کد خبر: 3935524
تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۵۶
در نشست خبری هفته بسیج مطرح شد؛

اجرای طرح سلامت‌محور «حاج قاسم سلیمانی» / ۳۰ هزار جهیزیه اهدا می‌شود

رئیس سازمان بسیج مستضعفین ضمن تشریح برنامه‌های هفته بسیج، با اشاره به اجرای روند تکمیلی طرح حاج قاسم سلیمانی در این هفته، تصریح کرد: در اجرای این طرح محله‌محور گروه‌هایی شامل یک پزشک، چهار پرستار و ۱۰ بهورز به خدمت‌رسانی اقدام می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایکنا، نشست خبری سردار غلامرضا سلیمانی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین، با اصحاب رسانه برای تشریح برنامه‌های هفته بسیج امروز، ۲۶ آبان ماه در محل سالن رضوی سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد.

سلیمانی ضمن تبریک ایام هفته بسیج و گرامیداشت یاد و خاطره سیدالشهدای مقاومت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و با بیان اینکه امسال برای اولین بار هفته‌ بسیج را بدون حضور شهید سلیمانی برگزار می‌کنیم، اظهار کرد: امسال هفته بسیج را در حالی برگزار خواهیم کرد که ویروس کرونا در سراسر جهان پراکنده شده است و متأسفانه تعداد زیادی از هموطنان ما نیز به این ویروس دچار شده‌اند که از خداوند متعال برایشان شفای عاجل مسئلت می‌کنیم.

وی با اشاره به نقش‌آفرینی بسیج در مواجهه با کرونا، تصریح کرد: از زمانی که این ویروس شیوع پیدا کرد، بسیج براساس تجربه‌ای که طی همکاری با وزارت بهداشت در واکسیناسیون فلج اطفال و نیز سنجش فشار خون بیش از 30 میلیون نفر داشت، وارد میدان شد و با اجرای برنامه‌های فراوانی همچون غربالگری و کمک به کادر درمانی و پرستاری، حضور نیروهای داوطلب برای همراهی بیماران، فعالیت طلاب بسیجی جهادی برای تغسیل و تدفین اموات در سراسر کشور، تلاش برای توزیع مواد بهداشتی در کشور و تولید ماسک توانست رکوردهای بسیار خوبی را در کارنامه خود ثبت کند.

سلیمانی با ذکر اینکه در این مدت بیش از 70 میلیون نفر در کشور غربالگری شدند، افزود: با اجرای این پروژه و همکاری و نظارت وزارت بهداشت، نرخ ابتلا به بیماری کرونا در کشور کاهش یافت. همچنین، در تولید ماسک نیز بسیج توانست با به میدان آوردن ظرفیت‌های مردمی، مشکل کمبود ماسک را که در ابتدای شیوع کرونا وجود داشت کاهش دهد و امروز توان تولید بیش از نیاز مصرف داخلی در این شبکه بزرگ مردمی و تخصصی، که تحت نظارت سازمان غذا و داروی وزارت بهداشت فعالیت می‌کند، وجود دارد.

وی با بیان اینکه روزانه بیش از 17 میلیون ماسک در کارگاه‌های سراسر کشور تولید می‌شود، تصریح کرد: براساس فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی، نهضت کمک مؤمنانه از 15 شعبان آغاز شد که کارنامه درخشانی را برای ملت ایران به همراه داشت. 54 هزار پایگاه مقاومت در سراسر کشور به همراه اقشار بسیج، کمک‌های مردمی را جمع‌آوری و توزیع کردند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه کمک‌های مؤمنانه طی چهار مرحله در ماه‌های رمضان، ذی‌الحجه، محرم و صفر انجام شد، اظهار کرد: در این ایام بیش از 10 میلیون و 150 هزار بسته معیشتی در سراسر کشور توزیع شد. توزیع 21 میلیون و 300 هزار پرس غذای گرم، 99 هزار و 451 بسته گوشت قرمز، 97 هزار و 500 بسته گوشت مرغ، 14 هزار جهیزیه، بیش از 5 میلیون و 336 هزار بسته مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده، 668 هزار و 400 بسته لوازم‌التحریر، 132 هزار بسته پوشاک و کفش و 300 هزار بسته سایر اقلام از جمله اقدامات بود.

وی با اشاره به اینکه مبلغ 47 میلیارد تومان کمک‌های نقدی نیز در قالب کارت‌های بانکی در میان نیازمندان توزیع شده است، گفت: نقطه آغاز نهضت کمک مؤمنانه با میدان‌داری بسیج از 17 ماه ربیع بود. همچنین، پنجم آذرماه، یکی از مهمترین برنامه‌های بسیج در زمینه کمک مؤمنانه اجرا و طی آن تعداد 30 هزار جهیزیه به زوج‌های جوان اعطا خواهد شد و 500 هزار بسته معیشتی نیز در میان نیازمندان توزیع می‌شود که ارزش هر یک از آنها معادل 400 هزار تومان است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با بیان اینکه توزیع تعداد 700 هزار بسته بهداشتی و ماسک رایگان و نیز 200 هزار بسته لوازم‌التحریر نیز از دیگر اقدامات بسیج در این ایام خواهد بود، اظهار کرد: در ادامه برنامه‌هایی که بسیج در مبارزه با کرونا انجام خواهد داد، طرح تکمیلی با عنوان طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اجرا می‌شود. طی اجرای این طرح محله‌محور، که با هم‌افزایی و نظارت وزارت بهداشت انجام می‌شود، گروه‌هایی شامل یک پزشک، چهار پرستار و ۱۰ بهورز به خدمت‌رسانی در محلات مختلف سراسر کشور اقدام می‌کنند.

سلیمانی با اشاره به فعالیت گروه‌های پزشکی در این طرح، گفت: این گروه‌ها با پشتیبانی 54 هزار پایگاه مقاومت بیماران و مبتلایان را شناسایی کرده و روزانه به ارائه خدمات دارویی و درمانی اقدام خواهند کرد. این طرح از 20 آذرماه و از کنار مضجع شریف و نورانی امام رضا(ع) آغاز و در ادامه با هماهنگی و مشارکت دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر استان‌های کشور اجرا خواهد شد و امیدواریم با همکاری مردم شاهد کاهش میزان ابتلا به بیماری کرونا باشیم.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با ذکر اینکه برنامه‌های محوری بسیج به دلیل شیوع کرونا در کشور تحت پروتکل‌های بهداشتی انجام خواهد شد، گفت: شعار محوری هفته بسیج امسال «بسیج، پیشرو خدمت، امیدآفرین» است که برای هر یک از ایام این هفته برنامه‌های مختلفی پیش‌بینی شده است و سایر خدمات بسیج نیز متناسب با شرایط ویژه کشور انجام می‌شود. ما باید جهاد و امیدآفرینی را در دل ملت ایران تداوم بخشیم. امروز در دنیا ملتی سرافراز و یکپارچه هستیم و می‌توانیم تمامی مشکلات خود را با تدبیر مردم و مسئولان حل کنیم.

وی با بیان اینکه در موضوع اشتغال و اقتصاد مقاومتی مباحث فراوانی را در دستور کار قرار داده‌ایم، ادامه داد: بخشی مربوط به نهضت جهش تولید در حوزه‌های کشاورزی، دامپروری، ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی خانگی، صنعت و معدن و صنایع متوسط و کوچک است. همچنین بسیج در قالب تعاونی‌های مردم‌یار و اشتغال‌زا حدود 22 هزار و 364 صندوق قرض‌الحسنه را در مساجد از سال‌های گذشته راه‌اندازی کرده بود و امسال نیز 3887 صندوق تشکیل شده است و اعضای کل این صندوق‌ها بیش از یک میلیون نفر هستند.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه طی سال‌های گذشته 448 صندوق قرض‌الحسنه تبدیل به تعاونی شده‌اند و امسال نیز 315 تعاونی دیگر به این تعداد افزوده شده است، تصریح کرد: این تعاونی‌ها در مجموع طی سال‌های گذشته تعداد 79 هزار و 836 شغل ایجاد کردند و امسال نیز توانسته‌اند تا 38 هزار و 10 شغل ایجاد کنند. همچنین، آنها طی سال‌های گذشته توانسته‌اند 10 هزار و 633 واحد تولیدی ایجاد کنند که سهمشان در سال جاری 9 هزار و 520 واحد تولیدی بوده است. تسهیلاتی که در اختیار این واحدها قرار داده شده نیز از سرمایه مردم در این صندوق‌ها بوده است. در زمینه ایجاد کارگاه‌های اقتصاد مقاومتی نیز امسال یک هزار و 744 کارگاه اقتصاد مقاومتی ایجاد و 897 کارگاه تسهیل‌گری شده است. همچنین، پنج هزار و 50 نفر در این کارگاه‌ها مشغول به کار شدند و افرادی که تسهیلات دریافت کرده‌اند نیز سه هزار و 641 نفر بوده‌اند. 496 میلیارد ریال نیز تسهیلات برای این صندوق‌ها در نظر گرفته شده است.

سلیمی با بیان اینکه رشد خوبی در تعداد و عملکرد گروه‌های جهادی بسیج داشته‌ایم، تصریح کرد: 42 هزار و 227 گروه جهادی در سامانه و اطلس جهادی سازمان بسیج سازندگی ثبت شده که 30 هزار و 747 گروه فعال و 11 هزار و 480 گروه جهادی نیز در حال تأسیس هستند. همچنین، گروه‌های جهادی در عرصه‌های مختلف کشاورزی، آموزشی، اقتصادی، بهداشت و درمان، عمرانی و فرهنگی فعالیت دارند. امیدواریم در پی هم‌افزایی با نهادهای مسئول، در قالب نقشه کلان محرومیت‌زدایی مردم‌پایه بتوانیم محرومیت‌ها را کاهش دهیم.

سلیمانی با پرداختن به اینکه سازمان بسیج طی امسال 10 هزار و 238 پروژه محرومیت‌زدایی را در دستور کار دارد، گفت: تاکنون چهار هزار و 967 پروژه افتتاح شده و دو هزار و 887 پروژه نیز در هفته بسیج بهره‌برداری خواهد شد. همچنین، اشتغال‌زایی این پروژه‌ها نیز هشت هزار و 238 نفر بوده که 297 قرارداد و توافق‌نامه بر مبنای این پروژه‌ها امضا شده است. یکی از این پروژه‌های محرومیت‌زدایی، احداث هزار واحد مسکونی برای حاشیه‌نشینان منطقه مرادآباد شهر چابهار در استان سیستان و بلوچستان است که اجرای آن طی هفته بسیج آغاز خواهد شد.

انتهای پیام
captcha