کد خبر: 3929085
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۹ - ۱۴:۳۱

درآمد 4 میلیارد و 700 میلیون تومانی موقوفات در گیلان

درآمد 4 میلیارد و 700 میلیون تومانی موقوفات در گیلان مدیرکل اوقاف گیلان با بیان اینکه از محل درآمد موقافات 4 میلیارد و 700 میلیون تومان به نیات واقفین عمل شده است، گفت: امانت‌داری در عمل به نیات واقفان مهمترین رسالت اوقاف است.

به گزارش ایکنا از گیلان، حجت‌الاسلام علیزاده، مدیرکل اوقاف گیلان امروز، 22 مهر در نشست با اصحاب رسانه که به مناسبت هفته وقف در اداره کل اوقاف برگزار شد، با اشاره به گیلان دارای 941 بقعه متبرکه است، اظهار کرد: بیش از سه هزار خادم افتخاری در این بقاع متبرکه فعالیت می‌کنند.

وی با اشاره به شیوع کرونا، افزود: برنامه‌های اوقاف گیلان از بهمن ماه سال گذشته تحت تاثیر ویروس کرونا قرار گرفت و همه امکانات و فعالیت‌ها در خدمت مقابله با کرونا بسیج شد؛ در این راستا 19 هزار بسته ملزومات بهداشتی با اعتباری بیش از 800 میلیون تومان، 4500 بسته کمک معیشتی به ارزش بیش از یک میلیارد تومان، تهیه و توزیع 50 هزار پرس غذای گرم با مبلغ 400 میلیون تومان و همچنین توزیع نان صلواتی در شهرهای تالش، رودسر، رشت، لنگرود و ماسال از جمله اقدامات اوقاف گیلان در زمان شیوع کرونا بوده است.

مدیرکل اوقاف گیلان گفت: راه‌اندازی 15 کارگاه تولید ماسک در شهرستان‌های آستارا، رودسر، رشت، آستانه اشرفیه، صومعه سرا، لنگرود، آستانه اشرفیه و بندرانزلی و تولید 134 هزار ماسک با صرف هزینه 110 میلیون تومان از دیگر اقدامات اوقاف گیلان در راستای مقابله با کرونا بوده است.

علیزاده با اشاره به فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی در اوقاف گیلان، گفت: راه اندازی 22 مرکز افق و همچنین راه‌اندازی 100خیمه معرفت از جمله اقدامات فرهنگی و اجتماعی اوقاف استان طی یکسال گذشته بود است.

وی با بیان اینکه از محل درآمد موقافات 4 میلیارد و 700 میلیون تومان به نیات واقفین عمل شده است، گفت: این نیات شامل اجرای مراسم مذهبی، فعالیت‌های اجتماعی و خیریه، کمک به مساجد، بقاع متبرکه و حوزه‌های علمیه بوده است. از مجموع این درآمد یک میلیارد و 400 میلیون تومان صرف اجرای نیات خیریه، 2 میلیارد تومان صرف اجرای نیات مذهبی، 100 میلیون تومان صرف اجرای نیات مرتبط با حوزه‌های علمیه، 1 میلیارد تومان صرف اجرای نیات مساجد، 100 میلیون تومان صرف اجرای نیات بقاع متبرکه، 570 میلیون تومان جهت اجرای نیات اجتماعی هزینه شده است.

مدیرکل اوقاف گیلان با بیان اینکه امانت‌داری در عمل به نیات واقفان مهمترین رسالت اوقاف است، ادامه داد: این میزان از نیات واقفان در دهه وقف پارسال تا امسال در راستای طرح‌های مختلف از جمله مهر تندرستی، خرید تجهیزات پزشکی، طرح دست‌های مهربانی و غیره هزینه شده است.

علیزاده با بیان اینکه 6 مرکز درمانی وقفی با 29 موقوفه در گیلان داریم، تصریح کرد: در حوزه دارو و درمان یک میلیارد و 200 میلیون تومان درآمد محقق شده که در راستای عمل به نیات واقفین خرید تجهیزات درمانگاهی و اهدا به مراکز درمانی، اجرای طرح مهر تندرستی و خرید دارو و تقبل هزینه‌های درمان برای بیماران صعب العلاج انجام گرفته است.

وی با اشاره به اجرای طرح مهر تحصیلی گفت:667 بسته لوزام‌التحریر به ارزش 250 میلیون تومان برای دانش‌آموزان بی بضاعت تهیه و توزیع شده است. همچنین جهت اجرای طرح شمیم حسینی در راستای کمک به هیئت‌های عزاداری از محل درآمد موقوفات دارای نیات مرتبط با تعزیه داری، اطعام و عزاداری 600 میلیون تومان کمک شده است.

مدیرکل اوقاف گیلان ادامه داد: راه اندازی 53 کاروان نسیم انتظار، راه اندازی 70 حسینیه سیار در ماه محرم و صفر از جمله اقدامات اوقاف گیلان در زمان شیوع کرونا بوده است.

علیزاده در خصوص طرح‌های عمرانی و مودت در بقاع متبرکه گفت: در قالب طرح مودت 30 میلیارد تومان توسط خیرین جهت خرید مصالح و تکمیل ساخت‌وسازها کمک شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 15 درصد کاهش داشته است.

وی اضافه کرد: مجتمع تجاری هتل آپارتمان نور در جوار امامزادگان آستارا با مساحت هزار و ۴۰ مترمربع ۱۲ سوئیت دارد که ۳۱ میلیارد ریال هزینه شده و برای 12 نفر به صورت مستقیم اشتغالزایی صورت گرفته است. همچنین جهت ساخت فضای داخلی حرم امامزادگان آستارا گنبد، مناره و حسینیه با کمک یک فرد نیکوکار 2 میلیارد تومان هزینه شده است.

وی در خصوص طرح توسعه حرم آقا سید جلال الدین آستانه اشرفیه،گفت: در این طرح مساحت صحن حرم مطهر از 5500 مترمربع به 12 هزار متر متر مربع افزایش پیدا می‌کند که شامل بخش‌های مختلفی نظیر فضاهایی برای مباحث قرآنی در حرم، محلی برای اجرای مراسم ویژه و خاص در حرم مطهر، دیگر کاربری‌های ادرای است.

علیزاده فرسودگی بافت‌های حرم و ناکارآمدی بافت‌ها را از ضرورت اجرای طرح توسعه حرم دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه موقعیت حرم در فضای کانونی و مرکز اصلی شهر قرار دارد و شکل‌گیری شهر آستانه با این مرکزیت بوده است، اجرای طرح توسعه حرم ضرورت دارد، تکمیل این به 100 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد.

وی با بیان اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی ۳۹۳ وقف جدید در استان گیلان ثبت شده است، گفت: از هفته وقف سال گذشته تاکنون 12 وقف جدید ثبت شده که امسال 2 مورد وقف جدید داشتیم،همچنین برای نخستین بار ستاد مردمی وقف در استان گیلان راه اندازی شده است.

علیزاده ادامه داد: راه اندازی 16 مرکز مشاوره وقف در دفاتر ائمه جمعه، راه اندازی 20 انجمن یاوران وقف، برپایی خیمه‌های معرفت و ایستگاه‌های «همه واقف باشیم» از جمله اقدامات اوقاف گیلان در راستای معرفی فرهنگ وقف بوده است.

وی با تاکید بر اینکه فرهنگ وقف باید در جامعه نهادینه شده و مردم بیشتر با این عمل خیرخواهانه آشنا شوند، تصریح کرد: کاهش توان مالی آحاد جامعه باعث رویکرد جدید سازمان و روی آوردن به وقف‌های مشارکتی شده است.

انتهای پیام

انتهای پیام
captcha