌های آموزشی تخصصی کوتاه‌مدت مورد نیاز و درخواستی سازمان.
4. اجرای نظام‌مند آموزش‌های مورد نیاز و انجام مشاوره‌های لازم به کارکنان.
5. اجرای نظام جامع آموزش و پایش نیروی کار در جزیره قشم.
6. همکاری و مشاوره در برگزاری مجموعه رویدادهای کارآفرینی در جزیره قشم.
7. همکاری و مشاوره در برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی در حوزه اشتغال و کارآفرینی در جزیره قشم.
8. همکاری و مشاوره در راه‌اندازی مرکز آموزش‌های تخصصی و مهارتی پیشرفته.
9. همکاری و مشاوره در راه‌اندازی مرکز تخصصی و مهارتی آموزش گردشگری.
10. همکاری و مشاوره در راه‌اندازی شتاب‌دهنده در حوزه گردشگری و شهر هوشمند.
11. همکاری و مشاوره در راه‌اندازی مراکز نوآوری و شکوفایی در جزیره قشم.
12. همکاری و مشاوره در آموزش نیروهای تخصصی مورد نیاز منطقه.
13.نیازسنجی رشت‌های دانشگاهی مورد نیاز دانشگاه‌های قشم متناسب با اهداف و مأموریت‌های سازمان.
14. همکاری در اجرای آموزش‌های منتهی به اشتغال و کارآفرینی.
15. همکاری در اجرای طرح مشاغل خرد، کوچک و خانگی.
16. همکاری در اجرای توانمندسازی اقتصادی زنان سرپرست خانوار.
17. همکاری در راه‌اندازی شرکت‌های دانش‌بنیان اقتصادی و کمک در جذب نخبگان علمی و اقتصادی
.
انتهای پیام
captcha