کد خبر: 3934824
تاریخ انتشار : ۲۲ آبان ۱۳۹۹ - ۱۵:۵۳
برخط جامعه؛

از اعتدال خانواده تا سلامت معنوی کودکان

اعتدال در خانواده، سلامت معنوی کودکان، مسائل روانی خانواده‌ها در دوره کرونا و سواد رسانه‌ای، عمده‌ترین موضوعاتی بودند که در هفته گذشته در سرویس اجتماعی به آن پرداخته شد.

از اعتدال در خانوده تا سلامت معنوی کودکانبه گزارش ایکنا، سرویس اجتماعی ایکنا، در هفته‌ای که گذشت بر مسائلی مانند سواد رسانه‌ای، اعتدال در خانواده، تمدن شهری، سلامت معنوی و وضعیت روانی خانواده‌ها در کرونا تمرکز داشت در ادامه نگاهی به اهم آن خواهیم داشت.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا مصطفی‌پور، عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفت‌وگو با ایکنا، در رابطه با موضوع آسیب‌های اجتماعی موجود در کشور به ویژه معضلات مربوط به حوزه خانواده، اظهار کرد: یکی از اصول مهمی که باید بر تشکیل و تداوم مسیر زندگی خانواده‌ها حاکم باشد، اصل اعتدال است. اصل اعتدال در خانواده بدان معناست که تمامی اجزای خانواده به درستی و در مسیر کمال حرکت کند.
وی با بیان اینکه اگر هر کدام از اجزای تشکیل‌دهنده یک خانواده که شامل مرد، زن و فرزندان می‌شود، در مسیر صحیح حرکت نکند، خانواده دچار آسیب خواهد شد، گفت: خانواده در عرف اجتماعی ما دارای مفهوم گسترده‌ای است که متأسفانه این مفهوم امروز به واسطه انحرافاتی که در شالوده برخی خانواده‌ها ایجاد شده، رو به افول گذاشته است. شاهد این مسئله نیز علاقه برخی افراد به ایجاد زندگی‌های تک نفره، زندگی با حیوانات و ... است.
از اعتدال در خانوده تا سلامت معنوی کودکان
مصطفی‌پور ادامه داد: از آنجا که دین مسئله‌ای فطری است، محور اصلی و جان‌مایه خانواده نیز فطرت است، یعنی در این راستا کششی به لحاظ تکوینی و الهی بین مرد و زن به وجود می‌آید که ایشان را وادار به تشکیل خانواده می‌کند. البته این میل و کشش صرفاً مربوط به مسئله جنسی نیست، بلکه بنا به فطرت انسان‌ها کششی به سمت کمال است.

اصول گسترش شعاع تأثیر محصولات قرآنی در فضای مجازی

از اعتدال در خانوده تا سلامت معنوی کودکان

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد قطبی، مدیر مرکز ملی نوآوری و خلاقیت اشراق دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه، ضمن اشاره به اصول گسترش شعاع تأثیرگذاری محصولات دینی و قرآنی در فضای مجازی، تأکید کرد: باید مسئولیت انتشار محتوا و تولید محصولات فرهنگی در حوزه دینی و قرآنی را بر عهده خود مردم بگذاریم و آن‌ها تولید، توزیع و مصرف‌کننده محتوا باشند.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اصول فعالیت اثرگذار دینی و قرآنی در فضای مجازی و پلتفرم‌های جدید و چگونگی تبدیل ایام کرونایی به فرصت تبلیغ مبانی دینی و قرآنی در این فضا گفت: امروزه تولید محصول و یا فعالیت فرهنگی در فضای مجازی لزوماً به این معنا نیست که منابع تأمین امکانات و فعالیت‌های این اقدامات فقط از طریق بخش دولتی، افراد خاص و یا یا بانی خیر رخ دهد. این روش‌ها در طول تاریخ تجربه شده‌اند و بسیار هم ارزشمند هستند، اما فعالیت‌های فرهنگی نباید منحصر به این موارد باشد و لذا باید منابع دیگری را در این عرصه پیش‌بینی و مبادی دیگری را برای تأمین منابع مشخص کرد.

فرصت تقویت رابطه عاطفی با فرزندان و خلاقیت‌پروری را در دوران کرونا دریابید

 
از اعتدال در خانوده تا سلامت معنوی کودکان
افضل‌السادات حسینی‌دهشیری، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، به فرصت حضور کودکان در خانه به واسطه شیوع کرونا و تعطیلی مدارس اشاره و بیان کرد: در نگاه اول عدم حضور دانش‌آموزان در مدارس باعث حس فقدان برخی از نکات تربیتی مانند ارتباط با گروه همسالان می‌شود، اما در نگاهی عمیق‌تر باید در نظر گرفت که در این شرایط فرزندان ما چه چیز‌هایی را به دست می‌آورند و چه چیز‌هایی را از دست می‌دهند و چگونه می‌توان شرایط مطلوب‌تری را برای تربیت فرزندان به وجود آورد.
حسینی سیستم آموزشی موجود در کشور را ایستا دانست و با تأکید بر اینکه در این شرایط عدم حضور دانش‌آموزان در مدارس نمی‌تواند دغدغه اصلی ما باشد، گفت: حتی باید از این موضوع خوشحال نیز باشیم، چراکه فضای آموزش در ایران خلاقیت‌کش است و به همین جهت باید به شرایط فعلی به چشم فرصت بنگریم.
 

نسبت به مؤلفه‌های مهم فضای مجازی دچار غفلت هستیم


ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در سومین همایش سواد رسانه‌ای و فضای مجازی با بیان اینکه رویکرد ما در موضوع سواد رسانه‌ای و فضای مجازی به تهدید‌های فوری امنیتی و اخلاقی منحصر شده است، گفت: نسبت به مؤلفه‌های دیگر رسانه‌ها و فضای مجازی که شناختی، احساسی و زیباشناختی است، دچار غفلت هستیم.

وی افزود: تمهیدات ما در حوزه فضای مجازی، به استفاده ابزاری از تکنولوژی و پلتفرم‌های آماده شده از سوی شرکت‌ها خلاصه شده و نشانه توسعه‌یافتگی و سواد رسانه‌ای به همین موضوع و استفاده ابزاری تقلیل پیدا می‌کند. این تقلیل، انسانی هویت‌زده را شکل می‌دهد و بسیار خطرناک است. نوع نگاه به رسانه باید انتقادی باشد و در سواد رسانه‌ای نوع نگاه خلاقانه است، نهاد‌های ذی‌ربط در این حوزه در کشور توجه کافی به این موضوع ندارند و به همین خاطر نظام آموزش در کشور یک طرفه و مخاطب منفعل است. حال آنکه در فضای مجازی مخاطب خود سازنده محتوا و فضای رسانه‌ای است. می‌بایست نظام آموزشی قابلیت آموزش با سه رویکرد خلاقانه، انتقادی و مراقبتی را به همراه داشته باشد.

هشدار درباره ایجاد استیصال روانی در ایام کرونا

از اعتدال در خانوده تا سلامت معنوی کودکان
 
علی‌اصغر اصغرنژاد فرید، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران، در گفت‌وگو با ایکنا، به این سؤال پاسخ داد که طولانی شدن شیوع کرونا بر شرایط روانی جامعه چه تأثیری گذاشته است و گفت: وقتی افراد با خطر، تهدید، نگرانی و ناامیدی مواجه می‌شوند سعی می‌کنند آن را کنترل و مدیریت کنند، اما اگر آن مشکل مدیریت نشود و از اشخاصی که می‌گفتند می‌توانند مشکل را کنترل و مدیریت کنند عملکرد مطلوبی را مشاهده و پاسخ امیدوارکننده‌ای را دریافت نکنند، دچار احساس درماندگی می‌شوند.
عضو هیئت علمی دانشکده علوم پزشکی ایران ضمن هشدار درباره عواقب استیصال روانی، افسردگی و فشار‌های روانی ناشی از کرونا، گفت: بهترین اقدام در شرایط موجود حمایت عاطفی و روانی، ایجاد فضای امن و صمیمیت و ... در خانواده است.

لزوم بهره‌گیری از سبک ایرانی ـ اسلامی در حوزه تمدن شهری


از اعتدال در خانوده تا سلامت معنوی کودکان

غلامرضا جمشیدی‌ها، جامعه‌شناس و عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، در گفت‌وگو با ایکنا، در رابطه با موضوع بررسی شهر‌های ایرانی ـ اسلامی به منظور پاسخ به نیاز‌های انسانی از منظر اسلام اظهار کرد: در این باره نظریه «دولت و تمدن» را قبول دارم و همانطور که در این نظریه مطرح شده، در حوزه توسعه تمدن شهری اولویت با دولت است.
عضو هیئت علمی گروه جامعه‌شناسی دانشگاه تهران، با اشاره به ضرورت تغییر زیست‌بوم شهری در کشور و بهره‌گیری از سبک ایرانی ـ اسلامی در حوزه تمدن شهری، گفت: بخشی از هویت فرهنگی مربوط به محیط زندگی ماست که متأسفانه تغییر کرده است.
جمشیدی‌ها با اشاره به اینکه متأسفانه توسعه ناهمگون و بدون تفکر حوزه شهری از زمان حکومت پهلوی در ایران آغاز شد، گفت: امروز دولت اسلامی ما باید در حوزه شهری، برنامه‌هایی را مطابق با فرهنگ بومی این سرزمین اجرا و بدین منظور سرمایه‌گذاری کند. طبق نظریه مذکور تهران شهر نیست، بلکه کشور است. به نظر عده‌ای همه چیز باید در تهران باشد که تفکری نادرست است. اگر همه چیز در تهران خلاصه شود، همگان به تهران هجوم می‌آورند و تداوم این روند موجب رقابت‌های اقتصادی شدید در حوزه شهری و زاغه‌نشینی می‌شود.

 

جزئیات اجرای فاز جدید طرح «ایران مهربان»


‎علیرضا عسکریان، معاون توسعه و مشارکت‌های مردمی کمیته امداد با تشریح جزئیات طرح ایران مهربان، گفت: ۱۰ هزار فرزند بدون حامی داریم که سه هزار و ۸۰۰ هزار نفر یتیم و هفت هزار نفر نیز از محسنین هستند. همچنین ایتام به طور میانگین۴۲۰ هزار تومان و محسنین ۲۰۰ هزار تومان دریافت می‌کنند.


نقش سواد رسانه‌ای در حکمرانی و توانایی‌هایی که به مردم می‌دهد


اسماعیل شیرعلی، عضو هیئت علمی دانشگاه ولایت با بیان اینکه سواد رسانه‌ای در حکمرانی می‌تواند شش نقش را ایفا کند، گفت: سواد رسانه‌ای موجب ارتقای شهروندیِ فعال و آگاه می‌شود و مهارت‌هایی مانند تفکر انتقادی، حل مسئله و استقلال شخصی و مهارت‌های ارتباطی و اجتماعی را در شهروندان تقویت و زمینه مشارکت را تسهیل‌تر می‌کند.

شیرعلی با بیان اینکه اگر بخواهیم تعریفی از حکمرانی داشته باشیم، همان روش حکمران، فعالیت و یا اعمال کنترل یا قدرتی است که بر فعالیت زیردستان و نظامی از قوانین و مقررات وجود دارد و به نوعی مفهوم حکمرانی بر همیاری حکومت و جامعه مدنی تأکید دارد، ادامه داد: عملاً وقتی ورود شهروندان و جامعه مدنی را به عرصه تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری شاهد هستیم، جریان اداره کشور از یک نظام اقتدارگرا و تک‌سویه و عامرانه به یک نظام فرایندی، مردم‌سالار و مشارکتی تبدیل می‌شود و این مستلزم آن است که توجه پیرامونی داشته باشیم.
 

برنامه‌های بسیج رسانه در هفته بسیج

مسعود بصیری، رئیس سازمان بسیج رسانه، ضمن تشریح برنامه‌های این سازمان در ایام هفته بسیج، اظهار کرد: امسال با توجه به شرایط خاص کشور از لحاظ شیوع کرونا و ... برنامه‌های مختلفی را برای ایام هفته بسیج در نظر گرفته‌ایم. طرح آموزش از راه دور ویژه بسیجیان شامل دوره حرفه‌ای آشنایی با نرم‌افزار‌های اصلی تولید محتوا و تولید کلیپ‌ها و موشن‌های تصویری، ششمین دوره جشنواره «ابوذر»، ایجاد صندوق خیریه و کمک معیشتی ویژه خبرنگارانی که دچار مشکلات مالی هستند نیز از دیگر برنامه‌های بسیج رسانه در هفته بسیج خواهد بود که فعالیت در این زمینه به صورت غیررسمی آغاز شده و در ایام هفته بسیج نیز به صورت رسمی ادامه خواهد یافت. در این طرح به دنبال حل بخشی هر چند کوچک از مشکلات معیشتی خبرنگاران هستیم.
 

درخواست ۳ هزار بانوی نخبه بسیجی از قالیباف برای پیگیری طرح تعالی جمعیت

سه هزار بانوی نخبه بسیجی کشور با ارسال نامه‌ای به رئیس مجلس شورای اسلامی، خواستار پیگیری طرح تعالی جمعیت شدند. امضا کنندگان در این نامه نوشته‌ند: سه هزار نفر از زنان نخبه بسیجی، ضمن حمایت از این اقدام انقلابی، خواستار پیگیری و نظارت‌های لازم از سوی مجلس شورای اسلامی در تحقق کامل این طرح که مطالبه جدی مقام معظم رهبری (مدظله العالی) نیز است، هستیم تا ان‌شاءالله به حول و قوه الهی همواره شاهد ایرانی جوان، پویا و پرنشاط باشیم. توفیقات روزافزون جنابعالی و همه خدمتگزان اسلام و مردم عزیز ایران را از خداوند متعال خواستاریم.

کرونا آسیب‌های اجتماعی را افزایش نداد

امین شاهرخی مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به افزایش سه برابری تماس با خط مشاوره ۱۴۸۰ بهزیستی را به دلیل معرفی این خط به مردم اعلام کرد و گفت: آمار‌ها افزایش آسیب‌های اجتماعی در ایام کرونا را نشان نمی‌دهد.

وی افزود: شیوع کرونا، تعطیلی‌های مستمر و خانه‌نشین شدن اغلب اعضای خانواده‌ها را به دنبال داشت. این مسئله به معنای افزایش مشاجره‌ها نبود بلکه بحث‌های عاطفی زیادی که در خانواده‌ها به دلیل مشغله کاری نادیده گرفته شده بود و فرصت توجه به آن‌ها وجود نداشت مورد توجه قرار گرفت و شاهد افزایش عواطف خانوادگی بودیم.

داروهای گیاهی کرونا و سلامت معنوی کودکان

اخبار سلامت سرویس اجتماعی نیز در این هفته همچون هفته‌های گذشته بر کرونا و مسائل آن تمرکز داشت. اخبار تلخ این روز‌های کرونایی حاکی از افزایش بیماران شناسایی شده روزانه و مرگ‌هایی است که هر روز رکورد‌های گوناگونی را جابه‌جا می‌کند.
اما اعلام مجوز تولید برای دارو‌های گیاهی جدید در حوزه کرونا و به پایان رسیدن پروژه سلامت معنوی کودکان نیز از جمله اخبار حوزه سلامت بوده است.
انتهای پیام
captcha