کد خبر: 3943747
تاریخ انتشار : ۰۷ دی ۱۳۹۹ - ۱۷:۵۷
علیزاده تشریح کرد؛

اندیشکده تعاون به پژوهش‌های نظری صرف بسنده نمی‌کند

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی به تشریح نحوه تشکیل و تدوین اسناد بالادستی اندیشکده تعاون پرداخت و اظهار کرد: شورای علمی اندیشکده تعاون نیز در سه دپارتمان اجتماعی، اقتصادی و حقوقی تشکیل شده است.

عیسی علیزاده به گزارش ایکنا، عیسی علیزاده، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، امروز هفتم دی در مراسم افتتاح اندیشکده تعاون و مرکز نوآوری و توسعه تعاون ایران(منتا) که با حضور سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، حمیدرضا طیبی، رئیس جهاددانشگاهی و جمعی دیگر از مسئولان برگزار شد، به تشریح نحوه تشکیل، اهداف و برنامه‌های اندیشکده تعاون پرداخت و گفت: گام‌ اول این اندیشکده با امضای تفاهم‌نامه همکاری بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و جهاددانشگاهی برداشته شد.

وی ادامه داد: در ادامه فاز مطالعاتی اندیشکده با بررسی اسناد ملی و بین‌المللی، مصاحبه با 12 نفر از خبرگان حوزه تعاون، تجزیه و تحلیل داده‌ها، برگزاری 48 ساعت بحث و بررسی کارشناسی با حضور اساتید(انجام فاز دلفی) و در نهایت تدوین اساسنامه و سند راهبردی اندیشکده صورت گرفت.

علیزاده رصد برترین دانشگاه‌ها و مراکز علمی، پژوهشگران و نخبگان حوزه تعاون برای ارتباط را گام بعدی این پژوهشکده بیان و اظهار کرد: در این مسیر، شناسایی و تشکیل بانک اطلاعاتی، تعیین معیارها و شاخص‌های رتبه‌بندی و وزن‌دهی و در نهایت انتخاب بهترین‌ها محقق شد.

وی شناسایی 35 محقق فعال حوزه تعاون، 37 مرکز علمی فعال حوزه تعاون، 50 دانشگاه و مرکز علمی فعال، 25 نشست و سمپوزیوم برگزار شده مهم در حوزه تعاون و ... را دستاورد این بخش از فعالیت بیان و اظهار کرد: مرور سیستماتیک پژوهش‌های انجام شده در وزارت تعاون نیز انجام شد که نشان می‌دهد 80 تحقیق در سطح ملی، 210 تحقیق در سطح استانی، 107 گزارش، 157 مقاله، 183 پایان‌نامه و 51 کتاب در خصوص تعاون انجام شده است که همه این موارد به عنوان منبع برای ادامه کار مورد استفاده قرار گرفت.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه ضمن تشریح فرایند اجرایی راه‌اندازی اندیشکده تعاون، گفت: تدوین سند راهبردی، تدوین برنامه عملیاتی در سه دپارتمان، انتخاب اساتید و دانشگاه‌های برتر ملی و بین‌المللی برای برقراری تعامل و انجام فعالیت‌های پژوهشی مشترک، انتخاب اعضای شورای اندیشکده و در نهایت تدوین اسناد سیاستی سه فاز راه‌اندازی اندیشکده بود.

علیزاده از تدوین سه سند بالادستی شامل «سند راهبردی اندیشکده تعاون، اساسنامه اندیشکده تعاون و برنامه عملیاتی سه ساله اندیشکده تعاون(1399 تا 1401) و نیز تهیه اولین شماره فصلنامه مطالعات کاربردی تعاون(شماره 1 تابستان 1399)، تدوین خلاصه سیاستی و بولتن سیاستی تعاون نیز خبر داد و گفت: شورای علمی اندیشکده تعاون نیز در سه دپارتمان اجتماعی، اقتصادی و حقوقی تشکیل شده است.

وی از دیگر فعالیت‌های صورت گرفته از سوی اندیشکده تعاون را برگزاری نشست‌های تخصصی از جمله نشست تأملاتی پیرامون نسبت اسلام و تعاون بیان و اظهار کرد: برای اولین بار در کشور جشنواره ملی پژوهش‌های برتر حوزه تعاون برگزار شد که طی اعلام فراخوان این جشنواره 41 کتاب، 190 طرح پژوهشی، 76 پایان نامه و 262 مقاله به دبیرخانه آن ارسال و آثار دریافتی طی سه مرحله داوری و نفرات و طرح‌های برتر مشخص شدند.

معاون فرهنگی جهاددانشگاهی در ادامه پنج فعالیت پیش روی این پژوهشکده را، ارسال هفتگی اطلاعات خلاصه دانش روز در حوزه تعاون در دو سطح مدیریتی و کارکنان، برگزاری جلسات با خبرگان و اساتید هیئت علمی دانشگاه‌ها، استفاده از تجارب موفق دنیا برای رفع چالش‌های اجرایی بخش تعاون، تحلیل وضع موجود و ارائه راهکار برای رسیدن به وضع مطلوب و مرجع علمی پشتیبان در سطوح سیاستگذاری و تصمیم‌گیری اعلام کرد.

وی در پایان افزود: مناظرات دانشجویی فرصت و ظرفیت مطلوبی برای پرداخت موضوعی به مفهوم تعاون است. باید توجه داشت که هدف از راه‌اندازی اندیشکده پژوهش برای پژوهش نیست؛ این اتفاق باید منجر به سیاست‌گذاری و قانون‌گذاری در حوزه تعاون و کار شود و نقش آفرینی به عنوان حلقه واسطه بین دانشگاه و مدیران اجرایی از اولویت های اجرایی این اقدام است.

انتهای پیام
captcha