کد خبر: 3930394
تاریخ انتشار : ۲۹ مهر ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۲

فینالیست‌های مسابقه دفاع سه‌دقیقه‌ای مشخص شدند

مرحله نیمه‌نهایی چهارمین دوره مسابقات دفاع سه‌دقیقه‌ای با ارائه ۳۳ شرکت‌کننده برگزار و مطابق ارزیابی هیئت داوران، ۴ نفر به مرحله نهایی راه یافتند.

به گزارش ایکنا، مرحله نیمه‌نهایی چهارمین دوره مسابقات ملی دفاع پایان‌نامه سه دقیقه‌ای، امروز سه‌شنبه ۲۹ مهرماه در چهار گروه برگزار شد و ۳۳ شرکت‌کننده ضمن ارائه پایان‌نامه یا رساله خود، مورد ارزیابی قرار گرفتند.

بر این اساس، گروه‌بندی این مرحله به شرح زیر بود:
 
گروه A: رضا داداشی، زینب علیرضا، محمد زارع، فلورا فرخی، سحر هداوندی، نرجس نعمتی، فرشته قشقایی‌راد، وریا لطفی.
 
گروه B: سبحان ملک‌محمدی، محمد سرایی، غزاله طهماسبی، شیما کاکاوند، راضیه دیانت‌نژاد، بهزاد برهان، مهدیه اژدری، علی کاووسی رحیم، فرهاد سکاکی.
 
گروه C: رادمان رسولی مهربانی، سیده شکوفه موسوی، فاطمه مهاجر، نسیم گلستان‌نژاد، فریبا رضایی، زلفا افشاری، زینب رفیعی، محمد یزدانی.
 
گروه D: بهزاد رئیسی، فاطمه ناظری، مهدیه پیروی، سعید عرب‌زاده نسری، طیبه پرآذران، مهدی نوذریان، فرزانه غریبی، طیبه شیخ‌ویسی.

در این مرحله که با توجه به ملاحظات بهداشتی مربوط به شیوع کرونا به صورت غیرحضوری برگزار شد، ویدئو‌های ارسالی شرکت‌کنندگان راه‌یافته به مرحله نیمه‌نهایی در سالن شهید صبوری ساختمان معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی و در حضور داوران ارائه شد و مورد ارزیابی قرار گرفت. شرکت‌کنندگان در این مرحله در قالب چهار گروه با یکدیگر به رقابت پرداختند و در هر گروه، یک نفر که بالاترین امتیاز را کسب کرد، راهی مرحله فینال شد. همچنین نفرات دوم هر گروه نیز راهی مرحله رأی‌گیری مردمی خواهند شد که از میان آنها، یک شرکت‌کننده به جمع فینالیست‌ها خواهد پیوست. رأی‌گیری مردمی پس از مشخص شدن برگزیدگان و از طریق صفحه اینستاگرام سازمان انتشارات جهاددانشگاهی انجام خواهد شد که جزئیات آن متعاقباً اعلام می‌شود.

بر اساس این گزارش، پس از ارائه نفرات هر یک از گروه‌ها، طبق ارزیابی و اعلام نظر هیئت داوران؛ محمد زارع و فلورا فرخی از گروه A، سبحان ملک محمدی و محمد سرایی از گروه B، زینب رفیعی و سیده شکوفه موسوی از گروه C و فرزانه غریبی و بهزاد رئیسی به مرحله نهایی این دوره از مسابقات دفاع سه‌دقیقه‌ای راه پیدا کردند.

یادآور می‌شود، این مسابقات با هدف تشویق و کمک به تقویت و پرورش مهارت‌های ارتباطی، ایده‌پردازی، فن بیان و خلاقیت‌های دانشجویی، کمک به تکمیل چرخه تولید علم و فناوری و تبدیل آن به محصول و ثروت و برقراری ارتباط بین دانشگاه و صاحبان صنایع و سرمایه‌گذاری و بازاریابی ایده‌های دانشجویی طی چهار دوره و به همت سازمان انتشارات جهاددانشگاهی برگزار شده است.

همچنین مرحله مقدماتی این دوره از مسابقات در ۱۹ واحد جهاددانشگاهی از جمله آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، اصفهان، البرز، امیرکبیر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خواجه نصیرالدین طوسی، خوزستان، زنجان، صنعتی اصفهان، علامه طباطبایی، علم و صنعت، قزوین، کردستان، استان مرکزی، همدان، الزهرا‌(س) و یزد برگزار شد که ۳۳ نفر به مرحله نیمه‌نهایی راه پیدا کردند و این مرحله امروز و با توجه به شرایط ناشی از شیوع کرونا، به صورت غیرحضوری برگزار شد. مقرر شده مرحله فینال این دوره از مسابقات دفاع سه‌دقیقه‌ای پایان‌نامه همزمان با اختتامیه جشنواره پایان‌نامه سال دانشجویی برگزار شود.
 

مسابقه دفاع سه‌دقیقه‌ای بر اساس نیاز واقعی شکل‌گرفته است

در پایان و پس از برگزاری مسابقه نیمه‌نهایی دفاع سه‌دقیقه‌ای و مشخص شدن فینالیست‌ها، عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در سخنانی اظهار کرد: پایان‌نامه فرآورده مهمی است و نخستین تولید علمی دانشجویان همین پایان‌نامه است و حتی به آن تعلق عاطفی دارند. این اقدامات و طرح‌هایی همچون مسابقات دفاع سه دقیقه‌ای بر اساس یک نیاز شکل گرفته، نه آنکه منطبق بر یک بودجه مشخصی این طرح‌ها شکل گرفته بگیرد.

علیزاده ادامه داد: صرف نظر از موضوع پایان‌نامه، نحوه تحقیق و ارائه پایان‌نامه هم اهمیت دارد. مشکلات هم در این زمینه کم نیست و البته بسیاری از این مسائل به دانشگاه بر می‌گردد. اتفاقی که در مسیر این مسابقه رخ می‌دهد، این است که منجر به بلوغ در زمینه انتخاب پایان‌نامه و‌ تحقیق برتر می‌شود، اگر چه همچنان برای بهتر شدن این رویداد، فضا وجود دارد.

وی افزود: در خلال این مسابقات، در‌ وهله نخست خود دانشجو درمی‌یابد تحقیق او در خور توجه بوده و قابلیت دفاع دارد یا خیر؟ و این دستاورد بزرگی در برگزاری این مسابقه است.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی گفت: در فرهنگ جهاد، ما نگرانی نداریم که فعالیتی مشابه ما را نهاد یا مجموعه‌ای تقلید کند یا ادامه بدهد، چرا که این قابلیت را داریم که به سراغ طرح‌ها و ایده‌های جدید برویم، اما نباید اصول کار و اصالت و اخلاق زیر سوال برود. این حرکت کاری دانشجویی است و فعالیت دانشجویی به تبیین و حضور موثر ‌دانشجویان ارزشمند است.

راه‌اندازی مسابقه کتاب سه دقیقه‌ای

حامد علی‌اکبرزاده، رئیس سازمان انتشارات جهاددانشگاهی نیز در سخنانی با بیان اینکه جبر کرونا باعث شد این مرحله را به صورت مجازی برگزار کنیم، اظهار کرد: این مسابقه در دنیا نیز در شرایط فعلی به همین ‌صورت برگزار می‌شود. مجموع شرکت‌کنندگان این دوره در کل کشور، ۴۸۰ نفر از ۱۹ واحد جهاددانشگاهی و پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی و از ۱۳ استان بود که ۳۳ نفر از این تعداد به مرحله نیمه‌نهایی راه پیدا کردند. امید داریم شرایطی فراهم شود که فینال این دوره به صورت حضوری برگزار شود، در غیر این صورت، این دوره به صورت مجازی به کار خود خاتمه خواهد داد. مرحله فینال نیز همزمان با اختتامیه جشنواره پایان‌نامه سال دانشجویی در اواخر آبان‌ماه برگزار می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه از هفته آینده، مراحل اجرایی دوره پنجم کلید خواهد خورد، گفت: اواخر سال گذشته فراخوانی از سوی صندوق حمایت از پژوهشگران کشور منتشر شد مبنی بر اینکه نخستین دوره مسابقات دفاع سه‌دقیقه‌ای برگزار می‌شود! میزان تبلیغات و عدد و رقم پشتیبانی این فراخوان با کاری که ما از سال ۹۵ شروع کردیم، متفاوت است و این صندوق بدون اینکه مالکیت معنوی طرح را رعایت کند، دست به اعلام فراخوان زد. فکر می‌کنیم در شرایط فعلی و‌ مشکلات و مسائل اقتصادی، بهتر این است که در کنار ما قرار بگیرند و این عنوان در قالب یک برنامه کشوری برگزار شود.

علی‌اکبر‌زاده افزود: برای نشان دادن توانایی جهاددانشگاهی در حوزه نشر و کتاب و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، امسال مسابقه کتاب سه دقیقه‌ای را کلید زدیم که موج خوبی در کشور به راه انداخت.

انتهای پیام
captcha