کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور
کد خبر: 3925461
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - ۱۵:۳۹

کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور

معاون مرکز بهداشت و محیط وزارت بهداشت، گفت: طی دو تا سه هفته اخیر به دلایل مختلف، رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یافته که این موضوع منجر به گسترش بیماری، بستری و مرگ و میر شده است.

تعطیلی 1245 مدرسه / کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشوربه گزارش ایکنا، محسن فرهادی، معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، در نشست خبری ویدویو کنفرانسی این وزارتخانه که امروز پنجم مهرماه برگزار شد، با بیان اینکه بهداشت محیط، راهبرد کلیدی نظام سلامت در مبارزه با همه‌گیر شدن بیماری‌هاست، گفت: نقش این بخش از بهداشت، با شیوع کووید ۱۹ بیشتر آشکار شده است.

وی افزود: وقتی یک بیماری، واکسن و درمان مستقیم ندارد، باید به رعایت پروتکل‌های بهداشتی و پیشگیری و کنترل عوامل محیطی روی بیاوریم. اگر فرد در منزل بماند و ارتباط با جهان بیرون را قطع کند و هیچ کسب و کاری نیز نداشته باشد، قطعاً بیمار نمی‌شود. ولی در هیچ جای دنیا و در کشور ما این امر بدون قرنطینه صد درصدی محقق نمی‌شود. این ویروس در حال گردش در کره زمین است و قرنطینه صد درصدی نیز مقدور نیست و در نتیجه همه افراد باید مسائل بهداشتی را رعایت کنند.

فرهادی با بیان اینکه مراسم تدفین جانباختگان کرونا با نظارت بهداشت محیط انجام می‌شود، گفت: از ابتدای ابتلای افراد به کووید ۱۹، بیماران نیازمند مراقبت‌های بهداشتی هستند و این مراقبت‌ها به صورت ۲۴ ساعته انجام می‌شود. همچنین شرکت در مراسم تدفین از غسل و کفن تا نظارت بر دفن فرد فوت شده نیز از سوی همکاران ما انجام می‌شود و تعداد زیاد ابتلای همکاران بهداشت محیط به ویروس کرونا به علت همین نظارت‌ها اتفاق افتاده است.

فرهادی اظهار کرد: تاکنون بیش از دو میلیون و ۶۰۰ هزار واحد صنفی و صنعتی و کارگاهی از سوی همکاران بهداشت محیط بازرسی شده و حدود ۴۹ هزار واحد که پروتکل‌های بهداشتی را رعایت نمی‌کردند به دستگاه قضایی معرفی و همچنین بیش از ۱۷ هزار واحد به صورت موقت پلمب شده‌اند و تعطیلی واحد‌های صنفی در صورت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا پیش‌بینی شده است. شاید برخی مجازات‌ها به علت عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی بر خلاف میل ما باشد، اما با توجه به روند کاهشی رعایت این موارد، باید مجازات‌هایی اعمال شود.


کاهش رعایت پروتکل‌های بهداشتی


فرهادی یادآور شد: طی دو تا سه هفته اخیر به دلایل مختلف، رعایت پروتکل‌های بهداشتی کاهش یافته که این موضوع منجر به گسترش بیماری و بستری و فوتی‌ها شده است.

فرهادی بیان کرد: حجم عمده‌ای از واحد‌هایی که پلمب شده‌اند، سفره‌خانه‌هایی هستند که مواد دخانی عرضه می‌کردند. این برخورد‌ها ادامه دارد. از طرفی باید میزان تقاضا را کاهش دهیم. یعنی باید متوجه شویم که بیماری کووید ۱۹، تنفسی است و استفاده مشترک از قلیان باعث افزایش صد درصدی انتقال بیماری می‌شود.

معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت گفت: در زمینه رعایت پروتکل‌های بهداشتی، بیشترین میزان مربوط به بخش دولتی است. زیرا بسیاری از اقدامات در بخش دولتی با ابلاغ و دستورالعمل رعایت می‌شود. رعایت پروتکل‌های بهداشتی نزدیک به ۸۰ درصد در دستگاه‌های دولتی و اجرایی اتفاق افتاده است.

فرهادی اظهار کرد: تمامی پسماند‌های تولیدی چه در شهر و چه در روستا در جریان اپیدمی کرونا، مشکوک به عفونی است. با اطمینان بیش از ۹۵ درصد می‌گویم که همه بیمارستان‌های دولتی و خصوصی فعال در کشور، به جز یک یا دو مورد که بیمارستان روانپزشکی هستند، همه پسماند‌های عفونی تولید شده در بیمارستان را به وسیله دستگاه‌های بی‌خطرساز، بی خطر کرده و سپس به شهرداری برای امحا تحویل می‌دهند.

وی ادامه داد: بازیافت دستی و زباله‌گردی کاملاً ممنوع است، اما متأسفانه هنوز این دو مورد وجود دارد. البته این اقدامات در مراکز رسمی شهرداری متوقف شده، ولی به صورت غیررسمی و به خصوص در کلانشهر‌هایی مثل تهران، هنوز پدیده زباله‌گردی مشاهده می‌شود. تاکنون سه یا چهار نامه مکتوب اخطار دهنده به شهرداری تهران و شهرداری‌های متخلف ارسال شده است. از طرف دیگر حجم پسماند محصولات یک بار مصرف نسبت به دوران قبل از کرونا، تا سه برابر افزایش یافته است.

فرهادی بیان کرد: در مورد مدارس و جا‌هایی که آزمون برگزار می‌شود، می‌گوییم که اگر تهویه خوب نیست، حداقل پنجره باز گذاشته شود. با توجه به سرد شدن هوا، دیگر امکان انجام این کار وجود ندارد. در نتیجه توصیه به تأمین تهویه مناسب می‌کنیم. در بسیاری از اماکن می‌توان با گردش هوا این تهویه را تأمین کرد.

وی افزود: با شروع فصل سرما، هر جایی که امکان تهیه تهویه مناسب ندارد، باید از چرخه ارائه خدمت خارج شود. تهویه‌های مناسب و مقرون به صرفه در حال حاضر وجود دارد. به خصوص با سرد شدن هوا، میزان حساسیت این موضوع صد چندان خواهد شد. زیرا تهویه عامل اساسی در گسترش ویروس کرونا محسوب می‌شود.

فرهادی گفت: برخی مدارس زیرساخت‌های خوبی دارند و مدارس بزرگی هستند و می‌توانستند کلاس‌ها را برگزار کنند. برخی جا‌ها در زمینه زیرساخت‌ها مشکل داشتند. تاکنون هزار و ۲۴۵ مدرسه در کشور به طور موقت از حضوری به غیرحضوری تبدیل شده است. موافق تعطیلی مدارس نیستیم، اما از آموزش و پرورش خواستیم که هزار و ۲۴۵ مدرسه در کشور تعطیل شوند تا مشکلات بهداشتی خود را برطرف کنند.

ممنوعیت برگزاری مراسم‌ خبری با حضور خبرنگاران

 
معاون مرکز سلامت و محیط کار وزارت بهداشت، در رابطه با برگزاری مراسم‌ خبری با حضور خبرنگاران اظهار کرد: هرگونه همایش و مجامع و جلسه حضوری براساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا ممنوع است. هرجایی که خبردار شده باشیم که جلسه حضوری است، تعطیل شده یا به صورت مجازی برگزار می‌شود. اگر افراد بر اساس ضرورت مجبور به برگزاری مراسم بودند، تعداد کم و با استفاده از ماسک انجام شده، اما اولویت اصلی برگزاری به صورت مجازی است.

وی در رابطه با مراسم‌ عزاداری در آرامستان‌ها نیز گفت: از ابتدای شیوع کرونا درخواست کردیم که برگزاری مراسم در آرامستان‌ها متوقف شود. اغلب آرامستان‌ها در کشور که شاید حدود ۸۴ درصد آرامستان‌ها باشند، پروتکل‌های بهداشتی را رعایت می‌کنند. یعنی از زمانی که متوفای قطعی یا مشکوک وارد آرامستان شد و از لحظه غسل و کفن، نظارت از سوی کارشناس بهداشت محیط انجام می‌شود. اگر فرد در بیمارستان فوت شده باشد، کارشناس بهداشت محیط مستقر در بیمارستان‌های دولتی و خصوصی داریم و حتی انتقال متوفی نیز مورد نظارت قرار می‌گیرد و در آمبولانس لاک و مهر می‌شود تا در مسیر باز نشود.

فرهادی ادامه داد: مشکلی که در این زمینه وجود دارد، در برگزاری مراسم دفن است. طبیعی است که در این زمینه امکان تجمع از سوی خانواده متوفی وجود دارد و کنترل دشوارتر است. به هر حال کسی که فردی از خانواده را از دست داده، دشوار است که بگوییم تجمع نکنند. به هر حال عمده مشکل ما، عدم رعایت فاصله گذاری در زمان تدفین متوفی است.

وی یادآور شد: البته این‌که فقط بگوییم ممنوع است، مشکلی حل نمی‌شود و رعایت کردن توسط عزاداران، شرط اصلی و اساسی است. همان طور که در طول مراسم تاسوعا و عاشورا شاهد رعایت پروتکل‌های بهداشتی بودیم، امیدواریم در مراسم اربعین نیز این موارد رعایت شود. براساس فرمایش مقام معظم رهبری، باید عزاداری‌ها را از منزل انجام داد. با توجه به شرایط کرونا درخواست ما این است که خود عزاداران بیشتر رعایت کنند.
انتهای پیام
captcha