کد خبر: 3944566
تاریخ انتشار : ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۱۹:۰۷

نگاهی به هزینه‌های نگهداری خودرو

زمانی که هیجان خرید یک ماشین برای خود را دارید، هزینه های مربوط به نگهداری آن را در نظر بگیرید و اگر از پس آن ها بر می آیید اقدام به خرید کنید. مخصوصاً افرادی که از طریق وام یا به صورت اقساطی برای خود یا اعضای خانواده شان ماشین خریداری می کنند. چرا که در آینده هزینه های مصرفی و نگهداری هم به اقساط وام اضافه خواهد شد.

زمانی که به فکر خرید خودرو می افتید، دوران هیجان انگیزی را سپری می کنید. وقتی به عکس های اتومبیل مورد علاقه تان نگاه می کنید، و خود را در حال سواری با آن در خیابان های شهر یا جاده ها تصور می کنید، انگیزه برای خرید در شما دو چندان می شود. در کشور ما به دلیل تفاوت سطح درآمد و هزینه ای که برای خرید یک خودرو وجود دارد، داشتن اتومبیل یکی از موضوعات ویژه محسوب می شود.

نگاهی به هزینه های نگهداری خودرو

اما معمولاً افراد بعد از اینکه یک ماشین را به تملک خود در می آورند، با هزینه هایی روبرو می شوند که شاید از قبل به آن فکر نکرده بودند. چون که داشتن خودرو فقط سوار شدن و لذت بردن نیست. هزینه هایی هم هستند که به آن ها هزینه های مصرفی و هزینه نگهداری گفته می شود و اتفاقاً بسته به نوع ماشینی که خریداری کرده اید، بسیار هم می توانند تأثیرگذار باشند. در اینجا قصد داریم به برخی از سرفصل های هزینه های معمول برای نگهداری خودرو بپردازیم.

هزینه های مصرفی

این نوع هزینه ها بسته به میزان مصرفی که از ماشین می کنید متفاوت هستند. برخی از این هزینه ها شامل بنزین و قطعات مصرفی هستند. یا حتی هزینه کارواش هم به آن اضافه می شود.

هزینه استهلاک

هرچقدر که بیشتر از خودرو خود استفاده می کنید، زودتر مجبور هستید که سرویس دوره ای انجام دهید. این سرویس ها گاهی هزینه های کم و در برخی مواقع هم هزینه های زیادی دارند. اگر خدای نکرده دچار تصادف هم شده باشید، مجبور به پرداخت مبلغ بابت صافکاری و نقاشی خودرو هم خواهید بود.

عوارض شهرداری

هر ساله می بایست عوارض شهرداری بابت خودرو خود بپردازید. این مبلغ بسته به مدل خودرو شما متفاوت است و گاهی تا چندین میلیون تومان هم افزایش پیدا می کند. اگر هم این مبلغ پرداخته نشود، در زمان نقل و انتقال خودرو می بایست تمام بدهی های مربوط به آن را بپردازید.

برخی دیگر از عوارض هم هستند که مربوط به زمان ها و مکان های خاص می شوند. به طور مثال عوارض پارک حاشیه ای که مربوط به پارک کردن ماشین در خیابانهایی است که به این منظور علامت گذاری شده اند. یا هزینه ورود به طرح ترافیک و طرح ویژه آلودگی هوا که در حساب بدهی عوارض شهرداری نشان داده می شود. همینطور عوارض آزادراه که در زمان رفتن به مسافرت باید به میزان مسافتی که می پیمایید عوارض مربوط به آن را پرداخت کنید.

جرائم رانندگی

البته بسته به نحوه رانندگی شما می تواند این مبلغ کم یا زیاد باشد. اما این جرائم امروزه به عنوان بخش اجتناب ناپذیر هزینه های دارنده خودرو هستند. برخی از این جرائم در صورت عدم پرداخت به موقع مشمول جریمه دیرکرد هم خواهند بود و البته اگر باز هم پرداخت نشوند، در زمان فروختن خودرو مجبور به تسویه حساب در این زمینه هستید.

هزینه پارکینگ

در برخی از شهرها و مناطق، پارکینگ اختصاصی برای شما وجود ندارد. مجبور هستید برای پارک خودرو خود هزینه ثابتی را برای پارکینگ بپردازید. در برخی از پاساژ ها و مراکزی که قصد مراجعه به آن را دارید، در ازای پارک خودرو در پارکینگ می بایست به صورت ساعتی یا ثابت مبلغی را بپردازید.

بیمه خودرو

بیمه برای ماشین به دو بخش اختیاری و اجباری تقسیم بندی می شود.

بیمه اجباری همان بیمه شخص ثالث است که هر سال باید به موقع تمدید شود. این بیمه نامه مربوط به خسارت هایی است که شما در یک حادثه زمانی که مقصر هستید باید بپردازید. خسارت های مالی که به اموال دیگران مثل ماشین های اطراف وارد می کنید و خسارت های جانی که به سرنشینان خودرو خودتان یا خودرهای دیگر و همچنین عابرین پیاده وارد می شود.

بیمه اختیاری مربوط به بیمه بدنه است که در صورتی که مایل باشید می توانید خودرو خود را تحت پوشش بیمه قرار داده تا در صورت وقوع حادثه ای یا مواردی مثل بلایای طبیعی، در صورتی که آسیبی به خودرو شما وارد شد، شرکت بیمه خسارت را برای شما جبران کند.

واقع بین باشیم

مطالب بالا به شما گفته شد تا در زمانی که هیجان خرید یک ماشین برای خود را دارید، هزینه های مربوط به نگهداری آن را در نظر بگیرید و اگر از پس آن ها بر می آیید اقدام به خرید کنید. مخصوصاً افرادی که از طریق وام یا به صورت اقساطی برای خود یا اعضای خانواده شان ماشین خریداری می کنند. چرا که در آینده هزینه های مصرفی و نگهداری هم به اقساط وام اضافه خواهد شد.

انتهای پیام
captcha