کد خبر: 3921598
تاریخ انتشار : ۱۸ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۴
در قالب تفاهم‌نامه محقق می‌شود؛

توسعه همکاری‌های جهاددانشگاهی و دانشگاه فرهنگیان

همکاری‌های مشترک جهاددانشگاهی و دانشگاه فرهنگیان در حوزه‌های آموزشی، پژوهشی و فرهنگی توسعه می‌یابد.

توسعه همکاری جهاددانشگاهی و دانشگاه فرهنگیانبه گزارش خبرنگار ایکنا، مراسم امضای تفاهم‌نامه همکاری مشترک مابین جهاددانشگاهی و دانشگاه فرهنگیان امروز سه‌شنبه، ۱۸ شهریورماه، با حضور سیدحمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و حسین خنیفر، رئیس دانشگاه فرهنگیان، در محل ساختمان مرکزی جهاددانشگاهی برگزار شد.

رئیس جهاددانشگاهی در این نشست اظهار کرد: دانشگاه از عوامل اصلی پیشرفت و توسعه فناورانه است و وظیفه تربیت انسان توانمند و تولید علم را برعهده دارد. جهاددانشگاهی نگاهی کاربردی به علم برای حل مشکلات جامعه دارد و لذا در کنار دانشگاه برای هموار کردن راه توسعه و پیشرفت کشور در حوزه‌های علمی، فرهنگی، سیاسی، اجتماعی و ... گام برمی‌دارد.

طیبی ادامه داد: کشور ما در مسیر توسعه قرار دارد، اما به علت تحریم‌ها با مشکلات زیادی مواجه است، اگرچه ۹۰ درصد این مشکلات در داخل قابل حل است و مجموعه‌های مؤثر باید هم‌افزا باشند. با مجموعه توانمندی‌های جهاددانشگاهی در حوزه معاونت پژوهش و فناوری و دارا بودن پژوهشگاه علوم انسانی و سایر گروه‌های پژوهشی و یا با مجموعه امکانات جهاددانشگاهی در حوزه فرهنگی و دارا بودن رسانه‌های تخصصی و سازمان انتشارات و مرکز افکارسنجی و یا در حوزه آموزش و توسعه آموزش‌های کوتاه‌مدت با نگاه کاربردی می‌توان مسائل را قابل حل تصور کرد.

وی افزود: با توجه به امکانات خوب در اختیار دانشگاه، گمان ما این است که می‌توانیم با کمک دانشگاه به بسیاری از مشکلات فائق آییم. امیدواریم این همکاری نتایج مؤثر و مثبتی داشته باشد. شایسته‌ترین افراد باید نقش معلمی را در کشور ما ایفا کنند، به ویژه در دوره‌های پیش‌دبستانی و دبستان، چراکه در این دوره شخصیت فرد شکل می‌گیرد. وظیفه ماست که به دانشگاه فرهنگیان که مسئولیت تربیت نیرو را برعهده دارد، کمک کنیم.

در ادامه رئیس دانشگاه فرهنگیان نیز اظهار کرد: بزرگترین دانشگاه دولتی تمام‌وقت ایران دانشگاه فرهنگیان است و از مرز ۱۶۰ هزار دانشجو نیز گذشته‌ایم. امسال هفت هزار ورودی به دانشگاه داشته‌ایم و پیش‌بینی ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار نیروی معلم بازنشسته در آموزش و پرورش داریم که تا سال ۱۴۰۱ باید این کمبود نیرو جبران شود.

خنیفر ادامه داد: برای توسعه فعالیتی و توانمند کردن نیروها با نهادها و سازمان‌های مختلفی از جمله سازمان فنی و حرفه‌ای تفاهم‌نامه امضا کردیم. هر دانشجوی دانشگاه فرهنگیان باید با یادگیری یک مهارت از دانشگاه خارج شود. با عنایت به رصد تجارب ارزشمند جهاددانشگاهی شاهد اتفاق ارزشمندی بین دو مجموعه خواهیم بود.

وی با تأکید بر اینکه مقام معظم رهبری به این دانشگاه نظر دارند، افزود: دانشگاه مختصات و ویژگی‌های خاصی دارد و ورودی‌های این دانشگاه قطعاً استخدام می‌شوند و پسران ورودی به این دانشگاه از سربازی معاف هستند.

پورعابدی، معاون پژوهشی جهاددانشگاهی، نیز گفت: امیدواریم با توجه به تجربیات گذشته و مأموریت‌های جدید دانشگاه بتوانیم در همه ابعادی که جهاددانشگاهی و دانشگاه توانمندی دارند، همکاری گسترده و پایداری داشته باشیم. آموزش و پرورش نهادی قابل احترام است و نتیجه همکاری‌ ما در جامعه اثرگذار خواهد بود.

 

مفاد تفاهم‌نامه مشترک بین جهاددانشگاهی و دانشگاه فرهنگیان

 

بنابر گزارش ایکنا، مفاد تفاهم‌نامه مشترک بین جهاددانشگاهی و دانشگاه فرهنگیان به شرح زیر است:

1ـ بهره‌گیری از تجارب، ظرفیت‌ها و امکانات متقابل علمی، آموزشی، پژوهشی با رعایت مقررات مربوطه.
2 ـ همکاری در استفاده از امکانات آموزشی طرفین(فضای فیزیکی، امکانات نرم‌افزاری و سخت‌افزاری و ...) برای برگزاری دوره‌های آموزشی مشترک و غیرمشترک در بستر دولت الکترونیک و به‌کارگیری شیوه‌های نوین آموزشی با رعایت مقررات مربوط.
3 ـ همکاری در اطلاع‌رسانی و ارسال آخرین شماره هر عنوان نشریات علمی و پژوهشی.
4 ـ همکاری در برگزاری دوره‌های رسمی آموزش‌های علمی - کاربردی مطابق ضوابط و مقررات آموزش عالی کشور و اردوها و بازدید از موزه‌ها، کارگا‌ه‌ها، سمینارها، جشنواره‌ها، نمایشگاه‌ها و همایش‌های مشترک در زمینه‌های علمی، فرهنگی و آموزشی برای دانشجویان و اساتید دانشگاهی از حوزه‌های مرتبط.
5 ـ همکاری مشترک در راستای تولید فیلم و چاپ منابع علمی، آموزشی و فرهنگی در قالب(کاتالوگ، بروشور، لوح فشرده، فیلم‌های مستند) برای تمامی گروه‌های هدف با تهیه و تولید بسته‌های آموزشی مختص دانشجو معلمان و کارکنان دانشگاه با رعایت مقررات مربوط.
6 ـ همکاری در راه‌اندازی، توسعه و تجهیز کانون‌های علوم و فناوری در دانشگاه با رعایت مقررات مربوط.
7 ـ همکاری در راستای حفظ و نگهداری میراث علمی و تاریخی کشور و ترویج تفکر علمی در میان دانشجو معلمان.
8 ـ همکاری در تجهیزات فضای دفاتر معاونت‌ها و سایر مکان‌های عمومی دانشگاه به مصنوعات و ویترین‌های علوم و فناوری.
9 ـ همکاری و ایجاد دسترسی تمام متن به پایگاه‌های علمی کتب و مقالات خارجی قابل دسترس طرفین.
10 ـ همکاری دوجانبه به منظور تعیین نیازمندی‌های پژوهشی و آموزشی در توسعه و به‌کارگیری فناوری‌های نوین.
11 ـ همکاری و اجرای تحقیقات و فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک.

انتهای پیام
captcha