ارتباط معنادار سالروز اتحاد آلمان با روز درب‌های باز مساجد
کد خبر: 3926982
تاریخ انتشار : ۱۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۱۴

ارتباط معنادار سالروز اتحاد آلمان با روز درب‌های باز مساجد

جامعه مسلمانان ساکن در آلمان، سوم اکتبر را به این دلیل «روز درهای باز مساجد» نام‌گذاری کرده‌اند که می‌خواهند از این طریق ارتباط مسلمانان با اتحاد آلمان و همبستگی آن‌ها با مردمان این جامعه را به نمایش بگذارند.

به گزارش ایکنا؛ به نقل از مرکز اسلامی امام علی(ع) برلین، امروز، سوم اکتبر روز اتحاد آلمان نام گرفته است؛ روزی که دیوار برلین فرو ریخت و آلمان شرقی و غربی یکی شد، این روز، روز درب‌های باز مساجد در کشور ژرمن‌ها نیز هست. پس از خاتمه جنگ جهانی دوم و در سال ۱۹۴۷ چهار کشور اصلی پیروز در جنگ جهانی دوم شامل شوروی، آمریکا، انگلیس و فرانسه اقدام به تقسیم کشور شکست خورده آلمان به چهار بخش مجزا کردند.

با این که تمام شهر برلین در قسمت تحت نفوذ شوروی قرار گرفته بود و ابتدا تصور می‌شد که تمام این شهر از سوی شوروی اداره خواهد شد؛ اما به دلیل اهمیت و ویژگی‌های خاص برلین این اتفاق رخ نداد و قرار شد که این شهر با آنکه در داخل خاک آلمان شرقی قرار گرفته اما میان چهار کشور اصلی پیروز در جنگ تقسیم شود.

در ماه‌های نخست این شهر به وسیله کمیسیونی متشکل از هر چهار کشور اداره شد و ریاست این کمیسیون هر ماه و به صورت چرخشی به عهده یکی از چهار کشور بود. سپس قرار شد قسمت شرقی شهر تحت کنترل نیروهای شوروی باقی بماند و قسمت غربی آن به صورت مشترک از سوی سه دولت آمریکا، انگلیس و فرانسه اداره شود.

در سال ۱۹۴۸ کشورهای آمریکا، انگلیس و فرانسه بخش‌های تحت حاکمیت خود را یکپارچه کردند و جمهوری فدرال آلمان را که به آلمان غربی مشهور شد شکل دادند. به دنبال آن نواحی غربی شهر برلین زیر نظر آلمان غربی قرار گرفت.

در ۷ اکتبر ۱۹۴۹ اتحاد جماهیر شوروی در بخش تحت حاکمیت خود یک دولت کمونیستی روی کار آورد که منجر به شکل گیری جمهوری دموکراتیک آلمان یا آلمان شرقی شد و در نتیجه نواحی شرقی برلین که تحت نفوذ شوروی بود زیر نظر آلمان شرقی قرار گرفت.

با حاکم شدن کمونیست‌ها در آلمان شرقی شرایط اقتصادی و اجتماعی رو به وخامت گرایید و نارضایتی مردم را در پی داشت. این ناراضیان به ویژه در شهر برلین شرقی برای زندگی بهتر، سبک زندگی مردم برلین غربی را در پیش گرفتند. با آغاز جنگ سرد کشمکش‌ها بین شوروی و دولت‌های غربی بالا گرفت و در نهایت مرز بین آلمان شرقی و آلمان غربی بسته شد.

ساخت دیوار برلین به دستور شوروی

از این رو آن‌ها دست به عملی محدودکننده زدند و به دستور «نیکیتا خروشچف»، رهبر اتحاد جماهیر شوروی تمام راه‌های ارتباطی بین برلین شرقی و غربی را مسدود کردند و دیوار برلین را به‌عنوان «دیوار حافظ ضد فاشیست» و با هدف جلوگیری از رفت‌وآمدهای نامطلوب (به تعبیر اروپای شرقی) بنا کردند. بدین ترتیب دیوار برلین ساخته شد.
پس از گذشت مدت سی سال جدایی شرق و غرب آلمان، دیوار برلین درسال ۱۹۸۹فرو می‌ریزد و آلمان مجددا به هم پیوند می‌خورد. هر سال به مناسبت روز سوم اکتبر که روز اتحاد آلمان و روز ملی این کشور است، جشن روز ملی در ایالت‌های مختلف برگزار می‌شود. به همین مناسبت هم روز درب باز مساجد که به صورت نمادین با هدف گفت‌وگو، تفاهم و تعامل بین ادیان ابراهیمی است، برگزار می‌شود. در این روز مساجد شاهد حضور پرمعنای پیروان سایر ادیان الهی هستند.

مراسم امسال «روز درهای باز مساجد» در آلمان، زیر سایه پاندمی کرونا و متفاوت‌تر از سال‌های دیگر برگزار شده است. همه ساله هم‌زمان با سالگرد وحدت مجدد آلمان، انجمن‌های مذهبی و اسلامی در آلمان، روز ملی درهای باز مساجد (TOM) را برگزار می‌کنند.

روز درهای باز مساجد از سال ۱۹۹۷ تاکنون در سراسر آلمان برگزار می‌شود. در این روز حدود یک هزار مسجد هم از انجمن‌ها و جوامع مذهبی مختلف، درهای خود را به روی بیش از ۱۰۰ هزار بازدیدکننده غیرمسلمان در سراسر آلمان باز می‌کنند.

فرصتی برای بحث و گفت‌و‌گو

در این روز، مسلمانان با گشت و گذار در محوطه مساجد و مراکز مذهبی، بازدیدکنندگان را از اسلام و زندگی مسلمانان در آلمان آگاه می‌سازند. روز درهای باز مساجد، باعث شناخت و آشنایی بیشتر مردم با عقاید، مذاهب و گرایش‌های مختلف و در نتیجه غلبه بر تعصب‌های متقابل می‌شود. انتخاب زمان برگزاری این روز همزمان با روز وحدت مجدد آلمان یک انتخاب تصادفی نیست. بلکه جامعه مسلمانان ساکن در آلمان، سوم اکتبر را به این دلیل «روز درهای باز مساجد» نام‌گذاری کرده‌اند که می‌خواهند از این طریق ارتباط مسلمانان با اتحاد آلمان و همبستگی آن‌ها با مردمان این جامعه را به نمایش بگذارند.

شعار امسال این روز ملی، «اعتقاد در زمان‌های استثنایی» است. با این شعار، شورای هماهنگی مسلمانان در آلمان، می‌خواهد به اصول مذهبی در برخورد با بیماری‌های همه‌گیر نگاهی داشته و فعالیت‌های انجمن‌های مذهبی قبل و در جریان بحران کرونا را برای همه آشکار سازد.

انتهای پیام
captcha