کد خبر: 3942826
تاریخ انتشار : ۰۳ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۱۱
در گفت‌و‌گو با ایکنا مطرح شد:

حکمرانی فضای مجازی و نقش رسانه‌ها در جهت‌دهی ارزش‌های فرهنگی

کارشناس رسانه و فضای‌ مجازی با اشاره به حکمرانی فضای مجازی در عرصه ملی و بین‌المللی، گفت: از آنجا که رسانه‌ها نقش زیادی در جهت‌دهی فرهنگی جوامع دارند، حضور اثربخش و مستقل در عرصه رسانه می‌تواند به استقلال فرهنگی کشور کمک کند.

دولت از نخبگان برای یکپارچه‌سازی شبکه ملی اطلاعات بهره ببردحجت‌الاسلام علیرضا حسینی، کارشناس رسانه و فضای‌ مجازی در گفت‌وگو با ایکنا از خراسان‌جنوبی اظهار کرد: حکمرانی فضای مجازی در عرصه ملی و بین‌المللی دارای اهمیت و ضرورت بوده و یکی از اولویت‌های کشور در زمان فعلی است.

وی افزود: از آنجا که رسانه‌ها نقش زیادی در جهت‌دهی فرهنگی جوامع دارند، حضور اثربخش و مستقل در عرصه رسانه می‌تواند به استقلال فرهنگی کشور کمک کند.

این کارشناس رسانه و فضای‌ مجازی با بیان اینکه ایجاد و توسعه شبکه ملی اطلاعات نیز کشور را از آسیب‌های جانبی و جهت‌دهی‌های بیگانه محافظت می‌کند، افزود: کنترل و مالکیت اینترنت در دست سردمداران استکبار است و آمریکا با سرمایه‌گذاری‌های کلان صهیونیست‌ها بر فضای اینترنت قیمومیت و سرپرستی دارند و علی‌رغم ادعای آزادی بیان و حقوق بشر، کاملا حکمرانی مستبدانه دارند.

حسینی با بیان اینکه انحصارگرایی ایالات متحده آمریکا در فضای مجازی به معنای ایجاد دهکده جهانی، مدیریت دنیا و ایجاد اتاق کنترل افکار عمومی، در راستای اهداف سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است، تصریح کرد: آمریکایی‌ها برای مقابله با جمهوری اسلامی ایران در عرصه فضای مجازی به تعبیر مقام معظم رهبری از شیوه نرم و جنگ روانی، ایجاد شایعه و تردید در عزم ملت ایران استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها برای تغییر ذائقه ملت‌ها و کنترل افکار عمومی در کشورها به‌ویژه ایران، با ایجاد و حمایت از رسانه‌های فارسی‌زبان، سرمایه‌گذاری‌های عظیمی کرده‌اند و آرزو دارند هدف شوم خود یعنی براندازی را در جمهوری اسلامی، با سلاح رسانه و ایجاد تردید در اهداف و آرمان‌های ملت بزرگ ایران محقق کنند.

کارشناس رسانه و فضای‌ مجازی بیان کرد: در باب ضرورت شبکه ملی اطلاعات علی‌رغم شعارها توسط مسئولان و مطالبات توسط دلسوزان، هنوز شبکه جامع یکپارچه و با کیفیت اطلاعاتی در کشور ایجاد نشده است.

حسینی اظهار کرد: از دیگر سو پیام‌رسان‌های داخلی در فضای مجازی از نظر کیفیت و پهنای اینترنتی قابل رقابت با پیام‌رسان‌های خارجی نیستند، آسیب‌های متنوعی از جمله خودکشی دختران و سایر بزهکاری‌های اجتماعی با الگوبرداری از پیام‌رسان‌های آلوده بیگانه و بازی‌های دیجیتال ساخت بیگانه در کشور به‌ وجود آمد.

وی افزود: این موارد همه دلایل کافی هستند برای اینکه دولت در یک گام بلند و محکم، ایجاد شبکه جامع اطلاعات و توسعه کمی و کیفی پیام‌رسان‌های داخلی را برای رقابت در عرصه بین‌الملل به دست جوانان نخبه و انقلابی محقق کند و در تأمین بودجه و اعتبارات لازم سنگ‌اندازی و بهانه‌جویی نشود.

این کارشناس رسانه و فضای‌ مجازی یادآور شد: انتظار می‌رود دولت در مسیر تأمین بودجه و حمایت از شبکه جامع اطلاعات و پیام‌رسان‌های داخلی توسط جوانان نخبه و انقلابی کوتاهی نکند تا بتوان به رهیافت و برنامه‌ای منسجم در این زمینه رسید.

انتهای پیام
captcha