کد خبر: 3927208
تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۷

برگزاری برنامه‌های هفته کودک با لحاظ شرایط کرونایی و ایام اربعین

مدیرکل آموزش­‌های شهروندی شهرداری تهران، از برگزاری برنامه­‌های هفته ملی کودک به شکل مجازی خبر داد و گفت: برنامه‌های روزجهانی و هفته ملی کودک را با لحاظ شرایط شیوع کرونا و ایام اربعین حسینی از ۱۲ الی ۱۷ مهرماه به صورت مجازی برگزار می‌کنیم، زیرا برگزاری برنامه‌های میدانی امکان‌پذیر نیست.

به گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی معاونت امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران، مجتبی دانشور، مدیرکل آموزش­‌های شهروندی شهرداری تهران، در تشریح برنامه­‌های هفته ملی کودک اداره‌کل آموزش‌­های شهروندی شهرداری تهران، گفت: کودکان، آموزش و مهارت آموزی، رویکرد‌های اصلی برنامه‌های هفته ملی کودک در شهرداری تهران با محوریت شعار «تهران، شهری برای همه» است، به این منظور با همکاری زیرمجموعه‌های شهرداری تهران در راستای اجرای مصوبه شهر دوستدار کودک، اقدام به تدوین دستورالعمل برنامه‌ها متناسب با شیوع کرونا و ایام اربعین حسینی کرده‌ایم.

وی افزود: با وجود این ویروس، تعطیلی مدارس و همچنین تلاقی اربعین حسینی(ع) با این ایام، شکل و سیاق برنامه­‌ها متفاوت شده است و نمی­‌توانیم مانند سنوات گذشته برنامه­‌های اجتماع محور متنوع و شاد با حضور کودکان و نوجوانان برگزار کنیم.

مدیرکل آموزش­‌های شهروندی شهرداری تهران، با اشاره به اینکه دبیرخانه شهر دوستدار کودک برنامه­‌های متنوعی در قالب تولیدات فضای مجازی و کارگاه­‌های آموزشی تدارک دیده است، عنوان کرد: یکی از برنامه­‌ها مجموعه پادکست­‌هایی با هدف­ افزایش آگاهی‌بخشی نسبت به حوزه کودکان است که با همکاری اداره‌کل امور بانوان شهرداری تهران و با موضوعیت تربیت و نکاتی در پرورش استعداد کودکان در نظر گرفته شده است. همچنین مجموعه تولیدات ویدیویی با موضوعات بازی، حس مسئولیت، چگونگی انتخاب کتاب و ... است که به خانواده­‌ها برای همراهی با کودکان آگاهی می­‌دهد.

دانشور با اشاره به شعار ملی هفته کودک «تهران، شهری برای همه کودکان»، اهدای کتاب رایگان را از جمله برنامه‌های این هفته بیان و تصریح کرد: در ابتدای شیوع ویروس کرونا تجربه موفق اهدای کتاب رایگان از طریق اپلیکیشن‎­ها را داشتیم. هم اکنون نیز هر کودک می‌­تواند یک کتاب الکترونیک رایگان دریافت کند.

وی تصریح کرد: «هفته کودک» با «هفته تهران» تلاقی دارد و به همین مناسبت ۲ پادکست در خصوص آشنایی با تهران و دیدنی­های تهران با عنوان «زنگ تهران» تولید شده، همچنین هفت پادکست با موضوع کودکان هم آماده کردیم تا از طریق آموزش و پرورش و سامانه شاد در اختیار دانش‌آموزان قرار گیرد.

مدیرکل آموزش­‌های شهروندی شهرداری تهران در ادامه عنوان کرد: تابستان امسال تجربه­ای با عنوان «مدرسه تابستانه» داشتیم که مجموعه مهارت­هایی در قالب ویدیو‌های ضبط شده، ارائه شد. امسال با توجه به فراگیری ویروس کرونا نمی­توانیم مباحث آموزش‌های شهروندی را در مدارس داشته باشیم. به همین دلیل با تغییر نام این مدرسه به «مدرسه مهارتی» علاوه بر ویدیو‌های ضبط شده با موضوعات آموزشی و مهارتی، برای اولین تجربه، برای شهرداران مدارس کارگاه­‌های آنلاین برگزار می‌­کنیم.

دانشور ادامه داد: در این هفته دو کارگاه آنلاین برگزاری می­کنیم. این کارگاه­‌ها شروعی است برای ایام سال تحصیلی جدید که بتوانیم مباحث آموزش‌­های شهروندی را به کمک شهرداران مدارس تبیین کنیم.

وی از انتشار فراخوان مسابقه نقاشی کودکان در این ایام خبر داد و گفت: اولین دوره این مسابقه در سال گذشته اجرا و با ارسال بیش از ۹ هزار اثر شاهد استقبال بسیار خوبی بودیم. امسال فراخوان دومین دوره را خواهیم داشت و امیدوارم بتوانیم در پایان پاییز اکران سراسری را داشته باشیم.

مدیرکل آموزش‌­های شهروندی شهرداری تهران، رونمایی از دو کتاب را داریم که یکی به تهران قدیم و نخستین­‌های تهران مانند اولین بنا‌ها و امکانات تهران می­‌پردازند و کتاب دیگری در قالب تصویرسازی، نقاط تهران را به کودکان و نوجوانان معرفی می‌­کند.

دانشور از آغاز پروژه‌های «محلات دوستدار کودک» به عنوان یکی دیگر از برنامه­‌های هفته ملی کودک نام برد و بیان کرد: با توجه به گستردگی و وسعت تهران عملاً امکان اینکه بتوانیم تدوین شاخص و برنامه عمل به منظور تحقق الگوی شهر دوستدار کودک را برای کل تهران داشته باشیم، غیر ممکن بود و این طرح را در قالب «محلات دوستدار کودک» پیش بردیم. ارزیابی میدانی و تدوین برنامه عمل برای ۵ محله را آماده و در اختیار محلات قرار دادیم که به امید خدا در این ایام آغاز به کار پروژه‌های «محلات دوستدار کودک» را در مناطق ۲، ۲۲، ۸، ۷ و ۱۸ داریم.

وی تصریح کرد: شروع به کار برنامه عمل برای ۸ منطقه دیگر در این ایام انجام می­‌شود. در ۸ منطقه دیگر محله‌­ای را به عنوان «محله دوستدار کودک» انتخاب می­‌کنیم و برنامه­‌ریزی، پایش محلات را با کمک معاونین تخصصی هر منطقه انجام می‌­دهیم و برنامه عمل را برای تحقق «شهر دوستدار کودک» برای آن محله می­‌نویسیم تا بتوانیم تا پایان سال، حداقل در هر منطقه یک محله دوستدار کودک داشته باشیم.
انتهای پیام
captcha