کد خبر: 3921839
تاریخ انتشار : ۱۹ شهريور ۱۳۹۹ - ۰۹:۵۰

کرونا کسب و کارهای سنتی را به سمت تجارت الکترونیک سوق داد

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با تاکید بر لزوم نهادینه شدن فرهنگ کار و تلاش در جامعه، گفت: با پیشرفت تکنولوژی، صنایع نوین جایگزین صنایع کهنه و ناکارآمد می‌شود که در شرایط کرونا هم مصداق آن‌را دیدیم و کسب و کارهای سنتی به سمت تجارت الکترونیک رفتند.

فرهنگ کار و تلاش در جامعه نهادینه شودبه گزارش ایکنا از لرستان، علی اوسط‌هاشمی، رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، سه‌شنبه، هجدهم شهریورماه، در دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان، گفت: لازم است که فرهنگ کار، تلاش و جدیت در کسب موقعیت البته نه با نگاه پشت میزنشینی در جامعه نهادینه شود.

وی با بیان این‌که بیکاری را به‌عنوان دغدغه اصلی جامعه می‌توان از طریق مهارت درمان کرد،  یعنی باید به توانایی‌ها توجه شود نه اینکه صرفاً مدرک و عنوان، ملاک باشد، اضافه کرد: 90 درصد داشته‌های ما مربوط به بعد از انقلاب است و در حال حاضر بالغ‌بر 600 مرکز ثابت و پنج هزار و 400  کارگاه به آموزش در رشته‌های مختلف در سراسر کشور فعال هستند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور افزود: سهم مهارت در جامعه هنوز متناسب با نیاز ملی نیست و ریل‌گذاری ما هم در جهت دانش و کاهش نرخ بی‌سوادی بوده یعنی امروز با رشته‌های دانشگاهی به‌گونه‌ای برخورد می‌شود که گویا تحصیل در رشته‌هایی غیر از پزشکی و مهندسی کسر شأن است که این نوع نگاه موجب تحقیر مهارت در جامعه شده‌است‌.

وی اضافه کرد: با این نگاه تحقیرآمیز به مهارت نمی‌توان نوید آینده‌ای روشن را داد در حالی‌که اگر بستر برای جذب سرمایه‌گذار فراهم می‌شود که هیچ نیروی بامهارتی بیکار نخواهد ماند.

اوسط‌هاشمی گفت: تفاوت مدرک و مهارت در این است که فرد با مهارت به استعداد و قابلیت خود منطبق با تقاضای بازار رو می‌آورد که چنین فردی می‌تواند به آینده خود خوشبین باشد ضمن این‌که این مهارت هم به فرد قدرت انعطاف می‌دهد و بحران‌هایی مثل کرونا هم نمی‌تواند موقعیت او را متزلزل کند.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور افزود: استان‌هایی که پایه مهارت ضعیف دارند همچنین نرخ بیکاری و مهاجرفرستی بالایی دارند امسال در اولویت کاری ما هستند ضمن توجه به استان‌هایی که پایه کشاورزی و عشایری خوبی هم داشته باشند چون ما تاکنون از این ظرفیت غافل بوده‌ایم.

وی با بیان این‌که امروز جهت‌گیری ما در سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای روی استان‌هایی مانند لرستان، کرمانشاه، کردستان و ایلام است که پایه مهارت تا حدودی ضعیف دارند نرخ سرمایه‌گذاری آن‌ها نسبت به جاهای دیگر کمتر بوده و مهاجر فرصت هستند، تصریح کرد: وجود هفت استان ساحلی در کشور باعث شده که به مهارت دریا، بندر، صیادی و ساحل‌نشینی هم رو آوریم و از آنجایی‌که قطب انرژی جهان هستیم به مهارت در حوزه انرژی هم به شکل جدی فکر می‌کنیم که از مهم‌ترین دست‌آوردهای ما در همین یازده ماه اخیر این بود که بیش‌از 280 استاندارد جدید در حوزه پتروشیمی به شبکه ملی گاز ایران تحویل دادیم.

رئیس سازمان فنی و حرفه‌ای کشور با یادآوری این‌که در سطح کشور پنج هزار و 400 استاندارد را برای همین تعداد حرفه داریم که در چهار خوشه صنعت، فرهنگ و هنر، خدمات و کشاورزی است، گفت: با پیشرفت تکنولوژی، صنایع نوین جایگزین صنایع کهنه و ناکارآمد می‌شود که در شرایط کرونا هم مصداق آن‌را دیدیم و کسب و کارهای سنتی به سمت تجارت الکترونیک رفتند این در حالی‌است که دو هزار استاندارد جدید را هم اضافه کرده‌ایم تا از بازار جدید و مهارت‌های به روز عقب نمانیم.

انتهای پیام
captcha