به گزارش خبرنگار ایکنا، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امروز 21 مهرماه، در آیین آغاز رسمی طرح ملی «کاشان، پایتخت نهجالبلاغه ایران» با اشاره به اینکه نهجالبلاغه میراث گرانسنگ آسمانی و در اختیار بشر است، اظهار کرد: از زوایای مختلف میتوان به این کتاب عظیم و منبع نور توجه کرد. یکی از زوایا این است که بدانیم خالق این اثر کیست. هر مقدار به افق وجودی خالق این اثر نزدیکتر شویم، اهمیت این اثر بیشتر آشکار میشود.
وی افزود: امام علی(ع) از زوایای مختلف، شخصیتی است که نزدیک شدن به حقیقت و درک شخصیت وجودی این بزرگوار کار دشواری است. خود حضرت در بیان دانش خود میفرمایند: «چشمههای جوشان دانش از من میجوشد و پرندههای تیر پرواز به این قله نمیرسند.» وقتی ما علی(ع) را در این قله ببینیم، اثر ایشان معنای دیگری پیدا میکند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: در فضایل حضرت مباحث و کتب بسیاری چاپ و بیان شده است. یکی از صحبتهایی که تصویر زیبایی از حضرت روشن میکند سخنرانی امام موسی صدر در کاشان در سال ۱۳۵۰ است. امام موسی صدر در این سخنرانی صحبتهای مهمی در رابطه با حضرت علی(ع) دارد و میگوید: «وقتی میخواهیم مولا امیرالمومنین علی(ع) را تصور و تعریف کنیم، میبینیم که هر فضیلتی در ایشان است و تعداد و تکثر فضائل در حضرت به حدی است که غیرقابل شمارش است. این فضائل در ایشان خالیه نبود بلکه در عمق حضرت ریشه و در وجود حضرت عمق داشت.»
صالحی افزود: نکته بعدی ایشان این است که میگوید ما شخصیتهای بزرگی در دین اسلام داشتیم اما نوع فضیلت مولا بسیار متفاوت بود. ایشان میگفت: «اگر علی دو انبار طلا و کاه داشت، انبار طلای ایشان زودتر تمام میشد تا انبار کاه ایشان» همه این فضایل ترکیبهای خاص خودش را دارد و همگی در یک ایمان عظیم به خداوند بزرگ ریشه دارد. با این نگاه ما میتوانیم نسبت دیگری را در خصوص نهجالبلاغه به عنوان یک اثری از چنین شخصیتی پیدا کنیم. برای این اثر به عنوان یک میراث بزرگ بشری باید گفت، نهجالبلاغه امروز مسیر خودش را در جهان بشریت و اسلام باز کرده است و ما باید میراثبان این اثر بزرگ باشیم. البته هم انس با این اثر و هم احیای نهجالبلاغه مهم است. اینکه نام نهجالبلاغه در کوی و برزن مطرح باشد یکی از ضروریات است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه شهر کاشان در سابقه تاریخی خود، خدمتهای بزرگی را به علم و دین داشته است، اظهار کرد: یکی از خدمات شهر کاشان احیای نهجالبلاغه است. مرحوم راوندی در سفری که به نجف داشت، نسخهای را از روی نهجالبلاغه سیدرضی نوشت و لذا یکی از نسخههایی که امروز در اختیار ما قرار دارد نسخه سیدفضلالله راوندی است که 100 سال بعد از تألیف نهجالبلاغه اتفاق افتاد. داخل این نسخه یک شرح لغات هم وجود دارد که در فهم نهج البلاغه کمک بسیاری میکند. از این دو جهت ایشان به مسیر نهجالبلاغه و احیای آن کمک کرد. بعد از آن قطب راوندی نیز تأثیر بسیاری داشته است. در دوره صفویه نیز اولین ترجمه نهجالبلاغه را از ملا فتحالله کاشانی داریم و این همه افتخار را به مردم کاشان تبریک میگویم.
صالحی با تأکید بر اینکه انتظار میرود مشابه سایر خدمات بزرگ مردم کاشان در حوزه احیای معارف اسلامی در حوزه انس لفظی و انس با مفاهیم نهجالبلاغه، شاهد فعالیتهای ارزندهای باشیم، گفت: امیدواریم لایههای بالاتر و انس رفتاری نهجالبلاغه در زندگی رفتاری و اجتماعی ما توسعه پیدا کند و در قالبهای مختلف ازجمله علمی، آموزشی، هنری، رسانهای و از همه بسترهای ممکن در این مسیر استفاده کنیم تا نهجالبلاغه به عنوان میراث گرانسنگ بشری بیش از گذشته مورد توجه قرار گیرد و ما بتوانیم گسترشدهنده معارف علوی باشیم.
انتهای پیام