به گزارش ایکنا از یزد، ابراهیم سلمانی، سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 20 مهرماه در نشست خبری آنلاین با خبرنگاران اظهار کرد: پس از ورود بیماری منحوس کرونا به استان در ابتدای اسفندماه با خیل عظیم تعدادمبتلایان مواجه شدیم و در پایان این ماه تعداد بستری در بیمارستانهای استان به 500 نفر هم رسید اما با همکاری دستگاههای مختلف و اقشار مختلف و رعایت حداکثری از نیمه فروردین به لحاظ تعداد مبتلایان روند نزولی را شاهد بودیم.
وی افزود: متاسفانه پس از نیمه خرداد به علت مسافرتها و سهلانگاری برخی از مردم و عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی با موج دوم شیوع ویروس کرونا مواجه شدیم، هر چند قدرت کمتری داشت و مهار شد.
سلمانی ادامه داد: از نیمه شهریورماه بار دیگر شاهد افزایش تعداد بستریها بودیم به نحوی که تعداد بیماران مبتلا به کرونا در استان یزد از نیمه شهریورماه تقریبا دو برابر شد و در حال حاضر 360 بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانهای استان بستری هستند که از این تعداد 82 نفر در بخش مراقبتهای ویژه تحت درمان قرار گرفته اند.
مسئول دانشگاه علوم پزشکی شهیدصدوقی یزد با اشاره به وضعیت شهرستانها گفت: شهرستانهای یزد، ابرکوه، بافق، بهاباد، خاتم و میبد در وضعیت قرمز، اشکذر در وضعیت نارنجی و اردکان و تفت در وضعیت زرد هستند.
سلمانی با اشاره به اینکه مردم در شرایط کنونی باید به شدت پرتکلهای بهداشتی را رعایت کرده و باید شعار در خانه ماندن را تکرار کنیم گفت: اکنون سیر ابتلاها از دورهمنشینیها و محافل خانوادگی و همچنین حضور در کافیشاپها و اماکن شلوغ شکل میگیرد.
مسئول روابطعمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد کل بیماران مبتلا به کرونا در استان یزد از ابتدای شیوع ویروس تاکنون را 9 هزار و 947 نفر اعلام کرد و افزود: از این تعداد سه هزار و 914 نفر بستری و 5 هزار و 533 نفر سرپایی درمان شدهاند.
سلمانی میانگین سنی مبتلایان بستری را 56 سال و افراد فوت شده را نزدیک به 71 سال اعلام کرد و گفت: طی هفت روز اخیر 945 بیمار قطعی مبتلا به کرونا در استان یزد شناسایی شدهاند. یعنی به طور متوسط 135 نفر در روز و یا هر ساعت 5.6 نفر در یزد طی هفت روز اخیر به کرونا مبتلا شدهاند.
مسئول روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی یزد یادآور شد: تاکنون 566 نفر از کادر درمان، 105 نفر از کادر بهداشت، 47 نفر پزشک و 414 نفر پرستار و سایر کادر درمان استان یزد به ویروس کرونا مبتلا شدهاند.
انتهای پیام